Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
19 Ocak 2022 Çarşamba - 11:55

Sevgilisinin kolunu kıran sanığa tahrik ve iyi hal indirimi

İZMİR'in Gaziemir ilçesinde kız arkadaşı Işıl Dalgıç'ın (30) kolunu kıvırıp kırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Melih Gazi Ç., haksız tahrik ve iyi hal indirimi ile birlikte 2 yıl ertelemeli 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sevgilisinin kolunu kıran sanığa tahrik ve iyi hal indirimi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 12 Ekim 2020'de Gaziemir ilçesinde meydana geldi. Işıl Dalgıç ile erkek arkadaşı Melih Gazi Ç. arasında kıskançlık nedeniyle çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Melih Gazi Ç. Işıl Dalgıç'ın sağ kolunu kıvırıp, kırılmasına neden oldu. Darp raporu alan Işıl Dalgıç, Melih Gazi Ç.'den şikayetçi oldu.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Melih Gazi Ç. hakkında 'kasten yaralama' suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Geçen yıl haziran ayında görülen ilk duruşmada söz alan Melih Gazi Ç., kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek "Tartışma anında müşteki bana vurmaya başlayınca ben kendimi korumaya çalıştım. O arada sanıyorum, Işıl panik atak geçirmeye başladı ve kendine vurmaya başladı. Ben de kendisine zarar vermesin diye ellerinden tuttum. O esnada kolu kırıldı. Müştekiyi kasten yaralamış değilim" dedi.

'SAVCILIĞA GİDECEĞİMİ SÖYLEYİNCE BOĞAZIMI SIKTI'

Işıl Dalgıç ise sanığın paranoyaklık seviyesinde kıskanç olduğunu, kendisini daha önce de darbettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Sosyal medya üzerinden sürekli tehdit ediyordu. Bunun üzerine sanıkla yüz yüze konuşmak istedim, arabamla evinin yakınına gittim, benim arabamda buluştuk. Sanık canı istediği için bana mesaj attığını, tehdit ettiğini ve peşime adam taktığını söyledi. Hatta daha da ileriye gidip, bana sinkaflı sözler sarf etti. Savcılığa gideceğimi söylediğimde boğazımı sıktı ve üzerime çıktı. Bir ara nefessiz kaldım ve çırpındım. Sanığı üzerimden ittirmeye çalıştım, o esnada bileğimden tutup kolumu kıvırınca kolum kırıldı.”

Adli Tıp Kurumu’ndan istenen raporda da Işıl Dalgıç'ın yaralanmasının basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı, saptanan kırığın hayat fonksiyonlarını ağır derecede etkileyecek nitelikte olduğu belirtildi.

'TEK BAŞIMA SOKAĞA ÇIKAMIYORUM'

Davanın karar duruşması, dün İzmir 30'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanık Melih Gazi Ç., müşteki Işıl Dalgıç ile taraf avukatları katıldı. Hakim, sanığı 'kasten yaralama' suçundan 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra da haksız tahrik ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 2 yıl ertelemeli 10 ay hapse çevirdi.

Karara tepki gösteren Işıl Dalgıç, "30 santimlik iki platin ve 40 santim uzunluğunda dikiş izi var. Hayatım boyunca da bunlarla yaşayacağım. Ancak buna rağmen sanık 10 ay gibi bir ceza aldı ve cezaevine de girmeyecek. Bu şekilde devam ettiği sürece, kadına şiddetin biteceğini düşünmüyorum. Sağ kolumu kullanan biriyim ve kırılan kolumu sol kolum kadar bile kullanamıyorum. Ömrümün sonuna kadar bu platinlerle ve bu durumla yaşamak zorundayım. Bunun yanı sıra psikolojik olarak da yıprandım. Tek başıma sokağa çıkmaya korkuyorum" ifadelerini kullandı.

Dalgıç'ın avukatı Sema Ayatar ise kararı istinafa taşıyacaklarını belirtti.

IZMIR'IN GAZIEMIR ILCESINDE, KIZ ARKADASI ISIL DALGIC'IN (FOTOGRAFTA) KOLUNU KIVIRARAK KIRDIGI GEREKCESIYLE YARGILANAN M.G.C., IYI HAL INDIRIMI ILE BIRLIKTE 2 YIL ERTELEMELI 10 AY HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. VERILEN KARARA ITIRAZ EDECEKLERINI SOYLEYEN DALGIC, "30 SANTIMETRELIK IKI PLATIN VE 40 SANTIM UZUNLUGUNDA BIR DIKIS IZI VAR. HAYATIM BOYUNCA DA BUNLARLA YASAYACAGIM. ANCAK BUNA RAGMEN SANIK 10 AY GIBI BIR CEZA ALDI VE CEZAEVINE DE GIRMEYECEK" DEDI. (FOTO: TOLGA TAHCI / IZMIR DHA)

IZMIR'IN GAZIEMIR ILCESINDE, KIZ ARKADASI ISIL DALGIC'IN (FOTOGRAFTA) KOLUNU KIVIRARAK KIRDIGI GEREKCESIYLE YARGILANAN M.G.C., IYI HAL INDIRIMI ILE BIRLIKTE 2 YIL ERTELEMELI 10 AY HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. VERILEN KARARA ITIRAZ EDECEKLERINI SOYLEYEN DALGIC, "30 SANTIMETRELIK IKI PLATIN VE 40 SANTIM UZUNLUGUNDA BIR DIKIS IZI VAR. HAYATIM BOYUNCA DA BUNLARLA YASAYACAGIM. ANCAK BUNA RAGMEN SANIK 10 AY GIBI BIR CEZA ALDI VE CEZAEVINE DE GIRMEYECEK" DEDI. (FOTO: TOLGA TAHCI / IZMIR DHA)

IZMIR'IN GAZIEMIR ILCESINDE, KIZ ARKADASI ISIL DALGIC'IN KOLUNU KIVIRARAK KIRDIGI GEREKCESIYLE YARGILANAN M.G.C., IYI HAL INDIRIMI ILE BIRLIKTE 2 YIL ERTELEMELI 10 AY HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. VERILEN KARARA ITIRAZ EDECEKLERINI SOYLEYEN DALGIC, "30 SANTIMETRELIK IKI PLATIN VE 40 SANTIM UZUNLUGUNDA BIR DIKIS IZI VAR. HAYATIM BOYUNCA DA BUNLARLA YASAYACAGIM. ANCAK BUNA RAGMEN SANIK 10 AY GIBI BIR CEZA ALDI VE CEZAEVINE DE GIRMEYECEK" DEDI. (FOTO: TOLGA TAHCI / IZMIR DHA)

IZMIR'IN GAZIEMIR ILCESINDE, KIZ ARKADASI ISIL DALGIC'IN (30) KOLUNU KIVIRARAK KIRDIGI GEREKCESIYLE YARGILANAN M.G.C., IYI HAL INDIRIMI ILE BIRLIKTE 2 YIL ERTELEMELI 10 AY HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. VERILEN KARARA ITIRAZ EDECEKLERINI SOYLEYEN DALGIC, "30 SANTIMETRELIK IKI PLATIN VE 40 SANTIM UZUNLUGUNDA BIR DIKIS IZI VAR. HAYATIM BOYUNCA DA BUNLARLA YASAYACAGIM. ANCAK BUNA RAGMEN SANIK 10 AY GIBI BIR CEZA ALDI VE CEZAEVINE DE GIRMEYECEK" DEDI. DALGIC'IN AVUKATI SEMA AYATAR (SOLDA) ISE KARARI ISTINAFA TASIYACAKLARINI BELIRTTI. (FOTO: TOLGA TAHCI / IZMIR DHA)

Tolga TAHÇI/İZMİR, (DHA)

 
Meslek lisesinden çevre dostu proje
 
Konya- Antalya yolu 14 saat sonra trafiğe açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doktora aşı dayağı; sanığa 11 bin 250 lira para cezası
AVCILAR'da 31 Aralık’ta öğle paydosunda aşı olmaya gelen Mehmet Saib Ergör ...
Bravo çocuklar! Kurdukları şirketin değeri 2.75 milyar dolar
2019 yılında kurulan İstanbul merkezli mobil oyun şirketi Dream Games, ...
Belediye kasasından bir çizgi filme 8.7 milyon
AK Parti döneminde İBB’nin eski AK Parti Milletvekili Süleyman Gündüz’ün ...
 
Ayasofya'da ihale kıyağı
Camiye dönüştürülen Ayasofya’nın güvenlik kamerası ihalesini kim kazandı?
İşte Acun Ilıcalı'nın Hull City için ödeyeceği para
Acun Ilıcalı, İngiltere Championship takımlarından Hull City'nin yeni sahibi olmaya hazırlanıyor.
Otomobiller değil fiyatları uçuyor
Çip krizine karşın büyük otomotiv üreticileri 10 yıllık süreçte dizel ...
 
Hurda yolcu uçağı yurt dışına satıldı
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 23 yıldır kullanılmayan Airbus A-300 tipi ...
Soluk borusuna ekmek parçası kaçan müşterisini kurtardı
SAMSUN'da, çorba içerken yediği ekmek parçasının soluk borusuna kaçmasıyla bir ...
Adana'da 3.8 büyüklüğünde deprem
ADANA’nın Ceyhan ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva