Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
22 Kasım 2019 Cuma - 09:54

Sevimli dost 'Babür', tedavi bekliyor

İZMİR'in Konak ilçesinin Basmane semtinde, 'Babür' adlı sokak köpeği, araç çarpması nedeniyle dişleri olmadığı ve çenesini kullanamadığı için esnafın verdiği yumuşak yiyeceklerle besleniyor. 'Babür'e sahip çıkan hayvanseverler, köpeğin veteriner tarafından tedavi edilmesini istiyor.

Sevimli dost  Babür , tedavi bekliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Basmane'nin maskotu haline gelen, yıllardır aynı yerde dolaşan ve 'Babür' ismi verilen sokak köpeğine, esnaf ve taksiciler bakıyor. 9 Eylül Meydanı'nda gazete bayiliği yapan Mehmet Güven, 'Babür'ün yaklaşık 6 yıldır semtte olduğunu söyledi. 'Babür'ün araç çarpması nedeniyle dişlerinin döküldüğünü ve çenesini düzgün kullanamadığını anlatan Güven, "Bu köpek 6 yıldır burada. Karşıdaki Basmane çukurunda duran bekçi getirdi bu köpeği. Daha sonra orada inşaat başlayınca bekçi gitti ve köpeğe biz bakmaya başladık. Evden ciğer, tavuk, salam, sosis gibi yumuşak gıdalar getirip veriyoruz. Dişleri olmadığı için hiçbir şeyi çiğneyemiyor. Direkt yutuyor. Ağzının kenarlarında 2- 3 dişi var. Birkaç kişi gelip, 'Çenesini yaptırırız' dedi. Gelen gitti. 8 yaşında vardır. Sabahları otellere gazete dağıtıyorum. Benimle beraber dolaşıyor" dedi.

'Babür' ile ilgilenen esnaf olarak veteriner tarafından tedavi edilmesini istediklerini belirten Mehmet Güven, "Bazen dişi apse yapıyor, şişiyor ve patlıyor. O zaman Konak Belediyesi ekipleri bakımını yapıp tekrar buraya bırakıyor. Ama kalıcı bir tedavi için çenesinin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Cemal Kocakahya ise işe geldiği her sabah 'Babür' ile selamlaştığını dile getirerek, "'Babür' buranın maskotu gibi oldu. Her sabah beni görüp selam veriyor. Çok akıllı. Bir kere seveni unutmuyor. Elini uzat dediğimizde patisini uzatıyor. Bazen acısı, ağrısı oluyor. O zaman agresifleşiyor. Çenesinde problem var. Tedavi edilmeli. Burnunu yalayamadığı için kuruyor. Besinleri ısırarak kesip parçalayamıyor. Hep aynı şeyleri yiyor. Daha çok yumuşak şeyler tüketebiliyor. Eğer mümkünse çenesi tedavi edilsin. Düzgün beslenemediği için iyice zayıfladı" dedi.

IZMIR'IN KONAK ILCESININ BASMANE SEMTINDE, 'BABUR' ADLI SOKAK KOPEGI, ARAC CARPMASI NEDENIYLE DISLERI OLMADIGI VE CENESINI KULLANAMADIGI ICIN ESNAFIN VERDIGI YUMUSAK YIYECEKLERLE BESLENIYOR. 'BABUR'E SAHIP CIKAN HAYVANSEVERLER, KOPEGIN VETERINER TARAFINDAN TEDAVI EDILMESINI ISTIYOR. (BILGISAYARCIDA CALISAN CEMAL KOCAKAHYA FOTOGRAFTA)(FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

IZMIR'IN KONAK ILCESININ BASMANE SEMTINDE, 'BABUR' ADLI SOKAK KOPEGI, ARAC CARPMASI NEDENIYLE DISLERI OLMADIGI VE CENESINI KULLANAMADIGI ICIN ESNAFIN VERDIGI YUMUSAK YIYECEKLERLE BESLENIYOR. 'BABUR'E SAHIP CIKAN HAYVANSEVERLER, KOPEGIN VETERINER TARAFINDAN TEDAVI EDILMESINI ISTIYOR.  (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

IZMIR'IN KONAK ILCESININ BASMANE SEMTINDE, 'BABUR' ADLI SOKAK KOPEGI, ARAC CARPMASI NEDENIYLE DISLERI OLMADIGI VE CENESINI KULLANAMADIGI ICIN ESNAFIN VERDIGI YUMUSAK YIYECEKLERLE BESLENIYOR. 'BABUR'E SAHIP CIKAN HAYVANSEVERLER, KOPEGIN VETERINER TARAFINDAN TEDAVI EDILMESINI ISTIYOR. (MEHMET GUVEN FOTOGRAFTA)(FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

IZMIR'IN KONAK ILCESININ BASMANE SEMTINDE, 'BABUR' ADLI SOKAK KOPEGI, ARAC CARPMASI NEDENIYLE DISLERI OLMADIGI VE CENESINI KULLANAMADIGI ICIN ESNAFIN VERDIGI YUMUSAK YIYECEKLERLE BESLENIYOR. 'BABUR'E SAHIP CIKAN HAYVANSEVERLER, KOPEGIN VETERINER TARAFINDAN TEDAVI EDILMESINI ISTIYOR. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

IZMIR'IN KONAK ILCESININ BASMANE SEMTINDE, 'BABUR' ADLI SOKAK KOPEGI, ARAC CARPMASI NEDENIYLE DISLERI OLMADIGI VE CENESINI KULLANAMADIGI ICIN ESNAFIN VERDIGI YUMUSAK YIYECEKLERLE BESLENIYOR. 'BABUR'E SAHIP CIKAN HAYVANSEVERLER, KOPEGIN VETERINER TARAFINDAN TEDAVI EDILMESINI ISTIYOR.(FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

IZMIR'IN KONAK ILCESININ BASMANE SEMTINDE, 'BABUR' ADLI SOKAK KOPEGI, ARAC CARPMASI NEDENIYLE DISLERI OLMADIGI VE CENESINI KULLANAMADIGI ICIN ESNAFIN VERDIGI YUMUSAK YIYECEKLERLE BESLENIYOR. 'BABUR'E SAHIP CIKAN HAYVANSEVERLER, KOPEGIN VETERINER TARAFINDAN TEDAVI EDILMESINI ISTIYOR. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

Nevra UÇKAÇ/İZMİR, (DHA) 

Etiketler:
 
Kopan elektrik teli yangın çıkardı
 
Sıcak hava balonuyla kuşbakışı Kapadokya keşfi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hint horozu yetiştiriciliği, geçim kaynakları oldu
AYDIN'ın Efeler ilçesinde, Rabia (59) ve Muzaffer Anğı (68) çiftinin hobi ...
Poligondaki intiharda Çiftlikbank iddiası
Başakşehir'de dün gittiği bir poligonda kalbine tek el ateş ederek hayatına ...
Rekortmen milli para atlet, protezini bağışlayacak
TÜRKİYE'nin ilk bacak protezli milli atleti İzmirli Nurullah Kart (38), ...
 
Yavru karaca 'Bıdış'ı, elleriyle besliyor
TRABZON’un Tonya ilçesinde oturan Ferdi Baykan (23), köye inen karaca ...
Kamyonet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı
SAKARYA’nın Karasu ilçesinde, kamyonet ile otomobilin kavşakta çarpışması ...
TIR'la çarpışan arı kovanı yüklü kamyonetin sürücüsü yaralandı
ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde, TIR'la çarpışan arı kovanı yüklü kamyonet ...
 
Ahşap atölyesi, alev alev yandı
DÜZCE'de, ahşap işleme atölyesinde, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. ...
Tekirdağ'da 35 kaçak göçmen yakalandı
TEKİRDAĞ'ın Hayrabolu ilçesinde yasadışı yollardan yurt dışını çıkış hazırlığında ...
Kızıltepe'de silahlı kavga: 2 ölü
MARDİN'in Kızıltepe ilçesinde, aralarında husumet olan 2 grup arasında ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva