Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
5 Ağustos 2016 Cuma - 13:08

Şiddetli kaşıntının nedeni bakın ne çıktı?

Antalya’da yaşayan 57 yaşındaki Faden Süngü; aniden başlayan şiddetli kaşıntı, idrar renginin koyulaşması ve göz bebeklerinin sararması şikayetleriyle doktora başvurdu.

Şiddetli kaşıntının nedeni bakın ne çıktı?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gittiği hastanede safra kesesinde taş olduğu söylenen Süngü’ye 2 hafta sonrası yanlış teşhis konulduğu aslında pankreas kanseri olduğu ortaya çıktı. Doktorun “ameliyat şansı yok” demesiyle bir anda dünyası kararan Faden Süngü, bu alanda uzman bir isim araştırması yaparken Memorial Sağlık Grubu Antalya Hastaneleri Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan’a ulaştı ve kısa süre içinde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla hayata döndü.

Safra kesesi taşı sandılar, pankreas tümörü çıktı

57 yaşındaki ev hanımı Faden Süngü’de 2 buçuk ay önce şiddetli kaşıntılar başladı ve bu kaşıntılar vücudunun tamamına yayıldı. Ayrıca idrarının rengi koyulaşan ve göz bebekleri de sararan Süngü, doktora gitmeye karar verdi. Gittiği hastanede tüm görüntüleme yöntemlerinin sonucunda safra kesesinde taş olduğu söylendi ve gastroenteroloji bölümü tarafından safra kesesine stent takıldı. İşlem yapılırken safra kesesi başında kitle görüldü. Günler geçen patoloji raporu bekleme süresinin ardından Süngü’nün pankreas başında tümör olduğu saptandı ve genel cerrahi bölümüne sevk edildi. Bölüm doktoru tarafından Süngü’ye hastalığının tedavi edilemez olduğu söylendi.

Sevdiklerinle vedalaş dediklerinde ailecek mahvolduk

Gittiği hastanede ameliyat edilemez tanısı konan Süngü, yaşamaktan vazgeçmedi ve pankreas kanseri alanında iyi bir isim aramaya başladı. Memorial Sağlık Grubu Antalya Hastaneleri Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan’a başvurmaya karar veren Süngü’nün şikayetleri başlayalı 1 aydan fazla olmuştu. Prof. Dr. Gürkan yaptığı muayenede pankreas başında kanser tespit etti fakat ameliyat esnasında kanserin dalak, pankreas, safra ve safra kanalına yayıldığı görüldü. Gittikleri hastanede çok zaman kaybettiklerini dile getiren oğlu Murat Süngü sözlerine; “İşlemlerin yapılması için çok zaman kaybettik ve annemin şikayetleri gün geçtikçe arttı. Rahatsızlığının safra kesesindeki taştan kaynaklandığını sanıyorduk fakat pankreas kanseri ile yüzleştik ve tedavi edilemez olduğunu söylediler. Teşhis konduktan sonra da doktorunun ailenle vedalaş demesi, annemin ve bizim moralimizi çok bozdu. Bunun ardından hemen başka bir doktor aramaya başladık” diye devam etti.

Çok zorlu bir ameliyata gönül rahatlığıyla girdi

İlk başlarda çok korktuğunu söyleyen Faden Süngü, başarıyla çıktığı ameliyatın ardından şunları söyledi: “Ameliyat olacağımı duyduğum zaman çok korktum fakat şimdi doktorlarımın sayesinde iyi ki oldum ve hastalığımdan kurtuldum diyorum. Buraya geldiğimde doktorlarım biz seni kurtaracağız hiç merak etme diyerek bana moral verdiler. Memorial Antalya Hastanesi’ne geldikten sonra, başka hastaneleri ve doktorları görmek istemediğime karar verdim. 7 buçuk saat süren zorlu bir operasyon geçirdim ve ameliyat olamazsın dedikleri cerrahi işlemi başarıyla oldum” Eşinin yeniden dünyaya geldiğini söyleyen Adil Süngü de, “İnsanın doktoruna güveniyor olması çok önemli. Çok zorlu bir ameliyat olmasına rağmen, biz eşimi Prof. Dr. Gürkan ve ekibine gönül rahatlığı ile teslim ettik” diye ekledi.

Pankreas kanserinde erken tedavi hayat kurtarıyor!

Pankreas kanserinin en önemli tedavisi olan cerrahinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Alihan Gürkan sözlerine şöyle devam etti: “Faden Hanım’daki tümör beklediği için bağırsaklardan portal ven dediğimiz karaciğere kan taşıyan toplardamara yapışmıştı. O bölgeyi kesip çıkararak ve toplardamarı kendi üzerinde onararak ameliyatımızı gerçekleştirdik. Portal vene yapışan tümörlerin ameliyat edilemez yaklaşımı yanlıştır. Bu yapışıklık eğer sınırlıysa, damarın yapışık olduğu kısım da çıkarılarak bu tümörlerden hastalarımız kurtarılabilmektedir. Faden Hanım’ın ameliyatında, pankreasın kuyruğunu boynundan itibaren aldık, portal venin bir kısmı ve yayılım gösterdiği için dalağı da alarak hastamızı tümörden kurtardık. Eğer Faden Hanım tümör fark edildiği anda ameliyat edilebilseydi, çok daha kolay bir operasyon gerçekleştirilebilirdi. Tümörün ne kadar yapışık olduğu ve ameliyat edilebilir olup olmadığı, mutlaka deneyimli ekiplerce tartışılmalı ve karar verilmelidir”
 

 
Yayman: İngiliz işgal ordusunun yapmadığını Fetullahçı çete yaptı
 
Şehitlerin adı Kepez'de yaşayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuklarını göremeyince intihara kalkıştı
ANTALYA'da çocuklarını göremediği için bunalıma giren 38 yaşındaki G.A., ...
İşeme rahatsızlığına ilaçsız tedavi
İDRAR kaçırma ve idrar yapmada zorlanma şikayeti yaşayan çocuklar, Antalya ...
Ameliyattan 3 saat sonra hastanede kına gecesi
ANTALYA'da düğün hazırlığı yapan Yeliz Benek, kına gecesinin olduğu gün ...
 
Memorial'a güçlü bir isim
Memorial Antalya Hastanesi uzman ve akademisyen kadrolarını güçlendirmeye ...
2015'te 8 milyon hasta hizmet aldı
ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne (AKHB) bağlı hastanelerde 2015 yılında ...
Kalp kapağı robotla değişen kadın, 1 hafta sonra tarlaya döndü
AFYONKARAHİSAR'da çiftçilik yapan 46 yaşındaki Gülname Balcı, Akdeniz ...
 
Antalya'daki hastaneyi İstanbul'a bağladılar
SAĞLIK Bakanlığı’na bağlı 55 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, üniversite ...
Ada bebek sakat kalmaktan zamanla yarış ile kurtuldu
Ada Karakulak, 34 haftalıkken sırtında büyük bir kitle ve ayakları içe dönük şekilde doğdu.
Başhekim Kurşun: Ramazan'da çürük oluşumu kolaylaşıyor
ALANYA Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ali Kurşun, "Ramazan ayında ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva