Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
19 Ocak 2016 Salı - 14:14

Sigara Kilo Vermeye Değil Fazla Yemeye Sebep Olur

Sigarayı bırakmak zayıflamanın tam aksine kilo aldırır. Ancak sigarayı bıraktıktan sonra kilo almamanız için neler yapmalısınız kısaca açıkladık

Sigara Kilo Vermeye Değil Fazla Yemeye Sebep Olur
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sigarayı bırakanların kilo alacağı düşünülür. Yıllardır birçok kişi bunu düşündüğü için bu günümüzde de kabul görmüştür. Ancak yapılan araştırmalar aslında bunun tam tersi olduğunu gösteriyor. Normalde sigara içen birisinin metabolizması hızlanır ve buna bağlı olarak da aldığı kaloriler daha hızlı yakılır. Bu da kilo almanın önüne geçer. Ancak düşünülmeyen farklı bir durum daha var. Yapılan araştırmalar sigara içen insanların belirli alışkanlıklar edindiğini ortaya koymaktadır. Özellikle elinizin ve ağzınızın sürekli olarak bir şeylerle meşgul olması gibi. Sigara içmediğiniz zamanlarda bir şeylerin eksik olduğunu hissettiğiniz için kendinizi yemeklere verirsiniz. Sigara içilmeyen anlarda sürekli olarak yemek yenilmesi de kilo almanıza neden olur. Ancak sigara içtiğiniz için kilo almaz aksine aynı kilonuzda kalırsınız. Kilo alma sorunu ise Sigara bırakma sonrasında ortaya çıkar. Sigara içerken bunun farkında olmadığınızda sigarayı bıraktıktan sonra yediğiniz yemekler artık kilo almanıza neden olmaya başlar. Aslında size kilo aldırmadığınızı düşündüğünüz sigara kilo almanızın asıl nedenlerinden bir tanesidir. Sigara koku ve tat alma duyularınızı kör ettiği için sigara içerken bunun farkında olmazsınız. Ancak sigarayı bıraktıktan sonra ise Kilo vermek için farklı yollar arasınız. Kısacası aslında sigara kilo vermenize yardımcı olmaz tam aksine kilo almanıza neden olur.

Sigarayı Bırakmak Kilo Aldırır mı?
En yaygın düşüncelerden bir diğeri de Sigara bırakma sonrasında kişilerin kilo alacağıdır. Bu nedenle sigarayı bırakacak olan kişiler kilo alma korkusu ile sigarayı bırakmaktan vazgeçerler. Aslında sigarayı bıraktığınız zaman kilo alacaksanız diye bir kural bulunmuyor. Sadece dengesiz beslendiğiniz ve kalorisi yüksek besinler tükettiğiniz için kilo alırsınız. Eğer bu durumu düzeltirseniz o zaman fazla kilolarınızdan da kurtulabilirsiniz. Ayrıca yapılan araştırmalara göre 1 paket sigaranın kalbe verdiği zarar ile bir insanın 45 kilo alması ile kalbin göreceği zarar aynıdır. Yani siz günde bir paket sigara içiyorsanız bu durumda kalbinizi çok fazla yoruyorsunuz demektir. Ayrıca sigara içmek kalbi normal insanların kalbine göre 10 – 20 vuruş daha fazla çalıştırmaktadır. Bu da beraberinde kalp ve damar sorunlarını getirmektedir.

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Kilo Almamak İçin Ne Yapılabilir?
Sigarayı bırakmaya karar verdiniz ancak kilo almaktan korkuyorsunuz. Bu durumda ne yapacaksınız? Eğer Sigara bırakma konusunda kararlıysanız ilk olarak kendinize bir beslenme programı oluşturmanız gerekiyor. Bu beslenme programında ana öğünler gibi ara öğünlere yer verin. Ana öğünlerinizde yağsız gıdaları tercih edin. Ayrıca sebze ve meyveleri de yine ana öğünlerinizde bulundurun. Ara öğünlerde ise atıştırmalıklar tercih etmelisiniz. Ancak bunların kalorisi yüksek olmamalıdır.
Kilo vermek için aldığınız kalorilere dikkat etmelisiniz. Sigarayı bırakan hemen her insan çok fazla çikolata tüketir. Çikolatalar içerisinde çok fazla kalori olduğundan fazla çikolata tüketmek fazla kilo almanıza neden olacaktır. Bu neden şekerli gıdalardan uzak durmalısınız. Mümkün olduğunca kalorisi düşük besinleri tercih etmeniz gerekiyor. Bu nedenle paketler üzerinde yer alan kalori kısmına bakmayı kendinize bir alışkanlık edinmelisiniz.
Kilo vermek için uygulayabileceğiniz bir diğer şeyde egzersizlerdir. Egzersiz yapmak sadece kilo vermenize yardımcı olmaz aynı zamanda sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmanızı da sağlar. Sadece sigarayı bıraktıktan sonra değil hayatınızın tüm anında spor yapmayı tercih etmelisiniz. Düzenli olarak yapılacak egzersizler sayesinde sizde kısa sürede fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.
Kısacası sigarayı bıraktıktan sonra kilo alacağınızdan korkuyorsanız sizde bunları uygulayarak fazla kilolarınızdan kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. Bu sayede sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

 
Sahte diplomalı öğretmen
 
Hotel Aqua´ya Prestijli Ödül
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağrı'da serada üretilen domatesi Antalya'ya sattılar
TÜRKİYE'nin en soğuk kentlerinden Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde kaplıca ...
Kocaya ters ilişki cezası
10 yıllık eşinden dayak yiyen ve ters ilişkiye zorlanan Zeynep K. savcılığa ...
3 polis şehit oldu
Şırnak’ın İdil İlçesi'nde PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı ...
 
Gündüz memur gece hayat kadını
İstanbul’un lüks semtlerinden Etiler’de fuhuş operasyonu düzenlendi. Gözaltına ...
CHP liderinden sürpriz tweet
Kılıçdaroğlu, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı’nı demokrasiyi temele oturtan, ...
Live İstanbul'un ilk sayısında Tarkan kapak oldu
Yayın hayatına yeni başlayan ve ilk tanıtım sayısını ocak ayında çıkaran ...
 
Boşandığı eşini öldürüp, intihar etti
9 yıl önce Antalya'da evlendiği eşini boğazından bıçaklıyarak intihar etti.
Kocaeli'de 12 akademisyen gözaltında!
"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzaları ...
Okullara da cuma namazı ayarı!
Kamu kurumları için cuma namazı düzenlemesinin ardından şimdi de okullara bu düzenleme geliyor.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva