Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
25 Ekim 2018 Perşembe - 11:20

Sigara ve kahvaltı yasağı için ihbarlar geldi

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, personelin mesai saatlerinde kahvaltı yapması ve sigara içmesiyle ilgili çıkışının ardından bu konuyla ilgili birkaç fotoğrafın kendisine geldiğini belirterek, "Esas amacım, ceza vermek değil; kamuda verimliliği artırmak" dedi.

Sigara ve kahvaltı yasağı için ihbarlar geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kamu personelinin mesai saatlerinde kahvaltı yapması ve sigara içmeye çıkmasıyla ilgili Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine özel açıklama yapan Vali Karaloğlu, aslolanın, kamuda verimlilik olduğunu vurguladı. Karaloğlu, verimliliğin sadece kamuda değil; bütün Türkiye'de artırılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: 

"Biz eğer Türkiye'de kamudan başlayarak verimliliği artıramazsak Türkiye'yi bir level yukarıya taşıyamayız. Onun için de kamu kurumlarında çalışan arkadaşlar, herkes, ben de dahil olmak üzere mesaimizi daha verimli kullanmak zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın en son bir genelgesi oldu bütün kurumlara. Sayın Cumhurbaşkanı'mız diyor ki 'Biz yeni bir sisteme geçtik, başkanlık sistemine geçiş sebebimiz devlette hizmetin hızını artırmak, vatandaşa bunu hissettirmek, vatandaşa, bugün git yarın gel, anlayışından vazgeçin' talimatı var. Bunu nasıl yapacağız? Kamu kurumlarında ancak verimliliği artırırsak bunu sağlayacağız." 

'8 SAATİN HER DAKİKASINI MİLLET İÇİN KULLANMAK ZORUNDAYIZ'

Verimliliğin nasıl artırılacağını da anlatan Karaloğlu, "Mesain kaç saat? 8 saat. 8 saatin her dakikasını hizmet için, vatandaşın hizmetine kullanmak zorundayız hepimiz. Bütün kamu görevlileri, sadece memurlar demiyorum, kendime de söylüyorum. Mesain 08.30'da başlıyor, mesain hangi dakikada başlıyorsa ondan sonrasını özel ihtiyaçların için kullanamazsın. Kahvaltını yapamazsın o saatte. Ondan önce daireye geliyorsan örneğin; 07.00'de çocuğunu okula bıraktın kahvaltı yapamadın, dairene geldin, mesain başlayacağı dakikaya kadar kahvaltını yap, ondan ben memnun olurum. Ama mesai dakikan başladığında hala kahvaltıya devam ediyorsan sen milletin zamanını kendin için harcıyorsun demektir. Buna hakkınız yok, hiçbirimizin yok. Ne özel sektördeki arkadaşın var ne kamudaki arkadaşın var" diye konuştu.

'ORTA ÖLÇEKLİ ÖZEL SEKTÖRÜN DE PROBLEMİYMİŞ'

Türkiye'de verimliliğin sadece kamunun problemi olmadığını belirten Karaloğlu, "Ben konuştuktan sonra zannettim ki sadece kamuda bu problem var. Gördüm ki özel sektörden de çok ciddi olumlu tepkiler aldım. 'Sayın valim; Allah razı olsun biz de aynı problemleri yaşıyoruz, biz de personele bunu anlatmakta zorlanıyorduk. Bize çok ciddi bir destek verdiniz' diyenler oldu. Özel sektörden arkadaşlar bunları söyledi, büyük kurumsal şirketleri ayırıyorum. Türkiye'de orta ölçekli özel sektörün de problemiymiş bu kahvaltı ve kafasına estiğinde insanların kendisine sigara molası vermesi. Hiçbirimiz İstanbul'dan uçağa binip New York'a giderken 12 saat içinde kafamız estiğinde uçakta sigara içebiliyor muyuz? Niye? İçmememiz gerektiği için içmiyoruz. Mesai saati de öyle bir şeydir. Oradaki zamanı millete harcamak durumundasınız" dedi.

'DERDİMİZ VERİMLİLİK'

Sigara içmenin keyfi olduğunu dile getiren Karaloğlu, "Milletin zamanından alarak keyfi ihtiyacını gideremezsin. Bekleyeceksin, sabredeceksin, öğle teneffüsünde bu ihtiyacını gidereceksin. Dediğim şey buydu ve Türkiye'den de müthiş bir geri dönüş oldu. Hem yazılı- görsel medyada hem sosyal medyada sadece benim problemim, diye zannettiğim problem aslında çok birikmiş. Herkesin muzdarip olduğu bir yaraya parmak basmış olduğumu gördüm. Bunu Türkiye'nin çözmesi lazım, 'Bu memurlar ihbar edilsin' gibi bir şey değil; öyle bir derdimiz yok bizim. Derdimiz verimlilik, verimliliği artırmaya çalışıyoruz. Bunu anlayan arkadaşların da bize anlayışla yaklaşması lazım. Yani gerçekten bunu alışkanlık haline getirenler var" diye konuştu.

Bazı dairelere gidildiğinde 6 masadan 3'ünün dolu, 3'ünün boş görüldüğünü kaydeden Karaloğlu, şunları söyledi:

"3 kişi çalışıyor, diğer 3'ü yok. Niye yok,? Sigara içmeye gitti, bilmem ne ihtiyacını gidermeye gitti. Gitmeyen, sigara içmeyen arkadaşa haksızlık olmuyor mu? Sigara içen adam her yarım saatte, 40 dakikada bir kendisine mola veriyor, kapalı mekanda sigara içemediğinden dışarı çıkıyor. İçmeyen hiç kalkmadığı için o daha çok çalışmış oluyor. Burada aynı zamanda adaletsizlik de var. Bu söylediğimiz çalışanlar arasında adaleti de sağlamış olacak. Bunun üzerinde hassasiyetle durmamız lazım. Burada aslolan bunu yapanları yakalayalım, cezalandırılalım değil, aslolan verimliliği artıralım, kamuda verimliliği artıralım, Türkiye'yi bir adım daha ileriye taşıyalım, derdimiz odur." 

İNTERNET OYUNLARI İÇİN UYARI

Kamu personelini kahvaltı ve sigara gibi internet oyunları konusunda da uyaran Karaloğlu, "Eğer bir memur sigara içmiyor, oturuyor, mesaisinin yarısını eğer internette chat’leşerek veya internet oyunları oynayarak geçiriyorsa arkadaşlar; bu kul hakkıdır, milletin hakkıdır, kamu hakkıdır. Buna herkesin dikkat etmesi lazım. Hangi anlayışla bir adam mesaide masa başında bilgisayar üzerinde oyun oynayarak geçirir. Eğer bunu benim oraya koymuş olduğum yönetici arkadaş denetleyip engel olamıyorsa bizim yönetici problemimiz de var demektir" diye konuştu.

'FOTOĞRAFLI İHBARLAR GELDİ'

Açıklamaları sonrası mesai saatlerinde kahvaltı yapan veya dışarı çıkıp sigara içenlerle ilgili fotoğraflı birkaç ihbarın geldiğini de belirten Vali Karaloğlu, bu kişilerin öncelikle uyarılacağını söyledi. Esas amacın, ceza vermek olmadığını kaydeden Karaloğlu, "Ben verimliliğin derdindeyim. Ama bu arkadaşlardan ısrarla bu huylarına devam etmek isteyen varsa gereği yapılır. Ama esas amacım ceza vermek değil, kamuda verimliliği artırmak. Uyaracağız, bunları mesailerini millet için harcaması noktasında uyaracağız. Buna rağmen ısrar eden varsa gereğini yapacağız" dedi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Demre'de yağmur ve rüzgar etkili oldu
 
Antalya ekonomisi masaya yatırılacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serikli 25 Ekim 2018 Perşembe 11:59

Verimlilik mi,siyasiler değişiyor.calisan adamlar ayni

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demre'de yağmur ve rüzgar etkili oldu
ANTALYA'nın Demre ilçesinde etkili olan şiddetli yağmur ve rüzgar 3 dönüm ...
Antalyalı manken, Türkiye'ye taçla döndü
ESLİNE Ajans A kadro mankeni Perihan Koz (18), 21 Ekim akşamı Arnavutluk'ta ...
Antalya'da parkta sır ölüm
ANTALYA'da, çocuk parkında, bank üzerinde erkek cesedi bulundu. Ölen kişinin ...
 
Antalya'da gittikleri plajda alınan otopark ücreti iade edildi
ANTALYA'da yürüyüş için sahile giden Erol Çebi ve hamile eşi Maria Çebi'ye, ...
Üremeyen kuşlara 'cam tüp' yöntemi
ANTALYA'da ziraat mühendisi Hakan Demir (35), hobi olarak beslediği muhabbet ...
Emekli emniyet müdürü Antalya'da FETÖ'den tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının haberleşme ...
 
Antalya'da turistler yağmura hazırlıksız yakalandı
YAZ kış turistin eksik olmadığı Antalya'da öğle saatlerinde etkili olan ...
Alanya'da sokakta ölü bulundu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Hasan Özalp (53) sokakta ölü bulundu.
Antalya Barosu'ndan Atatürk Anıtı'na çelenk
ANTALYA Barosu olağan genel kurulunda güven tazeleyen baro başkanı Polat ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva