Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
4 Eylül 2012 Salı - 11:40

‘Şimdi kararlılık zamanı’

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Beytüşşebap'ta 10 askerin şehit olmasının ardından, "Tartışılması gereken pek çok hatalı tutumlar var. Bunları biliyoruz. Ama karşılıklı, birbirimize fatura kesme zamanı artık geride kalmıştır. Bir an önce yepyeni bir anlayışla biraraya gelmeli, durumu sorgulamalı ve yeni bir anlayışla Türkiye olarak bu durumdan nasıl çıkarız ona bakmamız lazım" dedi.

‘Şimdi kararlılık zamanı’
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP eski Genel Başkanı Baykal, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez için baba ocağı Antalya'nın Kepez İlçesi'ndeki evinde kurulan taziye çadırını ziyaret etti. CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut'la birlikte taziyeye gelen Baykal, şehidin babası İlyas Sönmez'le kucaklaştı, başsağlığı diledi.
ŞEHİT BABASINDAN ZOR SORU
Taziye çadırında bir süre kalan Deniz Baykal, "Her bir evladımızla 70 milyon ölüyor, 70 milyon diriliyoruz" derken şehit babası Sönmez'e yaşanan acının altında ezilip kalmamak gerektiğini söyledi. Acılı baba Sönmez ise "Yılanlara ezilemeyiz ki. Şimdi ağlayayım da yılanları mı sevindireyim? İnşallah son şehit benim ki olur" dedi. Deniz Baykal ve beraberindeki üç milletvekiline, BDP milletvekillerini kastederek, "Bu 35 tane milletvekiline karşı gelemiyor musunuz?" diye soran baba Sönmez, şunları söyledi:
"Bizim vergimizle maaşını alıyor, PKK'ya yardım ediyor. Ben bundan bir şey anlamadım. 450 kişi 35 kişinin hakkından gelemiyor musunuz? Dağda PKK ile kucaklaşıyor. Maaşıyla gidip mermi alıyor. PKK ile kucaklaştığı zaman benim oğlum şehit değildi ama içim yandı. Fakirlikle büyüttüm ben bu çocukları. Bile bile bir nokta haram yedirmedim. Bana Van'da Türk, burada Kürt diyorlar. Kürt'ten milletvekili var, Kürt'ten cumhurbaşkanı var, Kürt'ten polis de var. Bu ne Kürt hakkıdır, ben anlamadım. Kim bana bir şey söyleyecek?"
'OYUN KADAR KONUŞUYORSUN'
Şehit babası İlyas Sönmez'in dile getirdiği bu duyguların çok iyi anlaşılması gerektiğini kaydeden Baykal, "Herkese sorumluluk düşüyor ama asıl sorumluluk iktidarda. Bunu unutmayın. Bu kadar yanlışlıklar var ki. Bizim de gücümüz yetmiyor maalesef. Oyun kadar konuşuyorsun. İktidardakiler, 'Ya uzlaşayım, anlaşayım' havasına girdiğinden beri bu iş çığrından çıkıyor" diye konuştu.
'FATURA KESME ZAMANI DEĞİL'
Taziye evinden ayrılışı sırasında DHA'ya son yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Deniz Baykal, "Çok acı, düşündürücü olması gereken bir noktadayız" dedi. Türkiye'nin çok ciddi bir sorgulama yapmaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Baykal, şunları kaydetti:
"Bir an önce hep birlikte bunu yapmalıyız. Ortada çok yanlışlıklar var. Tartışılması gereken pek çok hatalı tutumlar var. Bunları biliyoruz. Ama karşılıklı, birbirimize fatura kesme zamanı artık geride kalmıştır. Bir an önce yepyeni bir anlayışla biraraya gelmeli, durumu sorgulamalı ve yeni bir anlayışla Türkiye olarak bu durumdan nasıl çıkarız, ona bakmamız lazım. Böyle durumlarda maalesef bir panik havası esiyor. O panik havasının etkisi altında insanlar birbirlerine bakıyor, ne yapacağını birbirine soruyor. Daha önce izlediği politikanın tam tersini izlettiriyor. Bu tutarsızlıklar, bazen öyle bazen böyle, birbiriyle çelişen politikaların izleniyor olması geleceğe yönelik bir güvensizlik ve umutsuzluk yaratıyor. Türkiye'nin kararlılığa ihtiyacı var. Kararlılığa, ne yapacağını bilmeye ve kararlılıkla onu sonuna kadar uygulama iradesini sergilemeye ihtiyacı var."
 
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 
Aspendos Festivali’nde Pekin Operası sahnede
 
Kazdağları ‘Ölüyor’
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kılavuzu Karga olanın burnu ... 9 Eylül 2012 Pazar 02:03

Bu acıların yaşanmasında K.K nın da payı var.Y-CHP de bölünmede görevli.O nedenle Kemal Kılıçtaroğlu bu tarzla CHP de gidemez.Derhal gönderilmeli.Görünen Köy kılavuz istemez derler.Bir de Kılavuzu Karga olanın burnu ...

Yorumu oyla      3      3  
Kumluca lı 6 Eylül 2012 Perşembe 22:13

Sn Baykal haklı. Birlik beraberlik zamanı.Evlatlarımız için mecburuz.

Yorumu oyla      6      3  
Türkiyenin Güvencesi 4 Eylül 2012 Salı 13:22

Sayın Genel Başkanım,Sizin öngörünüz,sağlam duruşunuz hep güvenceydi,güvence olmaya devam edecek.Siz Türkiyenin zor günlerinde sığınılacak,danışılacak ulu bir çınarsınız.CHP de ATA OCAĞIMIZ..Siz Genel Başkanlıktan bir oldu bitti operasyonla, sizin gururlu duruşunuzla ayrıldınız.Ancak yerinizi doldurmak kolay bir hedef değil.Operasyonu düzenleyen dış ve işbirlikçi iç odaklar zaten bugünleri planlıyorlardı.Onun için sizi CHP Genel Başkanlığından ayrılmaya zorladılar.Keşke istifa etmeseydiniz Genel başkanım keşke..Ama siz hala Genel başkan olmasanız da,sade bir vekil olarak dahi duruşunuzla,tesbitlerinizle ve ürettiğiniz siyasetle gönüllerin Genel başkanısınız ve bir teminatsınız,güvence olmaya devam ediyorsunuz.Evet Siz Mustafa Kemalden ,İsmet İnönüden,Bülent Ecevitten aldığınız mirası bugünlere taşıyan ve o misyonu sürdürebilecek olan yegane lidersiniz.Siz Atatürk Türkiyesinin güvencesisiniz.Bu nedenle omuzunuzdaki yük ağır Genel başkanım.Size bu kaos ortamında büyük görev düşüyor..Sevgilerimle.Bülent Kocabaş-Gazipaşa

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aspendos Festivali’nde Pekin Operası sahnede
Antalya'da devam eden 19'uncu Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde ...
Otomobilin kırık parçaları,kaçan sürücüyü yakalattı
Antalya'da yolun karşısına geçen 63 yaşındaki Adem Eral'a çarparak ölümüne ...
Bu foto için günlerce pusuya yattı
Fotoğrafla uğraşanlar, insan yapımı bir aracın büyük gök cisimleriyle ...
 
Antalya’ya ateş düştü
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde dün gece PKK'lı grubun düzenlediği saldırıda ...
Altın Portakal’da yarışacak kısa film ve belgeseller açıkladı
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) ...
Side Festivalinde ‘Türksoy genç oda orkestrası’ konser verdi
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Side Uluslararası ...
 
Sigara paketinden kamlumbağa çıktı
ANTALYA Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlileri, ...
Kadın sürücünün başı koptu
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 'ölüm virajı' olarak adlandırılan Cehennem ...
Farmville’ye karşı canlı hobi bahçesi
Antalya'da bir çift, kent merkezinde oluşturulan 22 dönümlük arazide, ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva