Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
17 Mayıs 2018 Perşembe - 14:16

Simülasyon Arenası Yarışması başlıyor

GENÇ Organize Sanayi Derneği ile Endüstri Mühendisliği Derneği, ortaklaşa düzenleyecekleri Simülasyon Arenası Yarışması ile işletme sorunlarına teknoloji tabanlı çözümler arayacak.

Simülasyon Arenası Yarışması başlıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Genç Organize Sanayi Derneği (GENÇOSD) ile Endüstri Mühendisliği Derneği (EMD) işletme sorunlarının teknoloji tabanlı çözümleri için Simülasyon Arenası Yarışması başlattı. Antalya'da ilki gerçekleşecek yarışmada öğrencilere, Antalya OSB'deki fabrikalardan alınan gerçek vakalar üzerinde uygulama yapma fırsatı sunulacak. Antalya'da ilk kez, 13 üniversiteden 48 öğrencinin katılımı ilki gerçekleşecek yarışma, iki etaptan oluşacak ve 7 Temmuz'da sona erecek. 

MÜHENDİS ADAYLARINA FIRSAT

Endüstri ve işletme mühendisliği öğrencilerinin bilgi ve becerilerini ortaya koyacağı simülasyon arenası projesi ile işletmelerin veri toplama, analiz etme ve bunları karar verme sürecinde kullanma ile ilgili becerilerinin geliştirilmesi, endüstri mühendislerinin çalışma alanları ile ilgili farkındalıkların artırılması, öğrenciler için ise iş hayatına atılmadan önce, simülasyon becerilerini güçlendirmek için reel örneklere ulaşmaları hedefleniyor.

YÜKSEK KATMA DEĞER

Üye profilini gençlerin oluşturduğu iki derneğin, sanayi üretimindeki sorunların çözümü için kümelenmesinin önemine vurgu yapan Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar, “Genç sanayici ve mühendislerin, üretimde karşılaşılan sorunlara bilimin ışığında çözüm araması, ellerini taşın altına koyması ve bunu tek vücut halinde, örnek bir birliktelik ile yapması, sektörün gelişimi adına atılmış büyük ve önemli bir adımdır. Yüksek katma değer içeren bu işbirliğinin sektör içerisinde artarak sürmesi en büyük temennimizdir" dedi.

DERNEKLER ARASI İŞBİRLİĞİ

Projenin, dernekler arası işbirliğinin verimliliğine dikkat çeken güzel bir örnek olduğunu belirten GENÇ OSD Başkanı Canan Gürkan ise "Öğrencilerin öğrenim hayatında gerçek vakalar üzerinde çalışmaları ve analiz imkanı bulmaları ileride iş hayatlarını kolaylaştıracak tecrübeye sahip olmasını sağlayacaktır. Şirketlerimizin 2. ve 3. kuşakları olarak yeni yönetim anlayışını benimsemeli ve karar mekanizmasını daha bilimsel yöntemleri kullanarak kurmalıyız. EMD ile imzaladığımız protokol hem şirketlerimizdeki operasyonel süreçlerimize katkı sağlayacak hem de ileride açılması planlanan olası mühendis kadrolarında tecrübeli öğrencileri tercih etmemize yol açacaktır" diye konuştu.

GERÇEK VAKALARI ÇÖZÜMLEYECEKLER

Yarışmaya GENÇ OSD üyelerinden 7 firmanın katıldığını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Her biri Antalya OSB'de bulunan firmaların ihtiyaç duyduğu alanlarda vakalar hazırlandı ve endüstri mühendisliği öğrencileri ile paylaşıldı. Vakalar arasında yeni yatırım analizi, stok yönetimi, üretim hat iyileştirmesi, lojistik planlama, kaynak ihtiyaç planlama gibi her biri gerçek olan vakalar bulunmaktadır. Ortaya çıkacak sonuçları değerlendirerek gelecek yıllarda OSB'de daha fazla firmamızda farkındalık sağlamak ve bu projenin kapsamını genişletmek istiyoruz. Böylesi bir projenin Antalya'da öncüsü olmaktan dolayı gururluyuz."

SÜREÇ SORUNLARI İÇİN MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI

Turquality alan tüm firmaların ortak kesişimin de endüstri mühendisi istihdamının olduğunu belirten Endüstri Mühendisliği Derneği Başkanı Ufuk Peker ise “Rekabet avantajı yaratmak için operasyonel mükemmellik sanayi işletmelerinin hedefi olmalıdır. Endüstri ve işletme mühendislerinin istihdamı bu hedefle çalışan ve çalışacak kurumlar için kritik ve elzem bir konudur. Her süreç sorunu, bir ekipman sorunu gibi teknik konudur ve mühendislik yaklaşımı içinde çözülmelidir. Proje, bu farkındalığı yaratmada önemli bir araç olacaktır" diye konuştu.

TERSİNE MENTÖRLÜK ZAMANI

Endüstri 4.0 entegrasyonu için yalnızca teknolojik değil kültürel değişiminde gerekli olduğuna dikkat çeken EMD Başkanı Peker, “Bu değişiminin en önemli parçası kararların sezgisel değil, veriye yönelik alınması olacaktır. Bu dönüşümde işletmelerimizdeki endüstri ve işletme mühendislerinin rolü çok önemlidir. Mentörlük artık yön değiştirdi. Zaman 'tersine mentörlük' zamanıdır. Gençlerimizin bu gibi projelerle önlerini açıp onlara fırsatlar yaratmalıyız. Nitelikli işgücü sorunu bölgesel gelişim için önemli tehditlerimizden biridir. Bunun için işbirliği temelli stratejilere yönelmemiz, bir arada proje yapma alışkanlıklarımızı geliştirmeliyiz" dedi.

ANTALYA, (DHA)


 

Etiketler:
 
Milli mücadeleyi okul koridoruna resmettiler
 
Akseki'de çekirgeyle mücadele
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli mücadeleyi okul koridoruna resmettiler
ANTALYA'da 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, Anıtkabir'deki ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonları
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polisin 2 ayrı uyuşturucu operasyonundan ...
Aranan şüpheli kavgaya karışınca yakalandı
HAKKINDA 21 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası olan A.A., Antalya'nın Manavgat ...
 
Antalya'da FETÖ operasyonu: 16 gözaltı
ANTALYA'da, FETÖ/PDY'nin 'yeni yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda, ...
Bu hareket ödül getirdi
ANTALYA'da trafikte yolun karşısına geçemeyen sokak köpeğini kaldırıma ...
Antalya'da Ramazan coşkusu
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel Ramazan geceleri Karaalioğlu ...
 
Kraliçe adayları spor ve havuza doydu
ANTALYA'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Miss Aura International Güzellik ...
Akdeniz YÖS'e 10 ülkeden yapıldı
AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrenci ...
İranlı sevgiliye 200 bin liralık dolandırıcılık iddiası
ANTALYA'da maden mühendisi Ali Rezegholi (36), kendisi gibi İranlı sevgilisi ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva