Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Hedef engelsiz Konyaaltı
Hedef engelsiz Konyaaltı
6 Kasım 2015 Cuma - 12:43

Sınav ücreti ATSO'dan

ATSO MESEM, mesleki yeterlilik belgelendirmesi için doğrudan 123 bin 517 Euro hibe almaya hak kazandı.

Sınav ücreti ATSO dan
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Davut Çetin, ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi'nin (ATSO MESEM), 'Ulusal Mesleki Yeterlilik Sisteminin Geliştirilmesi ve Türkiye Yeterlilik Çerçevesinin Uygulanması (UYEP-II) projesinin doğrudan hibe bileşeni kapsamında 123 bin 517 Euro hibe almaya hak kazandığını açıkladı. Başkan Davut Çetin, hibe kapsamında Mesleki Yeterlilik Belgesi için tüm Türkiye genelinden başvuruda bulunan ve sınavlarda başarılı olan adayların sınav ücretlerinin bu hibeden karşılanacağını kaydetti.

ATSO Başkanı Davut Çetin, "08 Ekim 2015- 20 Temmuz 2017 tarihleri arasında ATSO MESEM'e servis görevlisi seviye 2- 4, bar görevlisi seviye 4 ve servis yöneticisi seviye 5 mesleklerinde, Mesleki Yeterlilik Belgesi için tüm Türkiye genelinden başvuruda bulunan ve sınavlarda başarılı olan adayların sınav ücretleri bu hibeden karşılanacak. Adaylar sınav maliyetine katlanmadan Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerliliğe sahip akredite Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olabilecek" dedi.

UYGULAMA NASIL GERÇEKLEŞECEK

Doğrudan hibe desteği uygulanması hakkında bilgi veren Başkan Davut Çetin, otel, restoran, kafeler vb. işletmelerde çalışan ya da bu sektörde çalışmak isteyen kişilerin servis görevlisi seviye 2-4, bar görevlisi seviye 4 ve servis yöneticisi seviye 5 mesleklerinde, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için bireysel veya kurumsal olarak ATSO MESEM'e ön başvuruda bulunabileceğini vurguladı.
Gelen başvurular değerlendirildikten sonra sınav ücreti yatırılarak başvuru evraklarının ATSO MESEM'e teslim edileceğini kaydeden Başkan Çetin, "Sınavlarda başarılı olup, belge almaya hak kazanan kişilere ve kurumlara ödedikleri sınav ücreti geri iade edilecek. Başarısız olan adayların ise 1 yıl içerisinde ücretsiz sınav hakkını kullanıp başarılı olması durumunda bu kişilerin de sınav ücretleri iade edilecek. Yani sınavlarda başarılı olup, Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan adaylar sınav maliyetine katlanmadan belge sahibi olabilecekler" diye konuştu.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU
25 Mayıs 2015 tarihli tebliğ kapsamında 'Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde' yer alan 40 mesleğe ilişkin 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' zorunluluğu getirildiğini de vurgulayan ATSO Başkanı Davut Çetin, "Bu 40 meslekte 12 ay sonra MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler ilgili mesleklerde çalıştırılamayacak. Artık mesleki yeterlilik belgesinin gönüllülükten çıkıp arandığı, tercih edildiği, fark yarattığı bir döneme giriyoruz.

Bu 40 mesleğe yönelik olarak da sınavlarda başarılı olanların sınav ücretleri 2019 yılına kadar devlet tarafından işsizlik sigortası fonundan karşılanacaktır" diye konuştu.

Mesleki yeterlilik belgesini özendirmek amacıyla hem işverene hem de çalışan için önemli avantajlar sunulduğunu da belirten Davut Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeterlilik belgesine sahip elemanları çalıştıran işverenlerin çalışana ait sigorta primleri 12-54 ay süre ile İşsizlik Sigortası fonundan karşılanıyor. 4. seviye ve üstü yeterlilik belgesine sahip olanlar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaöğretim kurumlarında öğretmen bulunamayan alanlarda öğretmen olarak görevlendirilecek. Çalışanlar, Mesleki Yeterlilik Belgesi ile birlikte yabancı dil bilgisini de belgelendirebilir ise Avrupa Birliği ülkelerinde de çalışabilme fırsatı elde edebiliyor. İşverenlerimizin ve çalışanların bu destekleri değerlendirmelerini diliyorum."


ATSO MESEM, MESLEKI YETERLILIK BELGELENDIRMESI ICIN DOGRUDAN 123 BIN 517 EURO HIBE ALMAYA HAK KAZANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
ANTALYA, (DHA) - 

 
Muratpaşa'dan Göktepe'ye kültür merkezi
 
Elmalı'da TARSİM ödemeleri yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muratpaşa'dan Göktepe'ye kültür merkezi
MURATPAŞA Belediyesi, geçen yıl 'kardeş şehir' protokolü imzaladığı Karaman'ın ...
Antalya OSB Almanya yolcusu
ANTALYA OSB, 29 kişilik Sektörel Ticaret Heyeti ile Almanya'ya çıkarma ...
Japon gönüllüler EXPO'yu tanıtıyor
EXPO 2016 Antalya'nın açılışına sayılı gün kala dünyanın birçok yerinden ...
 
Teknoloji mağazası açılışında izdiham
ANTALYA'da, yüzde 50'ye varan indirimlerin uygulandığı bir teknoloji mağazasının ...
Ak Partili vekiller teşekkür turunda
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, ...
Kuş cenneti otelle doldu
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde 200'ün üzerinde kuş türünün yaşam alanı olan ...
 
Antalya-Serik yolu 8 gün çile dolu
Antalya 15-16 Kasım tarihlerinde ekonomiye yön veren 20 dünya liderini ...
Gazinocu cinayeti davasında tanık krizi
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde gazino işleten 35 yaşındaki İskender Doğan ...
Antalya uçağında taciz tutuklattı
FRANKFURT- Antalya seferi yapan uçaktaki yolculardan Azerbaycan uyruklu ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva