Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
24 Eylül 2020 Perşembe - 10:51

Sınıflarda mekanik havalandırma sağlanmalı

MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, sınıflardaki havalandırma konusunda açıklamalarda bulundu.

Sınıflarda mekanik havalandırma sağlanmalı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. Atmaca, sınıfların kalabalık halde uzun süreli bulunulması sebebiyle, iç hava kalitesinin sağlanması konusunda öncelikli alan olması gerektiğini ifade etti. İbrahim Atmaca, valilikler, belediyeler ve ilgili meslek kuruluşlarına çağrıda bulunarak "Sınıflarımızın mekanik havalandırma sistemleri projelendirilmeli ve uygulamaya konmalıdır" dedi.

"Yaşadığımız kapalı hacimlerde iç hava kalitesinin sağlanması gerekliliğini yıllardır vurgulasak da Covid-19 pandemisi, kapalı ortamlarda alınması gerekli tedbirlerin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir" diyen Atmaca, şöyle konuştu:

"Çocuklar henüz gelişimlerini tamamlayamadıkları için uygun olmayan iç ortam şartlarından, yetişkinlere nazaran daha fazla etkilenmektedir. Okullar çocuklarımızın kapalı hacimlerde kalabalık halde uzun süreli bulunmaları sebebiyle, iç hava kalitesinin sağlanması hususunda öncelikli alan olmalıdır. Kapalı bir ortamın kirleticilerden arındırılması ve iç hava kalitesinin temin edilmesinde 3 ana önlem vardır. Bunlardan ilki kirletici kaynağın ortama alınmamasıdır. İkincisi kirletici kaynak ortamda ise kirletici kaynaktan ortama yayılmamasıdır. Eğer bu 2 tedbire rağmen iç hava kalitesi temin edilememiş ise son önlem filtrasyon ve havalandırmadır. Farklı boyutlardaki her kirletici filtrasyon ile tutulamayacağı için burada en önemli tedbir iç ortamdaki kirletici düzeyini seyreltmek için yapılacak havalandırmadır."

Covid-19 özelinde, çocuklara yapılacak ateş ölçümleri, maske, mesafe ve hijyen uygulamalarının belirli oranda riski azaltsa da söz konusu çocuklar olunca ortamdaki virüs dahil her türlü kirleticinin giderilmesinde, havalandırma temelli çözümlerin önem arz edeceğini aktaran Atmaca, "Bu havalandırma her ne kadar pencerelerin açılması ile doğal olarak yapılabilecek olsa da, kontrollü ve daha önleyici olması beklentisi ile mekanik havalandırmanın tercih edilmesi gereklidir. Sınıflara yapılacak kanallı mekanik havalandırma sistemleri ile taze havanın içeriye verilmesi, sınıftaki kirli havanın dışarıya atılması, sınıf ortamlarında virüs dahil her türlü kirleticinin seyreltilmesinde faydalı olacaktır. Bu mekanik havalandırmanın çağımızın gereksinimlerine uygun olarak ısı geri kazanımlı şekilde yapılması da mümkündür. Böylece havalandırma yapılırken hem çocuklarımızın ısıl konforu korunacak hem de enerji verimliliği sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

Sınıflara uygulanacak kanallı mekanik havalandırma yatırımının sadece pandemi döneminde işe yarayacak gibi düşünülmemesi gerektiğinin altını çizen MMO Antalya Şube Başkanı, "Bu yatırım pandemi döneminde virüs bulaş riskini azaltacağı gibi sonrasında normal faaliyet döneminde de öğrencilerin öğrenme, öğretmenlerin öğretme başarılarının artması ve birçok hava yolu hastalığının önlenmesinde faydalı olacaktır. Pandemi sonrası dönemde de daha temiz hava şartlarında öğrenimlerini sürdürecek öğrencilerimiz, artan öğrenme başarıları ile bu yatırımı hızlıca faydaya çevireceklerdir. Ayrıca daha temiz hava şartları farklı birçok hava yolu hastalığını önleyecek, iş günü kaybının azalması ve ilaç kullanımındaki azalma da yapılacak mekanik havalandırmanın geri ödemesini hızlandıracaktır. Bütün bu nedenlerle valiliklerimiz öncülüğünde, belediyelerimizin katkıları ve ilgili meslek kuruluşlarının destekleri ile sınıflarımızın mekanik havalandırma sistemleri projelendirilmeli ve uygulamaya konmalıdır" dedi.

ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
AÜ Kurucu Rektörü Tuncer Karpuzoğlu vefat etti
 
Evcil Hayvanınıza Yeni Bir Yuva Bulun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaş ve Demre merkezinde domuz sürüleri görüldü
ANTALYA'nın Kaş ve Demre ilçelerine domuz sürüleri indi. Cep telefonlarıyla ...
Muratpaşa, mısır hasadını tamamladı
ANTALYA'da belediyeye ait boş arazileri, parkları tarlaya çevirerek Covid-19 ...
Kaş'tan Meis'e dostluk mesajları
SON günlerde Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz geriliminde ...
 
Sümeyra ile Şahin, annelerinden çapraz nakille can buldu
KRONİK böbrek hastaları Şahin Aydın (15) ile Sümeyra Özer (17), testleri ...
Köpek 'Max', üç yavru kediye annelik yapıyor
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde yeni yapılan lisenin bahçesindeki 'Max' adlı ...
Çizgi filmlerin canavarı geyik böceği, koleksiyonda sergileniyor
JAPONYA yapımı 'Mushiking: Böceklerin Kralı' adlı çizgi film, çizgi roman ...
 
Eşi darbedilen kadın: Saçlarımdan sürüklediler
ANTALYA'da pizzacı Ali Rıza Şimşeker, ödemesi unutulan 15 liralık hesap ...
Antalya'da 2 FETÖ şüphelisine tutuklama
ANTALYA'da, FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ...
Tayin işlemi için geldiği Alanya'da koronavirüsten öldü
ANTALYA'nın Alanya ilçesine tayin işlemleri için geldiğinde koronavirüs ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva