Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
2 Şubat 2011 Çarşamba - 08:54

Sır ölümde soru işaretleri

Dizi oyuncusu, sunucu ve eski DJ Defne Joy Foster, Caddebostan’da arkadaşına ait evde ölü bulunmasından sonra ölümü ile ilgili belirsizlik sürüyor.

Sır ölümde soru işaretleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Astım hastası olduğu bilinen Defne Joy Foster’ın "solunum yetmezliği", "kalp krizi" veya "astım krizi" yüzünden hayatını kaybettiği sanılıyor. Diğer yandan bazı internet sitelerinde yer alan 'Ambulans gelmedi' iddiasıyla ilgili olarak İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni -Yazar Ahmet Altan’ın aynı gazetede yazıişleri müdürlüğü yapan oğlu Kerem Altan’ın Kadıköy Göztepe’de bulunan evinde yaşamını yitiren Defne Joy Foster için sabahın erken saatlerinde önce polis ve sağlık ekibine haber verildi.
Sağlık ekipleri Kerem Altan’a Foster’ın öldüğünü açıklayınca durum savcılığa bildirildi. Tanzimat Sokak’ta bulunan eve gelen Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tıp ekipleri, ilk incelemelerinde Foster’ın üzerinde darp izi ve başka bulguya rastlamadı. Olay yerine Defne Joy Foster’ın eşi İlker Yasin Solmaz da çağırıldı. Polis ekipleri evde Kerem Altan ve İlker Yasin Solmaz’ın ifadelerine başvurdu. Defne Joy Foster’in gece Kerem Altan’la Taksim’de eğlendiği ve daha sonra Göztepe’de bulunan eve sabaha karşı geldiği söylendi. Foster’ın cenazesi otopsi yapılmak için Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken Kerem Altan ayrıntılı ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü.
ÇANTASINDAN ASTIM İLAÇLARI ÇIKTI

Henüz 32 yaşında olan Foster, 2009 yılında oğlu Can Kılıç’ı dünyaya getirmişti. Polis, son olarak ’Yok Böyle Dans’ adlı programa yarışmacı olarak katılan Defne Joy Foster’ın ölüm nedeni çok yönlü olarak araştırıyor. Bu arada, astım rahatsızlığı olduğu öğrenilen Defne Joy Foster’ın, kesin ölüm sebebi yapılacak otopsiden sonra anlaşılacak. Bu arada Foster’in çantasından astım ilaçları çıktığı kaydedildi. dün gece arkadaşlarıyla eğlendikten sonra arkadaşı Kerem Altan’a ait bu eve geldiği öğrenildi.

DEFNE JOY FOSTER’İN ANNESi İSTANBUL’A GİTTİ

İstanbul Caddebostan’da arkadaşına ait bir evde bu sabah ölü bulunan sunucu Defne Joy Foster’ın, Bodrum’un Turgutreis beldesinde yaşayan annesi Hatice Foster, acı haberi alır almaz İstanbul’a gitti.

Foster’ın ani ölümü Bodrum ve Turgutreis’teki dostlarını şoke etti. Yaz aylarında annesi Hatice Foster’ın Turgutreis’teki evine gelerek kalan ve her yıl düzenlenen köpek güzellik yarışmasında sunuculuk yapan Defne Joy Foster’ın dostları acı haberle kahroldu.
Acılı anne Hatice Foster’ın da Turgutreis At Çiftliği eğitmenlerinden görevli Yüksel Çağrı’yı yanına alarak uçakla İstanbul’a gittiği öğrenildi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili olarak 112 Acil Servis'in aranmadığını bildirdi.
Müdürlükten yapılan açıklamada, Foster'ın evinde ölü bulunmasıyla ilgili olarak bazı internet sitelerinde yer alan haberlerde Kerem Altan'ın 112 Acil Servis'i aradığının ancak ambulansın gelmediğinin iddia edildiği belirtildi.

Olay günü 112 komuta kontrol merkezindeki tüm ses kayıtlarının incelendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Kayıtlarımızda konuyla ilgili hiçbir ihbar bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak 112 Acil Servis aranmamıştır. Görevlerini üstün bir çalışma temposu içerisinde yerine getirmeye çalışan 112 Acil Servis çalışanlarının moral ve motivasyonları, medyada çıkan bu tarz haberlerden olumsuz etkilenmektedir. Bu konuda tüm basın ve yayın organlarının desteğini bekliyoruz. Defne Joy Foster'ın vefatından dolayı üzüntülerimizi belirtir, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı dileriz.
KEREM ALTAN SERBEST BIRAKILDI
Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'ın öldüğü  dairenin sahibi Kerem Halit Altan, polis merkezinde bilgisine başvurulmasının ardından serbest bırakıldı.

Kerem Halit Altan ifadesinde Defne Joy Foster'ın Kerem Halit Altan ve 2 arkadaşıyla dün gece  Taksim'de bir barda eğlendikleri, daha sonra Altan ile Caddebostan'daki daireye  geldiği belirtildi. Altan'ın burada rahatsızlanan ve burnundan kan gelen Foster  için dışarı çıkarak, yakındaki bir klinikte doktor aradığı ancak bulamadığı,  daireye geri döndüğünde de Foster'ı baygın halde bulduğu öğrenildi. Bunun üzerine  Altan'ın ambulans çağırdığı, gelen sağlık ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu ise  Foster'ın öldüğünün anlaşıldığı bildirildi.

ÖN RAPORDA DARP VE CEBİR İZİNE RASTLANMADI

Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni -Yazar Ahmet Altan'ın aynı gazetede yazı işleri müdürlüğü yapan oğlu Kerem Altan'ın Kadıköy Göztepe'de bulunan evinde yaşamını yitiren oyuncu Defne Joy Foster için Adli Tıp Kurumu tarafından verilen ön raporda ölüme sebebiyet verecek darp, cebir, iğne izi, morluk gibi belirtilere rastlanmadığı belirtildi. Foster'ın kesin ölüm nedeninin kan ve doku örneklerinin incelenmesinin ardından ortaya çıkacağı ve bunun açıklanmasının yaklaşık 1.5 ay süreceği söylendi.

ASTIMI KÖPEK Mİ TETİKLEDİ

Polisin hazırladığı tutanağa göre Defne Joy Foster’ın cesedi yatakta bulundu.

Üzerinde kot pantolon, tişört ve sutyen vardı. Foster’ın astımını tetikleyecek tek unsurun evdeki köpek olduğu, bu ihtimal üzerinde de durulduğu belirtildi.

DEFNE’Yİ MUAYENE EDEN DOKTOR KONUŞTU
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, astım krizi ya da kalp krizinden öldüğü belirtilen Foster'ı hasta olarak 2008 yılında bir kez muayene ettiğini ve Foster'ın ağır bir astım hastası olmadığını söyledi.
Astım krizi yaşandığında göğüste sıkışmalar meydana geldiğini ve kişinin nefes almakta zorlanacağını kaydeden Çuhadaroğlu, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Belirtiler dakikalar içinde meydana gelir. Göğüs birdenbire sıkışmaz. Nefes kesilmez. Bütün bunlar uzun dakikalar alır. Aniden ölüm meydana gelmez. Hasta ilacını aldıktan bir süre sonra normale döner." dedi.
Defne Joy Foster'ı 3 yıl önce İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeyken bir kez muayene etttiğini vurgulayan Çuhadaroğlu, astım hastalarının alerjik hastalar olduğunun altını çizerek, "Astım hastalarında çok daha hızlı gelişen alerjiler meydana gelmiştir. Hasta belki birşey yemiştir, içmiştir, o yediği içtiği şey bir reaksiyon yaratmış olabilir. Zehirlenme gibi durumlar daha hızlı gelişir astım hastalarında." dedi.

Akciğer sönmesi ölüme yol açabilir

Astım hastalarında gelişen akciğerle ilgili iki hastalığın ölüme sebep olabileceğini belirten Çuhadaroğlu, "Akciğer damar tıkanıklığı ve akciğer sönmesi risk yaratır. Astım hastalarında ender de olsa akciğer sönmesi meydana gelir. Akciğer söner, kalp etkilenir ve sonrasında da ölüm meydana gelir." diye konuştu.

İlaçların gereğinden fazla alınması risk yaratıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Çuhadaroğlu, içine çekilerek alınan astım ilaçlarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Havayolunu açmak için kullandığımız ilaçları çok yüksek dozda alırsanız kalp problemi yaratır. Kalp hastalıklarına bağlı ani ölüm meydana gelir. Ancak normalde biz bu ilaçları günde 6-7 kez olarak veriyoruz, 15-16 kez alınması problem yaratabilir. Gereğinden fazla kullanılması kalp krizine yol açabilir."
Astım hastalarının kontrollü oldukları sürece her türlü sporu yapabileceğini belirten Çuhadaroğlu, "Dünyada birçok ünlü astım hastası olan maratoncu, kayakçı ve futbolcular var. İlaçlarını alıp tedavilerini düzenli sürdürdükleri sürece her türlü sporu yapabilirler." dedi.

Cenazesi yarın ( 03.02.2011)  Zincirlikuyu Camii’nde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecektir. Tüm sevenlerine ve basın mensuplarına büyük bir acı ve üzüntüyle duyurulur."

Ağır alkol ve sigara kullanımın ise zemin hazırlayacağını kaydeden Çuhadaroğlu, "Bazı ilaçlar alkol ile birlikte alındığında sorun yaratabilir. Uyku apnesi olan insanlar ölüme yol açabilir. Ancak bu daha çok kilolu insanlarda ve uykuda meydana gelir." dedi.

AİLESİNDEN AÇIKLAMA

"Tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı ve sevdiği arkadaşımız, dostumuz, kardeşimiz, kızımız herşeyimiz Defne Joy Foster’ı bu sabaha karşı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bu zor günümüzde yanımızda olan tüm sevenlerine ve basın mensuplarına teşekkür ederiz. Ancak, bu acı olayla ilgili olarak basında yer alan bazı asılsız ve yaralayıcı haberler üzüntümüzü daha da arttırmakta ve Defne Joy Foster’ın geride bıraktığı güzel anılara, kalplerimizdeki sevgisine zarar vermektedir. 

Bu acı olayın meydana geliş nedenine ilişkin olarak kesin ve son bilgiye adli tıp raporu ile ulaşılacak olup, şu anda basında yer alan bazı çirkin haberlerin gerçekle ilgisi yoktur. Defne Joy Foster’ın aramızdan ayrılmasına sebep olan olayla ilgili olarak şu anki en kuvvetli ihtimal astım rahatsızlığına bağlı ani bir krizin ölümü tetiklemiş olması ihtimalidir. Bunun dışındaki tüm bilgi ve haberler asılsız olup, başta ailesi olmak üzere tüm sevenleri bu haberlerden büyük bir acı duymaktadırlar. Yapılan bu açıklamada yer alan bilgiler dışında, ölüm nedeni ve Defne Joy Foster hakkında ileri sürülen asılsız ve kişilik haklarına saldırı teşkil eder tüm haberler hakkında tarafımızca yasal yollara başvurulacak olup, ailesi ve sevenlerinin bu zor gününde duyarlı davranışları için tüm basın mensuplarına şimdiden teşekkür ederiz.

DEFNE JOY FOSTER KİMDİR?

Defne Joy Foster, 2 Mayıs 1979, Sinop’ta doğdu. Annesi Türk, babası Amerikan olan Defne Joy Foster, ortaokulu İzmir Alsancak Ortaokulu'nda okudu. 2008'de İlker Yasin Solmaz ile evlendi ve bu evlilikten 13 Haziran 2009'da Can Kılıç dünyaya geldi. İlk olarak Kral TV DJ'yi olarak ekran başına geçen Foster, daha sonra çeşitli kanallarda müzik programı sunuculuğu yaptı. Ardından dizi oyunculuğuna başladı. Uzunca bir süre Sihirli Annem (2003-2006) adlı dizide Eda karakterini canlandırdı.  tv8'de yayınlanan Bir İş İçin Lazım adlı programı Cemil Büyükdöğerli ile birlikte sundu. Bunun dışında bir TRT programı olan Çeyiz Şov'u son olarak Acun Ilıcalı'nın sunup, yapımını üstlendiği Yok Böyle Dans adlı programda yarışmacı olarak katıldı. Foster, geçen hafta yarışmadan elenmiş ve bunun nedenini de "Bebeğim bir süredir hasta. Geceleri uyutmuyor, onun için yeterince çalışamadım" diyerek açıklamıştı. Ruhsar (1997) , Beyaz Yalanlar (2000) , Selena (2008) , Hayal ve Gerçek (2007) televizyon dizelerinde oyuncu olarak yer aldı. Çat Kapı, Bir İş İçin Lazım, NTV Yeşil Ekran, Uzman Avı televizyon programlarında sunuculuk yaptı.

 

 

 

 
10 yaralı
 
Böcek'ten müthiş teklif
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya’yı görmek istiyor
Hayalet Sürücü 2 filminin çekimleri için Pamukkale'de bulunan Nicolas ...
Adliye çıkışı çifte cinayet
Bakırköy Adliye binasından çıkan baba ile kızı bindikleri takside silahlı ...
İşsizlik önlemi
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işsizlik oranının düşük seviyelere çekilebilmesi ...
 
Sevgiliye ağaç
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), 14 Şubat ...
Şubat oyunları
Devlet Tiyatroları Şubat ayına yoğun bir programla giriyor. Antalya Devlet ...
Sıcaklık azalacak
Hava sıcaklığı ise iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. Antalya'da ...
 
İlginç ameliyat
Isparta'da, yıllar önce kendisini kovalayan köpekten kaçarken düşüp burnu ...
En fedakar ağabey
Gaziantep'te, karaciğer yetmezliği rahatsızlıkları olan ve organ bekleyen ...
Onur ödülü
Çağdaş Gazeteciler Derneği “Özel Onur Ödülü” bu yıl, düşünce ve kültür ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva