Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
27 Temmuz 2020 Pazartesi - 15:20

Siyah kıyafetler giyerek kadına şiddeti protesto ettiler

MURATPAŞA Belediyesi çalışanları, siyah kıyafet giyerek, kadına şiddeti protesto etti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sadece kadına şiddeti değil, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurguladı.

Siyah kıyafetler giyerek kadına şiddeti protesto ettiler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa Belediyesi çalışanları, Pınar Gültekin'in canice öldürülmesini ve kadına şiddeti, siyah kıyafetler giyerek protesto etti. Belediye fuaye alanında gerçekleşen protesto eylemine Belediye Başkanı Ümit Uysal, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Hentbol Kadın Takımı ve belediye çalışanları katıldı. Eylemde 'Şiddetin her türlüsüne karşıyız' ve 'Kadına yönelik şiddet, şiddetin her biçimi gibi insanlığın yüz karasıdır' afişleri asıldı.

'HER DEFASINDA SON OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ'

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kadınların sosyal, ailevi ya da ikili ilişkilerdeki durumuna göre tarif edilmesinin ilkel bir bakış açısını yansıttığını söyledi. Uysal, "Birey denildiği zaman sadece erkek bireyler anlaşılıyor. Kadınların daha çok annelik, eşlik üzerinden farklı sıfatlarla anıldığı sosyal pozisyonu üzerinden değerlendirmeye çalışılması ve bir meta olarak görülmesi, bedeninin şahsiyetinin önünde değerlendirilmesi, algılanması şartlar boyu üzerinden devam eden sosyo-psikolojik davranış ve modellere yol açıyor. Genel popüler kültürün dayatmaları üzerinden seçimle iktidara gelen siyasi makamların konuya ürkek yaklaşması ve gerçek mecrasından bu sapmaların, eşitsizliklerin ele alınamaması kadına şiddeti teşvik eden bir ortam oluşmasına, her gün yeni bir kadının şiddet kurbanı olmasına neden oluyor. Biz her defasında bunun son olmasını temenni ediyoruz. Ama bütün dünya ve insanlık olarak bu temenninin ötesinde topyekün bir çalışmaya ihtiyaç var. Muratpaşa Belediyesi'nin yapısı, tavrı böyle kalmaya devam edecek. Başta kadına yönelen şiddet olmak üzere şiddetin her türlüsüne 'Hayır' diyoruz" diye konuştu.

'ARTIK KALBİMİZİN KALDIRACAĞI BİR ACI KALMADI'

Konuyla ilgili açıklama yapan belediye psikoloğu Kıvılcım Selen Sayar, kadına şiddeti protesto için siyaha büründüklerini belirterek şunları söyledi;

“Özgecan Aslan, Emine Bulut, Pınar Gültekin ve erkek arkadaşları, babaları, ağabeyleri ya da başka bir yakını tarafından katledilenlerin onlarcası. Artık kalbimizin kaldıracağı bir acı daha kalmadı. Cinayetlerin nedenlerini açıklama çabalarımızı bir kenara bırakmalıyız. Pınar'ı öldüren, katili Cemal Avcı'nın öfke kontrolsüzlüğü değildi. Katilin herhangi bir psikolojik rahatsızlığının olması da değildi. Pınar'ı öldüren şey; yıllardır bu topraklar üzerinde kadına yüklenen rollerdi. Kadınların gülmesinden yürümesine, mesleğinden görüntüsüne kadar her konuda ürettiğimiz dayatmacı ve yargılayıcı fikirlerimizdi. Yaşama hakkımızın elimizden alınmasına öfkeliyiz. Kadınlar insanca yaşayabilmek için yer yüzünde kadınların katledilmediği, kadına şiddetin normalleşmediği, tacizin, tecavüzün, cinsel ayrımcılığının olmadığı bir yer olması için amasız, fakatsız herkesin çalışmasını istiyoruz. Bizler ayrıcalık değil, ayrımcılık değil, eşitlik ve adalet istiyoruz."

MURATPASA BELEDIYESI CALISANLARI, SIYAH KIYAFET GIYEREK, KADINA SIDDETI PROTESTO ETTI. MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, SADECE KADINA SIDDETI DEGIL, SIDDETIN HER TURLUSUNE KARSI OLDUKLARINI VURGULADI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

MURATPASA BELEDIYESI CALISANLARI, SIYAH KIYAFET GIYEREK, KADINA SIDDETI PROTESTO ETTI. MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, SADECE KADINA SIDDETI DEGIL, SIDDETIN HER TURLUSUNE KARSI OLDUKLARINI VURGULADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

MURATPASA BELEDIYESI CALISANLARI, SIYAH KIYAFET GIYEREK, KADINA SIDDETI PROTESTO ETTI. MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, SADECE KADINA SIDDETI DEGIL, SIDDETIN HER TURLUSUNE KARSI OLDUKLARINI VURGULADI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

MURATPASA BELEDIYESI CALISANLARI, SIYAH KIYAFET GIYEREK, KADINA SIDDETI PROTESTO ETTI. MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, SADECE KADINA SIDDETI DEGIL, SIDDETIN HER TURLUSUNE KARSI OLDUKLARINI VURGULADI. (UMIT UYSAL) (FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

MURATPASA BELEDIYESI CALISANLARI, SIYAH KIYAFET GIYEREK, KADINA SIDDETI PROTESTO ETTI. MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, SADECE KADINA SIDDETI DEGIL, SIDDETIN HER TURLUSUNE KARSI OLDUKLARINI VURGULADI. (KIVILCIM SELEN SAYAR) (FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Ergen görevine başladı
 
Antalyalı Oğuzhan: Birinci olmayı beklemiyordum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ergen görevine başladı
ANTALYA'nın Alanya, Gazipaşa ve Manavgat ilçelerinden sorumlu İl Emniyet ...
Kaputaş Plajı eski günlerine döndü
ANTALYA'da, koronavirüs sürecinde girişe kapatılan dünyaca ünlü Kaputaş ...
Arkadaşının tuttuğu balığını yedi, öldü
ANTALYA'da arkadaşının tuttuğu balon balığını yiyip zehirlenen Mehmet ...
 
Köpek balığının turistlere gösterilmek için öldürüldüğü iddiası
ANTALYA'da iki gün önce sahile vuran köpek balığının, balıkçılar tarafından ...
Antalya Eczacı Odası'nın TİTCK ziyareti
ANTALYA Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin ve Yönetim Kurulu üyeleri, ...
Oruç Reis, yükünü aldı
ANTALYA açıklarında demirleyen Oruç Reis gemisinde bu sabah hareketlilik ...
 
Antalya'da eski meclis üyesi silahlı saldırıda yaralandı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde il genel meclisi eski üyesi Durmuş Albezirgan ...
Kalkan'da yılın ilk sergisi
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Kalkan Mahallesi'nde ...
MATSO'dan 5 maddelik rapor
MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), 7 bin üyesiyle yapılan telefon ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva