MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
23 Şubat 2014 Pazar - 09:46

Siyasette kadının adı yine yok

ANTALYA'da CHP, Ak Parti ve MHP'de, 423 kişilik 19 ilçeyi kapsayan belediye meclis üyesi aday listelerinde birkaç istisna ya da simgesel birinci sıralar dışında kadınlar, listelerde seçilemeyecek sıralara yerleştirildi.

Siyasette kadının adı yine yok
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da Ak Parti, CHP ve MHP, 30 Mart yerel seçimleri için 20 belediye başkan adayı ve 423 belediye meclis üyesi adayı gösterdi. Üç partinin, Antalya'da hem Büyükşehir Belediye Başkanlığı hem de 19 ilçe belediye başkanlığı için gösterdiği toplam 60 başkan adayı arasında bir tek kadın bulunmuyor.

Her bir siyasi partinin sunduğu 423 kişilik 19 ilçeye ait meclis üyesi aday listeleri arasında, kadın adayları en çok tercih eden parti 68 adayla CHP oldu.

CHP'DE 68 KADIN MECLİS ÜYESİ ADAYI

CHP'de kadın meclis üyesi adaylarının oranı yüzde 16 oldu. 68 kadına listelerde yer veren CHP'de ilçelerin Büyükşehir Belediye Meclisi'ne göndereceği üye sayı sınırlaması içinde tek isim yer alıyor; CHP Muratpaşa Belediye Meclis üyesi, 2'nci sıra adayı Songül Başkaya seçilmeye en yakın aday.

CHP en çok kadın adayı, 37 ismin bulunduğu Muratpaşa Belediye Meclisi için gösterdi. Toplam 10 kadına listesinde Muratpaşa için veren CHP'de Gülay Akın 8, Nuran Yılmaz 12, Mutlugül Tarım 13'üncü sıradan aday gösterildi. Diğer adayların yerleri ise liste sonu oldu. CHP listesinin son iki sırasında 32'nci sırada Selma Doydu ve 33'üncü sırada Sema Alın yer aldı.

Konyaaltı'nda ise CHP'de bir ilk yaşandı ve kontenjan birinci sıra adayı olarak bir kadını gösterdi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek seçimi kazanırsa meclis üyesi olabilecek avukat Cansel Tuncer'e, birinci sırada yer verildi. 9 kadın adayın yer aldığı listede kadınlar, en iyi sırayı 13'üncü yerden Büşra Birgen'le gördü. CHP Kepez'deyse 6 kadına yer verildi. Orada en iyi sıra 20'nci sıra adayı Mübeccel Yıldırım'a ait oldu.

CHP Aksu ve Döşemealtı listelerinde kadın aday göstermedi. Kemer'de üç kadına listesinde yer veren CHP, iki ismi listenin son sırasına, diğer aday Ayşe Altay'ı ise kontenjan listesinin son sırasına yazdı. 8 kadının yer aldığı Manavgat listesinin de son üç sırasını kadınlar paylaştı.

AK PARTİ'NİN BÜYÜKŞEHİR GRUBU ERKEKLERDEN OLUŞACAK

Ak Parti'de ise 423 kişilik listede 45 kadın aday var. Ak Parti'de kadınların bulduğu en iyi yer, Konyaaltı'nda Rus asıllı Türk vatandaşı İrina Balcı'yla kontenjan sırasından birincilik oldu. Ak Parti Konyaaltı'nda seçim kazanamazsa, 101 kişilik Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşıyacağı tek bir kadın aday bulunmuyor.

4 kadın meclis üyesi adayının yer aldığı Konyaaltı'nda Gaye Doğanoğlu ve Elif İstek 4'üncü ve 5'inci sırada yer alırken, Konyaaltı adaylarından Halise Paşayiğit, diğer kadın adaylar gibi seçilmesi neredeyse imkansız yerden listede.

Ak Parti Muratpaşa'da 6 kadın belediye meclis üyesi adayı gösterildi. Muratpaşa'da kadınlara verilen en iyi yer 7'nci sırada Ayşe Barçin'in oldu. Onu 9'uncu sırada Bengül Hatipoğlu takip etti. Ak Parti, 37 belediye meclis üyesi adayın yazıldığı Kepez'de, sadece 2 kadın aday gösterdi. Hatice Sütçü 7'nci sıradan, Elif Derya Canbulut 12'nci sıradan aday oldu. Aksu'da tek bir kadına dahi listelerde yer verilmezken, 2 kadın adayın bulunduğu Kemer listesinde Ak Parti 3'üncü sırada aday gösterdiği Emine Canik'le Kemer meclisine bir kadın üye taşıyabilecek. Kemer'in 2'nci kadın adayı Elif Soysal ise listenin son sırasında yer aldı.

MHP'DE DURUM

MHP'de ise şu ana kadar 11 ilçenin belediye meclis üye aday listesi açıklandı. Aralarında Muratpaşa, Kepez, Alanya, Serik ve Manavgat gibi büyük ilçelerin yer aldığı listelerde MHP, 26 kadın adaya yer verdi. Ne CHP ne de AK Parti'nin kadın aday göstermediği Aksu'da MHP, kontenjan 2'nci sırada Zeliha Metin ve listenin 12'nci sırasında Güzel Sarıtekeli'yi aday gösterdi. MHP, Gazipaşa'da avukat Nazmiye Gül Özgörü'yü listenin başına yerleştirirken Kemer'de de Aslı Bayar Ulukapı'yı kontenjandan birinci sırada gösterdi. MHP Kepez listelerinde bir tek kadın adaya dahi yer vermezken, Muratpaşa'da kadınlara uygun görülen en iyi sıra 10'unculuk oldu. MHP adayı Perihan Bal'ın 10'uncu sıradan girdiği listede 3 kadın üye daha yer alıyor.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Ne yaptın Aysu?
 
Antalya'da korkutan yangın
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kumluca lı 23 Şubat 2014 Pazar 17:12

Kontenjan adayları riskli yerde. Belediye alınırsa meclise girecekler.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP eriyor CHP yükseliyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, uluslararası bir kuruluşun yaptırdığı ...
Genel Merkez’den sürpriz karar
CHP Genel Merkezi, partinin Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Önder Kurnaz ...
HDP'nin Büyükşehir adayı emekli Zahide hanım
ANTALYA'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösteren 16 siyasi ...
 
CHP'de şok
İstanbul'un Sarıyer İlçesi'nde belediye başkanı ile ilçe başkanının liste ...
AKP'nin Rus adayı
AK Parti, Antalya'da 6 yıl önce Türkiye'ye yerleşen ve 2009 yılında Türk ...
Serik'te 8 aday istifa etti
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İlçe Seçim ...
 
Alevilerden ortak CHP bildirisi
Aliseydi KARAGÖZ/ GÜN HABER.... Antalya'daki alevi birlik ve dernekleri ...
Evcilmen; Gerçek CHP'lilerin adayıyım
MURATPAŞA Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Ben şu an DSP Muratpaşa ...
AKP'nin Antalya meclis üyeleri tam listesi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva