Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
3 Kasım 2022 Perşembe - 11:59

Skuter kazasında avukattan ‘hız’ açıklaması

ANTALYA'da skuter ile yaya geçidinden geçerken iki gencin ölümüne neden olan kazadaki aracın bir taşıt kiralama şirketine ait olduğu ve zorunlu trafik sigortasının olmadığı ortaya çıktı.

Skuter kazasında avukattan ‘hız’ açıklaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aile avukatlarından Oğuz Sarıçobanoğlu, bağlanması gereken aracın şirkete teslim edildiğini, zorunlu trafik sigortasının yaptırılıp, kaza sonrası iki kez satıldığını kaydetti. Sarıçobanoğlu, olay sonrası tutuklanan sürücü Muhammed Can Gülmez'in (23) ifadesinde 83 kilometre olduğunu belirttiği aracın hızının ise yaptırdıkları teknik ölçümlere göre en az 140 kilometre olduğunun belirlendiğini söyledi.

Kaza, 22 Ekim gecesi Muratpaşa ilçesi Portakal Çiçeği Caddesi'nde meydana geldi. Üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencileri Mahmut Yağız Balcı (18) ile Ada Kayahan (17), dershaneden çıktıktan sonra arkadaşları ile buluşup yemek yedi ve evlerine gitmek için elektrikli skutere bindi. Yaya geçidinde yolun karşısına geçmeye çalışan skuterdeki gençlere, Muhammed Can Gülmez yönetimindeki 07 BBS 63 plakalı otomobil çarptı. Balcı ve Kayahan, çağrılan ambulansla kaldırıldıkları hastanede kurtarılamadı. Gözaltına alınan sürücü Muhammed Can Gülmez, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçlamasıyla tutuklandı.

'HIZ EN AZ 140 KİLOMETRE' 

Ada Kayahan'ın ailesinin avukatlarından Oğuz Sarıçobanoğlu, iki gencin ölümüne neden olan kaza sonrasında yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Olay günü dersaneden çıkan Ada durakta beklerken, Yağız'ın duraktan alıp, 'Eve kadar bırakayım' dediğini belirten Sarıçobanoğlu, “Yaya geçidi olan bir yerde karşıya geçerken 1 metre kala, tutanakta hız sınırı 70 yazsa da hız sınırı 50 km olan yolda, teknik ekibimize yaptırdığımız ölçümler ve görüntülere göre en az 140-150 ile gelen trafik canavarı, umutları, geleceği olan iki çocuğumuzu elimizden aldı" dedi.

ARAÇ SİGORTASIZ ÇIKTI

Kazaya karışan aracın bir taşıt kiralama şirketine ait olduğunu belirten Sarıçobanoğlu, kazayı yapan aracın 31 Temmuz'dan bu yana zorunlu trafik sigortası ve kaskosunun olmadığını kaydetti. Kaza sonrası ihmaller yaşandığını da belirten Sarıçobanoğlu, “Zorunlu trafik sigortası olmayan bir aracın trafikte seyri mümkün değil. Kazadan sonra tutanakta da var, zorunlu trafik sigortası ve kasko poliçesi yok. Şirket aracı 21 Temmuz'dan beri sigortasız kullanıyor, bunun hiç mi kontrolü yok ? Zorunlu trafik sigortası olmayan bir araç bağlanmıyor ve tekrar şirket yetkililerine teslim ediliyor" diye konuştu.

'ARAÇLAR YARIŞIYOR' İDDİASI

Kazadan hemen sonraki görüntülerde iki lüks aracın gelip, kaza yapan aracın yanında durduğundan bahseden Sarıçobanoğlu, “Kaza oluyor, çocuklar yerde yatıyor. Kazadan hemen 1 dakika sonra gelen lüks iki araç çocukların yanında durmuyor, dörtlüleri yakıp kaza yapan aracın yanında duruyor. Sosyal medya hesabında da yarış yaptıklarına dair başka görüntüler varmış ama hemen kapatıyorlar. Savcılığa bu konuda başvuru yaptık" dedi.

KAZA SONRASI ARAÇ İKİ KEZ SATILMIŞ

Tutanakta aracın hızının da ifadeye göre 83 kilometre yazıldığından bahseden Sarıçobanoğlu, “Hız kontrolünü bu aracın beyninden yapacağız ama araç yok. Kazadan hemen iki gün sonra pazartesi günü şirket bu aracı birine devrediyor. O da üçüncü kişiye devrediyor ve araç şu an yok. Şirket, aynı tarihte 3 arabasını daha devrediyor. Yani şirketin içini boşaltıyor. Biz çocukların can derdindeyiz, bunlar mal derdinde" diye konuştu.

'140 KM HIZ NE DEMEK'

Kazanın sadece skuter kaynaklı bir sorunmuş gibi gösterildiğini aktaran Sarıçobanoğlu, “Bir sürü kişi var skuterlere suç bulan, elbette ki skuterleri kontrolleri gerekli. Ama olayda zaten yaya geçidinden geçiyor, yaya geçse de çarpacak. 140 kilometre hız ne demek, frene bile dokunmuyor. Hız sınırına uysa zaten çocuklar kurtulacak. Yaya geçidindeki insan, hayvan, çocuk, çocuklu araç, eli bastonlu ihtiyar da olsa yine vuracak. Kurtarma şansı yok" dedi.

MADDE BAĞIMLILIĞI TESTİ İSTENDİ

Kazayı yapan aracın sürücüsünün uyuşturucu madde kullandığına ilişkin ciddi iddialar olduğunu da kaydeden Oğuz Sarıçobanoğlu, şöyle konuştu:

“Madde bağımlılığına ilişkin saç, tırnak örneklerinin alınarak gerekli tahlillerin yapılmasını istedik. Olaydan hemen sonra kan tahlili olması da gerekiyordu. Kan tahlili de istedik. Savcılık talebimizi kabul etti. Fren izi tutanağa göre 50 metre görünüyor ama çarpışmadan sonra iki kez kaldırıma çarpıyor ve ona rağmen 50 metre. Zaten frene hiç basmamış, muhtemelen araç kendini kilitlemiş, hava yastıkları patlamış. Araba kilitleyince durmuş. Bunların hepsine ilişkin arabanın beyninden bilgiler alınabilecekti ama araç yok. Bağlanması gereken bir aracı teslim etmişler. Teslim edilenler de kaçırdıklarını sanıp iki kere el değiştirmişler."

ANTALYA'DA SKUTER ILE YAYA GECIDINDEN GECERKEN IKI GENCIN OLUMUNE NEDEN OLAN KAZADAKI ARACIN BIR TASIT KIRALAMA SIRKETINE AIT OLDUGU VE ZORUNLU TRAFIK SIGORTASININ OLMADIGI ORTAYA CIKTI.(KAZA ANI GUVENLIK KAMERASI)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA SKUTER ILE YAYA GECIDINDEN GECERKEN IKI GENCIN OLUMUNE NEDEN OLAN KAZADAKI ARACIN BIR TASIT KIRALAMA SIRKETINE AIT OLDUGU VE ZORUNLU TRAFIK SIGORTASININ OLMADIGI ORTAYA CIKTI.(KAZA ANI GUVENLIK KAMERASI)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA SKUTER ILE YAYA GECIDINDEN GECERKEN IKI GENCIN OLUMUNE NEDEN OLAN KAZADAKI ARACIN BIR TASIT KIRALAMA SIRKETINE AIT OLDUGU VE ZORUNLU TRAFIK SIGORTASININ OLMADIGI ORTAYA CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA SKUTER ILE YAYA GECIDINDEN GECERKEN IKI GENCIN OLUMUNE NEDEN OLAN KAZADAKI ARACIN BIR TASIT KIRALAMA SIRKETINE AIT OLDUGU VE ZORUNLU TRAFIK SIGORTASININ OLMADIGI ORTAYA CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA SKUTER ILE YAYA GECIDINDEN GECERKEN IKI GENCIN OLUMUNE NEDEN OLAN KAZADAKI ARACIN BIR TASIT KIRALAMA SIRKETINE AIT OLDUGU VE ZORUNLU TRAFIK SIGORTASININ OLMADIGI ORTAYA CIKTI. (OLAY YERI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA SKUTER ILE YAYA GECIDINDEN GECERKEN IKI GENCIN OLUMUNE NEDEN OLAN KAZADAKI ARACIN BIR TASIT KIRALAMA SIRKETINE AIT OLDUGU VE ZORUNLU TRAFIK SIGORTASININ OLMADIGI ORTAYA CIKTI.(OLAY YERI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA SKUTER ILE YAYA GECIDINDEN GECERKEN IKI GENCIN OLUMUNE NEDEN OLAN KAZADAKI ARACIN BIR TASIT KIRALAMA SIRKETINE AIT OLDUGU VE ZORUNLU TRAFIK SIGORTASININ OLMADIGI ORTAYA CIKTI. (MUHAMMED CAN GULMEZ)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA SKUTER ILE YAYA GECIDINDEN GECERKEN IKI GENCIN OLUMUNE NEDEN OLAN KAZADAKI ARACIN BIR TASIT KIRALAMA SIRKETINE AIT OLDUGU VE ZORUNLU TRAFIK SIGORTASININ OLMADIGI ORTAYA CIKTI. IKI GENCIN OLUMUNE NEDEN OLAN KAZA SONRASINDA YASANAN SURECE ILISKIN, ADA KAYAHAN'IN AILESININ AVUKATLARINDAN OGUZ SARICOBANOGLU (FOTODAKI), ACIKLAMALARDA BULUNDU.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA)

 
İş Elbisesi Model Çalışmasını MYB Tekstil Tamamladı
 
80 işçi yemekten zehirlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mantarhane ve ev yandı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde çıkan yangında mantarhane ve alevlerin sıçradığı ev zarar gördü.
Atık yağlardan sabun ürettiler
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde lise öğrencileri atık yağlardan sabun üretti.
Kemer Belediyesi'nde kasım meclisi yapıldı
KEMER Belediyesi kasım ayı meclis toplantısı Kemer Belediye Başkanı Necati ...
 
Endemik çiçekler, camda şekil buldu
ANTALYA Olgunlaşma Enstitüsü'nce hazırlanan 'Camdan Çiçekler' adlı koleksiyonda, ...
Bambus Koyu ihaleye çıkıyor
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
Uçurumda mahsur kalan keçiler kurtarıldı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde kayalıklarda mahsur kalan 2 keçi kurtarıldı.
 
'Dur' ihtarına uymayan sürücü kaza yapınca yakalandı
ANTALYA'da, polisin 'dur' ihtarına uymayan Ali Ö.'nün (18) kullandığı ...
Her yerde aranırken cesedi bulundu!
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis tarafından 3 gündür kayıp olarak ...
Antalya'da korkutan deprem
Antalya'nın Kumluca ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva