Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
8 Mart 2022 Salı - 11:59

Şoförler Odası davasında Başkan Alkan'a 5 yıl hapis cezası

ANTALYA'da, 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' iddiasıyla yargılanan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ile Hasan Uysal ve Gürhan Aydın, 5'er yıl, Volkan Doğan ve İsmail Demir 4'er yıl 2'şer ay hapse mahkum edildi. Diğer 14 sanık ise beraat etti.

Şoförler Odası davasında Başkan Alkan a 5 yıl hapis cezası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Temmuz 2019 tarihinde Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'na operasyon düzenledi. Operasyonda bazı bilgisayarlara, mali kayıtlara ve oda defterlerine el koyuldu. 10 şikayetçi ve 50 bilgi sahibinin ifadeleri doğrultusunda belirlenen şüpheli adreslerine eş zamanlı baskın yapıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden ifadesi alınan 12'si, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Aralarında oda başkanı Mehmet Ali Alkan, genel sekreter, oda çalışanları ile durak başkanı ve taksicilerin bulunduğu sanıklar adliyeye sevk edildi. Alkan ile birlikte Hasan Uysal ve İsmail Demir tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yargılama devam ederken İsmail Demir de tahliye edildi. 2'si tutuklu 19 sanığın yargılanmasında 2020 yılında görülen duruşmada tutuklu Mehmet Ali Alkan ile yardımcısı Hasan Uysal tahliye edildi. Toplam 19 sanıklı davada tutuklu kalmadı.

SANIKLAR HAKİM KARŞISINDA

Dün 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Mehmet Ali Alkan, Arif Afşin, Hasan Uysal, İsmail Demir, İsmail Kurt, Şeref Tezcan, Ekram Türkyılmaz ve Yaşar Akkoyun müşteki ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar Gürhan Aydın, Ali Çivik, Hüseyin Yeşil, Mert Uysal, Muammer Eski, Murat Yılmaz, Musa Uzun, Sıla Uysal, Süleyman Çivik, Şerife Uysal ve Volkan Doğan ise duruşmaya katılmadı. Duruşma savcısı mütalaasında, sanıklar İsmail Kurt, Muammer Eski, Murat Yılmaz, Musa Uzun, Süleyman Çivik, Şeref Tezcan ve Şerife Uysal hakkında mahkumiyetlerine yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatlarını istedi. Mütaalada, sanıklar Mehmet Ali Alkan, Gürhan Aydın, Hasan Uysal, Sıla Uysal, Volkan Doğan, İsmail Demir, Ali Çivik, Hüseyin Yeşil, Yaşar Akkoyun, Ekrem Türkyılmaz, Arif Afşin ve Mert Uysal'ın ise rüşvet suçundan cezalandırılmalarını talep edildi.

ALKAN, BERAATINI TALEP ETTİ

Duruşmada esas hakkındaki savunması ile mütalaaya karşı diyecekleri sorulan Alkan "Önceki savunmalarımı tekrar ederim, iddia makamının mütalaasına katılmıyorum. Ben kesintisiz olarak 17 yıl kadar Antalya şoförler odası başkanlığı görevini yaptım, benim üzerime bir kumpas kurulduğunu düşünüyorum. Suçlama nedeniyle tutuklandım, 8 ay 10 gün cezaevinde kaldım. 16 Ocak 2022 tarihinde yapılan olağan seçimde yeniden başkanlığa seçildim, ben kimseden rüşvet almış değilim, beraatımı istiyorum" dedi. Diğer sanıklar da beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Mehmet Ali Alkan ile Hasan Uysal ve Gürhan Aydın hakkında 'rüşvet ve yolsuzluk' suçundan 5'er yıl hapis cezası verdi. Sanıklardan Volkan Doğan ve İsmail Demir 4'er yıl 2'şer ay hapse mahkum edildi. Diğer 14 sanık ise beraat etti.

Karar sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Mehmet Ali Alkan, istinafa müracaat edeceklerini duyurdu.

ANTALYA'DA, 'RUSVET' VE 'YOLSUZLUK' IDDIASIYLA YARGILANAN ANTALYA SOFORLER VE OTOMOBILCILER ODASI BASKANI MEHMET ALI ALKAN ILE HASAN UYSAL VE GURHAN AYDIN, 5'ER YIL, VOLKAN DOGAN VE ISMAIL DEMIR 4'ER YIL 2'SER AY HAPSE MAHKUM EDILDI. KARAR SONRASI ACIKLAMA YAPAN MEHMET ALI ALKAN (BEYAZ GOMLEKLI), "INANIYORUM KI ISTINAF MURACATIMIZDAN SONRA ADALET YERINI BULACAKTIR" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Bu yılın ilk ördeği Hersek Lagünü'nde görüldü
 
Örtüaltı erik hasadı başladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 8 Mart 2022 Salı 21:07

Nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlayan var mı,bir kişi hakkında dava açılıyor ve yargılama devam ederken tekrar geliyor aday oluyor ve seçimi alıyor.Sonra mahkeme 5 yıl ceza veriyor,istinaf onaylasa başkanlıktan düşüyor,buraya kadar her şey yasal diyebilirsiniz,ancak tekrar aday olduğunda aslında hakkında dava var git aklan öyle gel derler.Batı Devletlerinde olsa bırakın seçilmeyi kişi aday bile olamaz,son yıllarda bütün ahlaki yargımız yerle bir oldu.Onun içindir ki paran pulun varsa gerisi hikaye.

Yorumu oyla      0      0  
yılmaz 8 Mart 2022 Salı 14:04

ben anlamadım nasıl bir ülke olduk nasıl adalet sistemi var ağır cezada yargılanan birisi nasıl olur oda başkanı seçilir yeniden çürümüşüz haberimiz yok

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakan Tütüncü koltuğuna oturacak o ismi bugünden açıkladı
Haberin başlığı, Büyükşehir belediye başkanlığı için çalışmalarını sürdüren ...
Doping Teknoloji Tırı Alanya’da
Atatürk’ün “Eğitimde feda edilecek tek bir fert dahi yoktur!” sözünden ...
Demre'de ören yerlerine yoğun ilgi
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Aziz Nikholaos Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti, ...
 
Serik'te polis aracı ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde polis aracı ile otomobilin çarpıştığı kazada ...
Kadın çalışanlara 'Sedyeyi siz mi taşıyacaksınız' diye soruyorlar
ANTALYA 112'de aynı ekipte görev yapan acil tıp teknisyenleri Zeynep Küçüksert ...
Antalya'da doğalgaz için acele kamulaştırma kararı
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Antalya, Kahramanmaraş ...
 
GÜN'ÜN KARİKATÜRLERİ... Antalya'da SİAD bolluğu
Bahadır Yıldırım çizdi
Çocukların ‘ev yanıyor’ diye bağırması faciayı önledi
ANTALYA'da hurda dükkanı olarak da kullanılan müstakil ev ile deposu yangında ...
Konyaaltı'nda 8 Mart’a özel resim sergisi
Konyaaltı Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’ne ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva