Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
25 Ekim 2019 Cuma - 23:40

Şoförler odasının 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' davası başladı

ANTALYA'da, 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' iddiası ile tutuklanan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın yanı sıra, ikisi tutuklu toplam 19 sanığın yargılanmasına başlandı. Alkan ve diğer sanıklar suçlamaları kabul etmedi.

Şoförler odasının  rüşvet  ve  yolsuzluk  davası başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz 1 Temmuz’da Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası’na operasyon düzenledi. Operasyonda bazı bilgisayarlara, mali kayıtlara ve oda defterlerine el koyuldu. 10 şikayetçi ve 50 bilgi sahibinin ifadeleri doğrultusunda belirlenen 20 şüpheli için eş zamanlı baskın yapıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden ifadesi alınan 12’si, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Aralarında dönemin oda başkanı Mehmet Ali Alkan, genel sekreter, oda çalışanları ile durak başkanı ve taksicilerinin bulunduğu 8 kişi adliyeye sevk edildi. Yaklaşık 6 saat süren duruşmanın ardından Alkan ile birlikte Hasan Uysal ve İsmail Demir tutuklanırken, 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

3’ü tutuklu 19 sanığın yargılanmasına Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Ali Alkan, Hasan Uysal, İsmail Demir, tutuksuz sanıklardan bazıları, şikayetçiler ve taraf avukatları katıldı.

ANTALYA SOFORLER VE OTOMOBILCILER ODASI'NA YONELIK, 'RUSVET' VE 'YOLSUZLUK' IDDIALARIYLA DUZENLENEN OPERASYONDA TUTUKLANAN ESKI ODA BASKANI MEHMET ALI ALKAN'IN  (BEYAZ GOMLEKLI)  YANI SIRA IKISI TUTUKLU 19 SANIGIN YARGILANMASINA BASLANDI. (ANTALYA-DHA-ARSIV)

Duruşmada savunma yapan Alkan, 27 yıldır odada görev aldığını ve iddianamede yer alan hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Mehmet Ali Alkan, ticari taksilerin tescil kaydını gerçek sahibini gizlemek amacıyla çevresindeki insanların üzerine yaptırmadığını ve para almadığını söyleyerek, "16 yıldır başkan olarak görev yapıyorum, kimseden para almadım. Telefonla yapılan konuşmalarda hiçbir usulsüzlük yoktur, 190 durak var ve bu duraklarda çalışan binlerce taksiciyle telefonla konuşurduk. Benim üzerime oyunlar oynandığını düşünüyorum" dedi.

Mahkeme başkanı Alkan'a, yakınlarının üzerinde 17'ye yakın taksi plaka kaydının bulunduğunu ve yoğun para trafiğinin dosyada yer aldığını sorması üzerine Alkan, bu plakaların bazılarının eşi, kızı ve oğlunun üzerinde olduğunu, bazılarının ise daha önceden satıldığını öne sürdü. Alkan, söz konusu yüklü para trafiğinin yapıldığı suçlamasını kabul etmediğini ifade etti.

Sanık Hasan Uysal ise şoförlerden para ve senet aldığı iddialarını kabul etmeyerek, aldığı paraların durak masraflarına harcandığını söyledi. İddianamede yer aldığı gibi kimseden yüklü miktarda para almadığını savunan Hasan Uysal, "Ben sosyal bir insanım, birçok kişi beni arar. Ben telefonla yaptığım konuşmalarda rüşvet ve para pazarlığı yapmadım" diye konuştu.

Sanık İsmail Demir ise iddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini, kimse adına para toplamadığını, para alışverişlerinin borç karşılığı yapıldığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

ANTALYA SOFORLER VE OTOMOBILCILER ODASI'NA YONELIK, 'RUSVET' VE 'YOLSUZLUK' IDDIALARIYLA DUZENLENEN OPERASYONDA TUTUKLANAN ESKI ODA BASKANI MEHMET ALI ALKAN'IN  (BEYAZ GOMLEKLI)  YANI SIRA IKISI TUTUKLU 19 SANIGIN YARGILANMASINA BASLANDI. (ANTALYA-DHA-ARSIV)
Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
Kayıp Kaan, parkta ölü bulundu
 
İki kadın arasında silahlı kavga: 2 ölü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar TOPUZ 26 Ekim 2019 Cumartesi 18:38

Bende bu odalarda yönetim ve denetim görevlerinde bulundum ama AHİ ligin eski anlamında n yaptığı dan dolayı odaların olmasının hiç bir anlamı yok esnafın sırtında bir asalak gibi yaşıyorlar artık yönetim sistemine göre sanayi bakanlığı esnafın sicili tutacak bir memur koysa yeter bu dediklerimi her turlu odalar için geçerli esnafın tacirin sırtında asalaklik haramzadelik bu işler.

Yorumu oyla      3      3  
taş 26 Ekim 2019 Cumartesi 08:11

Sistemin acilen gözden geçirilmesi lazım,ne diyor 27 yıldır bu odada görevli olduğunu, bunun da 16 senesini başkan olarak geçirdiğini söylüyor,demek ki 11 senede yönetim kurulunda görev yapmış.Olacak iş mi, bu yerlerde uzun süreler görev yapınca bu tür olaylar kaçınılmaz oluyor.Oysa en fazla 2 dönem görev yapabilecek şekilde amir hüküm getirilmeli,seçilende nasıl olsa 2 dönemden fazla aday olamayacağını bildiği için, tekrar tekrar seçilmek için ahbap çavuş ilişkisine girmeyecek.Sanki meslek gibi ömür boyu seçilebilmek için üyelere sürekli boyun eğiyor,bu nedenle de durak gibi veya taksi plaka tahsislerinde ister istemez çizğinin dışına çıkabiliyorlar,her gelen eşe dosta vermek zorunda kalıyor,sebebi bir daha seçilmek için oy gerekiyor.Seçilince de malum kendi başta olmak üzere,ifadesine göre eşi de çocukları da bir şekilde taksi plakaları almış,dünyalığını kurtarmışlar,bu sadece Mehmet Ali ALKAN'la ilgili değil,geneli böyle ülke çapında bakın,bu tür odalarda böyle durumlarla çok karşılaşılır.Kısacası al gülüm ver gülüm meselesi,o nedenledir ki merkezi yönetim bunu düzeltme cihetine gitmeli ve sınırlandırılmalıdır.Nasıl Cumhurbaşkanlığı 2 dönemden fazla yapılamıyor,buralarda da böyle olmalıdır.Tabi siyasetçinin de işine geliyor,bu odalarla iş tutarak onlarda destek oluyorlar,ne karşılığında seçim zamanları kendilerine çalıştığı sürece sakınca görmüyorlar.Sigara lobisi çok kuvvetli olduğundan hiç bir zaman onlara karşı tedbir alınamamıştı.Kapalı yerler başta olmak üzere,otobüslerde sürekli sigara içiliyordu.İçmeyenlerde zehirleniyordu,sonunda sadece Sayın Cumhurbaşkanının iradesiyle düzenleme yapıldı.Umarım temennimiz bu konulara da bir el atılır.Hiç değilse bu soruşturma konusu nedeniyle Mehmet Ali ALKAN da boşa yatmamış olur,memlekete böylelikle hizmet etmiş olur,şu anda tutuklu suçlu olup olmadığına tabi ki yargı karar verecek,ceza alırsa cezasını çekmiş olur,beraat ederse de aklanmış olur.Başa dönersek bu düzenlemenin yapılması memleket için şart.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üvey toruna cinsel istismar davasında yeni gelişme
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde, kız çocuğu D.D.'ye (12) cinsel istismarda ...
Antalya'da korkutan yangın! Tramvay seferleri iptal edildi
ANTALYA'da bir işyerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, itfaiyenin ...
Kemer'de kış hazırlıkları
KEMER Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kış hazırlıkları ...
 
YÖREX'e iki günde 80 bin ziyaretçi
ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) bu yıl 10'uncusunu düzenlediği Yöresel ...
'Midye dolmaların yüzde 91’inde mikroplastik var'
GREENPEACE Akdeniz'in, 'Türkiye'deki Deniz Canlılarında Mikroplastik Kirliliği' ...
Başkan Uysal, keşkek gününe katıldı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Bayındır Mahallesi'nde düzenlenen keşkek gününe katıldı.
 
Rus-Türk Dostluk Festivali
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2'nci Uluslararası Rus-Türk Dostluğu ...
BAKA yönetimi Isparta'da toplandı
BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Ekim ayı olağan toplantısı ...
Cumhuriyet coşkusu çocuklarla yaşanacak
MURATPAŞA Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Teneffüs Park'ta ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva