Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
21 Ağustos 2013 Çarşamba - 17:15

Şok rapor

Antalya'da Gezi eylemleri sırasında otoparkta sıkıştırdıkları 3 öğrenciyi döven 17 polis için hazırlanan müfettiş raporunda, polislerin kimlik tespitlerinin yapılamadığı belirtildi.

Şok rapor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya’da Gezi Parkı eylemlerine katılan biri kız 3 üniversite öğrencisini Büyükşehir Belediyesi kapalı otoparkı içinde döven 17 polisle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişleri tarafından hazırlanan raporun ayrıntılarına ulaşdıldı: Görüntü var tespit yok

Gezi Parkı eylemlerine destek veren 3 protestocu genci Büyükşehir Belediyesi kapalı otoparkı içinde döven 17 polis ve Çallı semtinde 3 Haziran sabahı yaşanan protestoculara demir çubuk, sopa ve taşlarla müdahale eden polislerle ilgili soruşturma tamamlandı.

RAPOR HAZIR

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından görevlendirilen 2 müfettiş iki ayrı olayla ilgili ifade ve deliller ışığında geniş bir rapor hazırladı. Hürriyet'de yer alan habere göre; Müfettişler Ankara’ya dönüş yaparken, üniversite öğrencileri B.Ö, E.S.O ve İ.A’yı tekme, tokat ve coplarla döven polislerin kimlik tespitlerinin yapılamadığı ortaya çıktı.

KİMLİK TESPİTİ YAPILAMADI


Dayak görüntülerine ilişkin uzmanlar tarafından hazırlanan raporda ortamın karanlık, kameranın sabit olduğu ve görüntü kalitesinin düşüklüğüne vurgu yapıldı. Ayrıca görüntüleri büyütme işlemi esnasında dağılma olduğu için görüntüden fotoğraflamanın da mümkün olmadığı belirtildi. Raporun sonuna ise “Görüntüden kimlik tespiti yapılamamıştır” ifadesi eklendi.

ANKARA’YA GÖNDERİLEBİLİR


Bundan sonraki süreçte dayak görüntüsünün Ankara’da bulunan EGM Kriminal Polis Laboratuarı’na gönderilmesi istenebilir. Burada yapılacak incelemede dayak görüntüsü tespit yapılabilecek düzeye getirilebilirse fotoğraflı karşılaştırmaları yapılarak kimlikleri belirlenen memurlar soruşturma dosyasına dahil edilebilecek.

KURUL TOPLANACAK

Bu süreç devam ederken Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün başkanlığında toplanan kurul, hazırlanan rapor ışığında kimlik tespiti yapılabilen polisler hakkında karar alacak. Eğer rapor içeriğinde rütbesi başkomiserin üzerinde bir memurun ismi yer alırsa dosya EGM Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilecek. Video ve fotoğraflarla suç işlediği tespit edilen polislere verilecek cezada raporun netice ve kanaat kısmında yer alan ifadeler de büyük önem taşıyor.

EMNİYET: HABER DOĞRU DEĞİL

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Gezi Parkı olayları sırasında belediyeye ait kapalı otoparkta 3 üniversitelinin 17 polis memuru tarafından dövülmesiyle ilgili soruşturmada, dayakçı polislerin kimlik tespitinin yapılamadığı iddialarının gerçek olmadığı bildirildi. Bir üst düzey yetkili, söz konusu polislerin kimliklerinin ilk günden itibaren belli olduğunu, soruşturma sonucunu bekledikleri için açıklamadıklarını söyledi.

Antalya'da Gezi Parkı eylemlerine destek veren 3 üniversiteliyi Büyükşehir Belediyesi kapalı otoparkında döven 17 polisle ilgili soruşturma sürüyor. İçişleri Bakanlığı müfettişleri Antalya'da soruşturmayı tamamlayıp Ankara'ya dönerken, dün bazı medya kuruluşlarında dayak olayına karışan polislerin kimlik tespitinin yapılamadığına ilişkin haberler yer aldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden bu sabah yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gezi Parkı eylemleri sırasında Antalya Büyükşehir Belediyesi kapalı otoparkında meydana gelen olayla ilgili 'Polisleri Sevindiren Rapor, Bu Görüntü Yetmedi, Kimlik Tespiti Yapılamadı, Görüntü Var Tespit Yok, Polis Olunca Teşhis Zor' başlıklı haberler yayınlandığı görülmüştür. Söz konusu olaya ilişkin görüntülerdeki Antalya Emniyet Müdürlüğü personelinin kimlik tespitlerinin yapılamadığı haberi tamamen gerçek dışıdır. Değerli vatandaşlarımızın hukuk devletine olan güven ve inançlarını zedeleyici bu tür asılsız haberlere itibar etmeyeceklerine inancımız tamdır."

ÖĞRENCİLER ŞİKAYETÇİ OLMADI

Antalya'da Taksim Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerinin gerçekleştiği Cumhuriyet Meydanı'nda 2 Haziran günü sabaha karşı 04.30 sıralarında yeraltı otoparkına üniversite öğrencileri 22 yaşındaki İ.A., 20 yaşındaki B.Ö. ve 20 yaşındaki E.S.O. polisin coplu ve tekmeli saldırısına uğradı. Otoparkın kayıtta olan kameraları da polisin orantısız şiddetini görüntüledi. Olayın ortaya çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler inceleme başlattı. Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi B.Ö., babasının Ankara'da görevli bir polis memur olduğunu ve yakın bir zamanda ikinci şark hizmeti için doğuya gideceğini belirterek şikayetçi olmayacağını açıkladı. Aynı olayda yer alan sınıf arkadaşı E.S.O. ve İ.A. da aynı yönde karar aldı.

 
Antalya'da 'Böcek' araması
 
18 ürün hakkında toplatma kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sıcak yürüyen merdivenleri vurdu
ANTALYA'da 40 dereceye kadar yükselen ve hayatı olumsuz yönde etkileyen ...
Rusya vatandaşının gasp iddiası
ANTALYA'ya tatil için gelen Olivya isimli Rusya vatandaşı bir kadın, gasp ...
Hondu: Hedef şikayetsiz elektrik kullanımı
Vatandaşın sorunsuz ve şikayetsiz elektrik kullanabileceği yapı oluşturmayı ...
 
Antalya'nın karbon ayak izi çıkarılıyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayanların gündelik yaşam içinde ...
Akdeniz'de 'Zafer' coşkusu
Turizm kenti Antalya, 30 Ağustos'un 91'inci yıldönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
Kral dairesine 5 el ateş
ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'ndeki 5 yıldızlı otelde bu sabaha karşı silah sesleri duyuldu.
 
Polisin üzerine otomobil sürüp kaçtılar
ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde, içinde iki kişinin bulunduğu otomobil, ...
Kurbanlık hayvan ithalatına gerek yok
TÜRKİYE Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu ...
Son 20 yılda 1234 yabancı Müslüman oldu
ANTALYA'da son 20 yılda, eşinin Müslüman olması, ezan sesi, Hz. Muhammed'in ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva