Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
11 Nisan 2020 Cumartesi - 10:57

Sokağa çıkma yasağı kapsamında olmayan işyerleri ve çalışanlar

ANTALYA İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı'nca alınan sokağa çıkma yasağı kapsamında, Antalya'da 12 Nisan Pazar günü saat 24.00'e kadar sürecek sokağa çıkma yasağı kapsamındaki ve kapsam dışındaki kişiler ve işyerleriyle ilgili yeni kararlar aldı.

Sokağa çıkma yasağı kapsamında olmayan işyerleri ve çalışanlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca il genelinde 10 Nisan Cumartesi saat 24.00'den itibaren 12 Nisan Pazar saat 24.00'e kadar, belirtilen istinaslar dışında, sokağa çıkma yasağı uygulanmasını kararlaştırıldı.

AÇIK OLACAK İŞYERİ, İŞLETME VE KURUMLAR

Ekmek üretimi yapılan fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerleri. Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretimi yapılan işyerleri. Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler. Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.). Her bir 50 bin nüfusa bir adet olmak üzere kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri. Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler. PTT, kargo, LPG tüpü ve su dağıtım şirketleri. Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri. Oteller ve konaklama yerleri. Süt işleme tesisleri.

İSTİSNA KAPSAMINDA OLAN VATANDAŞLAR

Açık olacak işyeri, işletme ve kurumlarda yönetici, görevli veya çalışanlar. TBMM çalışanları. Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar, kolluk birimlerindeki adli işlemlerde zorunlu olarak avukat bulundurulması gereken durumlarda Baro tarafından görevlendiren avukatlar. Acil çağrı merkezleri çalışanları. Belediyelerin mezarlık görevlileri ile birinci derece yakınlarının cenaze defin işlemlerini gerçekleştirecek ve katılacak olanlar. Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uğramaması gereken tedarik sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar.

Ürün ve/veya malzemelerin naklinde ya da lojistiğinde, yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar. Gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar. Yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal koruma/bakım merkezleri çalışanları. PTT, kargo, LPG tüpü ve su dağıtım şirketi çalışanları. Demirçelik ve cam sektörü vb. sektörlerde faaliyet yürüten işyerlerinin, fırın, soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunan ünitelerinde çalışanlar. Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasadında çalışanlar.

SERA İŞÇİLERİNE YASAK YOK

İl dahilindeki seralarda fide dikme ve ürün toplama işinde çalışanlar. Yaş sebze ve meyve hallerinde çalışanlar, gerek seralardan yaş sebze ve meyve hallerine gerekse yaş sebze ve meyve hallerinden ilimiz merkez ve ilçeleri ile diğer il ve ilçelere yaş sebze ve meyve taşıyan araçların şoförleri ve yardımcı elemanları. Süt işleme tesislerine ait süt toplama araçlarının şoförleri ve yardımcı elemanları. Fırınlarda ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerlerinde üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ve çalışanlar.

OTEL ÇALIŞANLARI

Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı için randevusu olanlar ile hastanelere zorunlu sağlık randevusu olanlar. Kapalı olan işletmelerin zorunlu güvenlik ve teknik servis elemanları. Belediyelerin kent temizliği görevlileri, sokak hayvanları barınma merkezleri görevlileri, itfaiye personeli, nöbetçi zabıta personeli ve güvenlik görevlileri, şehir içi otobüs şoförleri, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yemek yardımı yapılan aşevi görevlileri. Oteller ve konaklama yerlerinde mevcut konaklayanların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışanlar. Yurt, pansiyon, şantiye vb. toplu yerlerde kalanların ihtiyaç duyduğu temel tüketim maddelerinin temini ile görevli olanlar.

İZİN BELGELERİ PAZARTESİ GEÇERLİ OLACAK

Belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşların evlerinde kalmasının esas olduğu belirtilen kararda, daha önceki genelgeler kapsamında düzenlenmiş olan (sağlık ve cenaze için verilen hariç) seyahat izin belgeleri (yola çıkmış olanlar hariç) Pazartesi günü geçerli olacağı da belirtildi.

Kurul koronavirüs tedbirleri kapsamında, 16 Mart Pazartesi saat 24.00 itibarıyla faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulan işyeri ve tesislerde yüzme havuzlarının, özellikle konut siteleri bünyesinde bulunan bazılarının faaliyetinin durdurulmadığına dikkati çekti. Bu nitelikteki konut siteleri yüzme havuzlarının ikinci bir talimata kadar kullanılmamasına, faaliyeti durdurulan yüzme havuzlarının sularının tamamen boşaltılmasına karar verdi. Veya havuz sularının tamamen boşaltılmasının teknik, fenni ve iş sağlığı ve güvenliği açısından uygun olmadığı durumlarda havuz suları yüzmeye imkan vermeyecek şekilde aydınlatma seviyelerine kadar düşürülecek. Havuzlarda larva, vektör üremesini engelleyecek şekilde gerekli ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri de yapılacak.

PARA, HAPİS VE KAPATMA CEZASI

Yasaklara uymayanlar hakkında 3 bin 542 TL para cezası, iki aydan bir yıla kadar hapis istemiyle adli işlem, işyerleri içinde ruhsat iptali ve kapatma cezaları uygulanacak.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Bedensel engelli haltercilerden 'evde kal' çağrısı
 
Muratpaşa'da 60 bin litre dezenfektan kullanıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mesut 11 Nisan 2020 Cumartesi 15:22

Buna teknik servis hizmeti veren firma da varmi

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arkadaşını başından vurarak öldürdü
ANTALYA'da Bedri Söyüt (39), tartıştığı arkadaşı Uğur Aydos'u (34) tabancayla vurarak öldürdü.
Antalya'da duygulandıran sürpriz
ANTALYA'da koronavirüs salgını yüzünden büyük yoğunluk yaşayan sağlıkçılar, ...
Yasağın ilk saatleri Antalya...
Antalya'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasıyla ...
 
Antalya'da vatandaşlar fırın ve marketlere koştu
KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanması ...
Batı Akdeniz'de Kızılay'a kan bağışı yüzde 85 azaldı
TÜRK Kızılay Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertop, koronavirüs ...
Müzik öğretmeni öğrencileri için şarkı besteledi
ANTALYA'da müzik öğretmeni Aylin Koçak, söz ve müziği kendisine ait olan ...
 
'Dini Danışma' hattına ilginç koronavirüs soruları
ANTALYA'da, halkın dini bilgi almak için aradığı 'Alo 190 Dini Danışma' ...
Antik kent muz bahçesi arasında kaldı
ANTALYA'nın Alanya ilçesindeki Bizans dönemine ait eserlerin yer aldığı ...
Antalyalı market ve fırınlara koştu
Antalya dahil 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 2 günlük sokağa çıkma yasağını ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva