Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
16 Ekim 2020 Cuma - 13:09

Sokak hayvanları için Kocaeli'den Artvin'e pedallıyorlar

KOCAELİ'den Artvin'e 'Yaşam için pedalla' mottosuyla bisikletleriyle yola çıkan gezgin Ertan Çalışkan (28) ve Yasemin Güngör (40), Kastamonu'ya ulaştı. İkili, 2 ay sürecek projeleri sayesinde hem sokak hayvanlarını besliyor hem de hayvan barınaklarını ziyaret ediyor.

Sokak hayvanları için Kocaeli den Artvin e pedallıyorlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul'da doğan ve aslen Karadenizli olan Ertan Çalışkan, 6 yıl önce Ordu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nden mezun oldu. Yerleşik bir hayat istemeyen Çalışkan, çalışmak yerine kendini yollara adadı. Sırt çantasıyla otostop çekerek Türkiye'nin 7 bölgesini gezen Çalışkan, 3 yıl boyunca çadır hayatı sürdü. Çocukluk hayali olan karavan isteğini 3 yıl önce gerçekleştiren Ertan, aldığı aracı karavana çevirdi. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde karavanıyla konaklayarak ve kahve satarak geçinen Ertan Çalışkan, 2 yıl önce 'Çocuklar için 5 milyon adım' hedefiyle Antalya'dan yola çıkıp, Ege kıyılarından yürüyerek, köy köy gezip okul malzemesi dağıttı. Çalışkan, bu sosyal sorumluluk projesiyle 56 günde İstanbul'a ulaştı.

Yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Çalışkan, arkadaşı Yasemin Güngör'le birlikte 'Yaşam için pedalla' projesini hayata geçirdi. Kocaeli'den Artvin'e bisikletle yolculuk yapan ikili, 2 ay sürecek proje sayesinde hem sokak hayvanlarını besliyor hem de hayvan barınaklarını ziyaret ediyor.

BİSİKLETLE YOLCULUK

Kastamonu'ya ulaşan ikiliden Ertan Çalışkan, 'Yaşam için pedalla' projesiyle birlikte Kocaeli'den Artvin'e bisikletle yolculuk yaptıklarını anlattı. Çalışkan, “Sokaktaki hayvanları besliyoruz. Aynı zamanda barınakları ziyaret ediyoruz. Yaklaşık 2 ay sürecek bu proje bizi fiziksel ve mental olarak zorlasa da çok keyif aldığımız bir proje. Yakın zamanda Sinop'ta olmayı planlıyoruz. Yolda giderken sokak hayvanlarına mama veriyoruz" dedi.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN YOLCULUK

Hayata geçirdiği projelerin kendisini çok iyi hissettirdiğini vurgulayan Ertan Çalışkan, “2 sene önce köy okulları için '5 milyon adım' projesiyle Antalya'dan Ege sahillerini yürüyerek İstanbul'a vardım. 2200 kilometre yol yürüyerek 5 köy okulunun tüm ihtiyaçlarını karşıladım. Şimdi de sokak hayvanları için yolculuk yapıyor olmak, onlara mama dağıtmak iç dünyamızı çok mutlu eden bir proje oldu" diye konuştu.

BİSİKLETLE İLK UZUN YOLCULUKLARI

'Yaşam için pedalla' projesinde yer alan Yasemin Güngör ise “İkimizin de ilk bisikletle uzun yolu. Dolayısıyla çok tecrübesiziz. Nasıl geçeceğimizi çok kestiremiyorduk. Ama yol boyunca inanılmaz güçlendiğimizi fark ediyoruz. Başlarda çok zorlu bir süreçti ama giderek performansımız artıyor. Çok keyif almaya başladık. Tabi projenin içerisinde sokak hayvanlarının olması, bizi aynı zamanda duygusal anlamda tatmin ediyor. Ruhen de doyumluluk hissediyoruz. Çok mutlu oluyoruz. Bundan sonraki sürecimiz Artvin'e kadar ulaşabilmek" dedi.

'MAMA DESTEĞİNDE BULUNUYORLAR'

Bu süreçte sosyal medya üzerinden arkadaşlarının desteğini aldıklarını ifade eden Yasemin Güngör, “Arkadaşlarımız mama desteğinde bulunup aynı zamanda bizi çok iyi motive ediyor. Başta yokuşları çıkarken çok zorlanıyorduk. Pedallamak çok zorlu süreçti. O da ayrı bir keyif katıyor açıkçası. Projeyi sadece iki kişi gerçekleştirmiyoruz. Ciddi bir kitleyle yol alıyoruz. O yüzden bundan da çok mutluyuz. Bisiklet yolcuğunun keyifle, bol öğrenimle ve güzel tecrübelerle devam etmesini umut ediyoruz" diye konuştu.

'YASAM ICIN PEDALLA' SOSYAL SORUMLULUK PROJESINI HAYATA GECIREN GEZGIN ERTAN CALISKAN (28) VE YASEMIN GUNGOR (40), SOKAK HAYVANLARI ICIN KOCAELI'DEN ARTVIN'E GITMEK ICIN BISIKLETLE YOLA CIKTI. YAGMUR CAMUR DEMEDEN KASTAMONU'YA KADAR ULASAN IKILI, HEM SOKAK HAYVANLARINI BESLIYOR, HEM DE BARINAKLARI ZIYARET EDIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

'YASAM ICIN PEDALLA' SOSYAL SORUMLULUK PROJESINI HAYATA GECIREN GEZGIN ERTAN CALISKAN (28) VE YASEMIN GUNGOR (40), SOKAK HAYVANLARI ICIN KOCAELI'DEN ARTVIN'E GITMEK ICIN BISIKLETLE YOLA CIKTI. YAGMUR CAMUR DEMEDEN KASTAMONU'YA KADAR ULASAN IKILI, HEM SOKAK HAYVANLARINI BESLIYOR, HEM DE BARINAKLARI ZIYARET EDIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
ASSİM İnovasyon Merkezi girişimleri değerlendirildi
 
Cinayete kurban giden Hatice hemşirenin arkadaşları konuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASSİM İnovasyon Merkezi girişimleri değerlendirildi
MURATPAŞA Belediyesi'nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ...
Antalya'da 'Hicaz narı' hasadı
TÜRK tarımının ve ihracatının önemli ürünlerinden biri olduğu için 'kırmızı ...
Vali açıkladı... Antalya'da kesilen o cezaların tahsilatı başlıyor...
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, koronavirüs cezaları ile ilgili vergi dairelerinin ...
 
Aşırlı Adası'ndaki dağ keçilerinden biri ölü bulundu
ANTALYA'nın Demre ilçesine bağlı Aşırlı Adası'ndaki dağ keçilerinden biri ...
Antalya, pandemiye rağmen yabancı yatırımcının gözbebeği
TÜRKİYE'de son 5 yılda, yabancı ülke vatandaşları, 148 bin 996 konut satın ...
Alanya'da 16 şişe kaçak içki ele geçirildi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polisin bir restorana düzenlediği operasyonda, ...
 
Antalya Kurumsal Araç Kiralama Firması Yüce Rent A Car
Merkezi Antalya’da bulunan kurumsal oto kiralama firmamız, faaliyetlerine ...
1 kilo esrarla yakalandı
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, durdurulan ...
ANFAŞ'taki mali krize geçici çözüm
ULUSLARARASI Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık (Growtech) Fuarı'nın ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva