Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
5 Şubat 2022 Cumartesi - 13:58

Sokak hayvanları için iş birliği protokolü imzaladılar

MUĞLA'nın Bodrum ilçesi Belediyesi, Muğla Veteriner Hekimler Odası (Muğla VHO) ile Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu arasında 'Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Projesi' protokolü imzalandı.

Sokak hayvanları için iş birliği protokolü imzaladılar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bodrum Belediyesi, sokaktaki canların daha iyi şartlarda rehabilite edilmesi için Muğla Veteriner Hekimler Odası ve Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu ile iş birliği protokolüne imza attı. Protokol imza töreninde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcıları Ummahan Yurt, İlknur Ülküm Seferoğlu, Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Serkan Kanik, Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan Alpözen, Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu Temsilcisi İnci Kutay ile bazı üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Ahmet Aras, daha önce de bir protokol imzaladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Özellikle sahipsiz hayvanlarımızın kısırlaştırılması ve kayıt altına alınması ile ilgili çalışmaları birlikte sürdürüyorduk. Bu son gelişmelerle birlikte sahipsiz hayvanların hedef haline getirildiğini görüyoruz. Gaziantep'te yaşanan olay çok vahim bir olay. 'Bunları nasıl önleriz' diye düşünürken hemen suçluyu bulup, sokak hayvanlarını hedefe oturtmak doğru bir yaklaşım değil. Bu konuda bizlerin üzerine düşen çok iş var. Sadece rehabilitasyon merkezi işletmekle bu işler olmuyor. Daha çok katılımcı bir şekilde bütün paydaşların da içinde olacağı çözümler kullanılmalı."

'GÖNÜLLÜLERİN DESTEĞİ ÖNEMLİ'

Gönüllülerin desteğinin de önemine değinen Başkan Aras konuşmasına şöyle devam etti:

"Gönüllüler olmadan bu işlerin yürüyemeyeceği ortada. Aynı zamanda kentteki paydaşlarımız olan veteriner hekimler, klinikler ve odamız olmadan bu işin çözüme kavuşturulamayacağı ortada. Yüzde 100 çözüm belki de hiçbir zaman vuku olmayacaktır ancak sorunların minimize edilmesi bizim zaten ana hedefimizdir. Sahipsiz hayvanlarımızın korunması doğal ortamlarında yaşaması bizim için en önemli hedeftir. Yapmamız gereken çoğalmayı önlemek. Çoğalmayı önlemek için de kayıt altına almak ve kısırlaştırmak burada önem taşıyor. Bunun için gönüllülerimiz zaten üzerine düşen her şeyi yapıyor. Ancak belediye olarak kendi iç işleyişimizdeki hem teşkilatlanma, personel, araç gereç, malzeme yapımız bu yoğun popülasyonda çok küçük bir müdahale oluyor. O nedenle desteğe ihtiyacımız var. Bu desteği de, veteriner hekimler odamızla,  Bodrum'da yaşayan, çalışan, hizmet veren veteriner hekimlerimizle, kliniklerimizle ve gönüllülerimizle beraber olacaktır."

'BARINAĞA BIRAKIN BİZ BAKARIZ'

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan Alpözen ise sokak hayvanlarının rehabilite edilip tekrar yaşam alanlarına bırakılması çok önemli olduğuna dikkati çekip, “Burada bütün paydaşlar olarak Bodrum'daki bütün sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, mikroçiplenmesi ve kayıt altına alınması konusunda elimizden geleni yapacağız. Yerli ve yabancı turistlerden tek dileğim lütfen Bodrum'a geldiğinizde getirdiğiniz hayvanı bırakıp gitmeyin. Barınağa bırakın biz bakarız" diye konuştu.

Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu Temsilcisi İnci Kutay, “Sokak hayvanlarının nüfusunun yoğunlaşmasındaki temel sebeplerinden biri Bodrum'da yaşayan insanların köpeklerine sahip çıkmaması, kısırlaştırmamaları ve sokaklarda serbest şekilde bırakmaları. Bu çalışmadan sonra ciddi bir mesafe kat etmiş olacağımıza inanıyorum" dedi.Toplantı sonunda sokak hayvanlarının yaşamlarıyla ilgili basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

MUGLA'NIN BODRUM ILCESI BELEDIYESI, MUGLA VETERINER HEKIMLER ODASI (MUGLA VHO) ILE BODRUM KENT KONSEYI HAYVANLARIN YASAM HAKKINI KORUMA CALISMA GRUBU ARASINDA 'SOKAK HAYVANLARI REHABILITASYON PROJESI' PROTOKOLU IMZALANDI.(FOTO: BODRUM (MUGLA), (DHA)

MUGLA'NIN BODRUM ILCESI BELEDIYESI, MUGLA VETERINER HEKIMLER ODASI (MUGLA VHO) ILE BODRUM KENT KONSEYI HAYVANLARIN YASAM HAKKINI KORUMA CALISMA GRUBU ARASINDA 'SOKAK HAYVANLARI REHABILITASYON PROJESI' PROTOKOLU IMZALANDI.(FOTO: BODRUM (MUGLA), (DHA)

BODRUM (Muğla), (DHA)

 
Sahte kimlik kullanan gazeteciyi cemiyete üye yapmışlar
 
Bakan Kurum'dan, TOKİ konutlarında yeni indirim müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sümela'da 'diskovari' eğlence tartışması
TRABZON'da yamaç ıslahı ve restorasyon için ziyarete kapalı olan Sümela ...
Sokak ortasında zorla araca bindirdiği kadını dövdü
AVCILAR'da, bir kişi tartıştığı kadını sokak ortasında zorla araca bindirip, ...
Araç kiralayıp, bina önündeki malzemeleri çaldılar
OSMANİYE’de 2 şüpheli, nakliye aracı kiralayıp bir bina önündeki alüminyum ...
 
Kapadokya ve Niğde Aladağlar fotoğrafları ödül getirdi
AVUSTRALYA'da düzenlenen 'Uluslararası 2021 Yılı Manzara Fotoğrafçısı ...
Kahkaha atınca ağzındaki kürdan boğazına kaçtı
ADANA'da gittikleri restoranda yemek beklerken arkadaşının yaptığı espriye ...
Hırsızlık için girdiği evin sahibini bacağından yaraladı
KONYA'da Suriye uyruklu Halid Dabul, hırsızlık için evine giren kişi tarafından ...
 
'Cinsel istismar' davasında 'rızası var' denildi
KONYA'da o dönem 16 yaşında olan A.K. (20) hakkında, kendisinden bir yaş ...
Yangında mahsur kalan 14 kişiyi itfaiye kurtardı
BAHÇELİEVLER'de 4 katlı binanın bodrum katında çıkan yangında duman nedeniyle ...
İş arayan tiyatro oyuncusuna cinsel saldırı davasında hapis cezası
SANCAKTEPE'de geçen nisan ayında iş görüşmesine giden tiyatro oyuncusu ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva