Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Holding binasına ateş açıldı
Holding binasına ateş açıldı
26 Eylül 2014 Cuma - 11:34

Son 3 sezonun şampiyonuna 'salon' şoku

TÜRKİYE Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nin son 3 sezon şampiyonu Antalya temsilcisi Muratpaşa Belediyesi, Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nun Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) kriterlerine uymadığı için Şampiyonlar Ligi'ne katılamadı.

Son 3 sezonun şampiyonuna  salon  şoku
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

'Paşa'nın Melekleri' kriterlere uymayan salonu nedeniyle bir alt kupa olan EHF Kupası'nda mücadele edecek.
 
 Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde geçen sezon şampiyonluk yaşayan Antalya temsilcisi Muratpaşa Belediyesi, bu yıl Avrupa ülkelerinde şampiyon olan takımların yer aldığı Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyor. 'Paşa'nın Melekleri' olarak adlandırılan bayan hentbol takımının Kızıltoprak Mahallesi'nde maçlarını oynadığı Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nun, Avrupa Hentbol Federasyon tarafından belirlenen kriterlerine uygun olmadığı ortaya çıktı.
 
 ELENİNCE SALON SIKINTISI YAŞANMADI
 
 Süper Lig'de son 3 sezonu 1'incilikle tamamlayan 2 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa sahibi Muratpaşa Belediyesi, 2 yıl önceki Romanya'da yapılan grup maçlarında rakibine yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Geçen yıl da EHF tarafından salonun kriterlere uygun olmadığının belirtilmesi üzerine sadece 1. Tur maçlarını oynamak şartıyla özel izin verilen takım, tribündeki koltuk sayısı, saha zemininde düzenleme yaptı. EHF'nin sonraki turlar için başka salonda maçlarının yapılmasını talep ettiği 'Paşa'nın Melekleri' ilk turda elenerek Şampiyonlar Ligi'ndeki macerasını tamamladı.
TURKIYE BAYANLAR HENTBOL SUPER LIGI'NIN SON 3 SEZON SAMPIYONU ANTALYA TEMSILCISI MURATPASA BELEDIYESI, SULEYMAN EVCILMEN SPOR SALONU'NUN AVRUPA HENTBOL FEDERASYONU (EHF) KRITERLERINE UYMADIGI ICIN SAMPIYONLAR LIGI'NE KATILAMADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
 
 MELEKLER DEVLER LİGİNDE YOK
 
 Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde 2013-2014 sezonunda kazanılan şampiyonluğun ardından da EHF tarafından kulübe Şampiyonlar Ligi müsabakalarının Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda oynanmasının mümkün olmadığını bildiren yazı gönderildi. Kulüp yönetiminin yedek salon olarak bildirdiği Akdeniz Üniversitesi'ndeki Mavi Salon'un da EHF tarafından kriterlere uymadığı açıklandı. Muratpaşa Belediyesi'de Şampiyonlar Ligi maçlarını başka ilde oynamayı reddedince takım Avrupa devlerinin katıldığı ligde yer alamadı.
 
 BİR ALT KUPADA OYNAYACAK
 
 Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan Muratpaşa Belediyesi'ne EHF tarafından Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda bir alt kupa olarak görülen EHF Kupası'nda mücadele edebileceği belirtildi. Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası'nda oynamayı kabul eden Muratpaşa Belediyesi kulübü, 22 Kasım'da kendi evinde oynayacağı maçta Türkiye'yi temsil edecek. Süper Lig'de bu sezonu da ilk sırada bitirmeyi hedefleyen Muratpaşa Belediyesi, istediği hedefe ulaşması halinde maçlarını oynadığı salonun Şampiyonlar Ligi kriterlerine uymaması nedeniyle şampiyonaya yine katılamayacak. Takım ya başka ildeki kriterlere uygun salonda maç yapmayı tercih edecek ya da şampiyonada yer almayacak.
 
 KRİTERLERDEN BAZILARI
 
 EHF'nin kriterlerinden büyük çoğunluğuna uymayan Süleyman Evcilmen Spor Salonu, geçen yıl yapılan düzenleme ile seyirci kapasitesi 1180 kişiye yükseltildi. Bunun yanı sıra zemin düzenlemesi yapıldı. Ancak yapılan düzenlemeler de kriterleri karşılamaya yetmedi. Avrupa Hentbol Federasyonu tarafından şampiyonlar ligi müsabakalarının oynanabileceği salonlarda istenilen kriterlerden bazıları şunlar:
 
 'Şampiyonlar ligi müsabakalarında tribünlerin en az 5 bin seyirci kapasitesine sahip olması. Yarı final ve finalde ise 8-10 bin koltuk şartı. Sahadaki emniyet alanının yeterli olması. Oyun alanı haricinde yedek oyuncuların oturdukları alanın arkasında 3 metre daha ısınma alanı bulunması. Canlı televizyon yayını ve internet bağlantısı için gerekli teknolojik donanımın yer alması. Basın toplantısı yapılacağı odanın uluslar arası standartta, salon ışıklandırmasının da yeterli olması gerekli. Saha kenarında reklam yayınları için dijital panolar yer almalı. Soyunma odasında her sporcu için ayrı dolap ve iki sporcuya bir duş bulunmalı. Hakem, gözlemci ve temsilciler için salonda VIP oda bulunması'
 
 "ANTALYA'NIN AYIBI"
 
 Muratpaşa Belediyesi Bayan Hentbol Takımı Kulüp Başkanı Fikret Şirin, Antalya'da uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek şampiyonaların yapılacağı hentbol salonunun bulunmamasından yakındı. Takımın belediyeye ait mevcut salonda lig maçlarını ve antrenmanlarını yaptığını anlatan Şirin, "Belediyenin istenilen kriterlere uygun salon yapma imkanı yok. Süper Lig'de oynayan takımımız var ama Antalya'da böyle bir salon eksikliği hissediliyor. Bu bizim ayıbımız değil Antalya'nın ayıbı ve Antalya için büyük bir sorun" diye konuştu. Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası'nda mücadele edecek takımın, hedefinin ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirten Şirin, takıma orta saha oyuncusu transferi için araştırma yaptıklarını söyledi.
 
 İKİ TAKIMIN DA SAHASI UYMUYOR
 
 Türkiye Erkekler Hentbol Süper Ligi ekiplerinden Antalyaspor da, ligi 1'inci sırada tamamlaması halinde müsabakalarını oynadığı Akdeniz Üniversitesi'ndeki Mavi Salon'un EHF'nin şampiyonlar ligi maçı salon kriterlerine uymaması nedeniyle sorun yaşayacak. Antalyaspor Hentbol Şubesi Sorumlusu Hakan İrban, kırmızı beyazlı takımın maçlarını ve antrenmanlarını üniversite yönetimini belli bir ücret ödeyerek Mavi Salon'da oynadığını belirtti. Antalya'da uluslararası üst düzey maçlarda hentbol oynamaya uygun salonun bulunmadığına dikkati çeken İrban, "Antalya'de yeni yapılan 33 bin kişilik stadyumun yanına 10 bin kişilik de spor salonu yapılacak. Bu salon inşaatının tamamlanması halinde Antalyaspor olarak, bu sorunu aşacağımızı düşünüyoruz" dedi.
 
 BEŞİKTAŞ'DA BENZER SORUN YAŞANDI
 
 Türkiye Erkekler Hentbol Süper Ligi'nde geçen sezon şampiyonluğu kazanan Beşiktaş Mogaz da lig maçlarını oynadığı Süleyman Seba Salonu'nun uluslararası standartlara uygun olmaması nedeniyle Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını Sinan Erdem Salonu'nda yapmak istedi. Salonun sahibi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, kira bedeli olarak istediği fiyatı yüksek bulan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 'Gerekirse takımı Avrupa kupalarından çekerim ama bu parayı vermem' restini çekmişti. Daha sonra yapılan görüşmelerle sorunun çözüldüğü açıklanmıştı.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - 
TURKIYE BAYANLAR HENTBOL SUPER LIGI'NIN SON 3 SEZON SAMPIYONU ANTALYA TEMSILCISI MURATPASA BELEDIYESI, SULEYMAN EVCILMEN SPOR SALONU'NUN AVRUPA HENTBOL FEDERASYONU (EHF) KRITERLERINE UYMADIGI ICIN SAMPIYONLAR LIGI'NE KATILAMADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Antalya Rusya arası manken ağı
 
2 kadını öldüren sanığa 2 kez müebbet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silahı alır giderim
TÜRKİYE Bayanlar Hentbol Süper Ligi ekiplerinden Muratpaşa Belediyespor'un ...
TRT'deki maaşı dudak uçuklattı
Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, teknik direktörlük teklifi yaptıkları ...
Antalyaspor yeni tesisine kavuşuyor
ANTALYASPOR'un Döşemealtı'nda yapılması planlanan spor kompleksi için ...
 
Antalyaspor'da prim sevinci
Antalyasporlu futbolcular 3 puanı alınca 5 biner TL prim aldı.
Melekler kupa yolcusu
Yeni sezon öncesinde 8 transfer yapan Muratpaşa Belediyespor, yarın Yenimahalle ...
Sen neymişsin be abi...
Fatih Terim, görev süresinin ilk yılı içinde gönderilirse 15 milyon Euro tazminat alacak.
 
Antalya takımına saldırı
ANTALYASPOR'un su topu yüzme takımı oyunlarının 20 yıl sonra biraraya ...
Ampute futbolda fikstür heyecanı
TÜRKİYE Ampute Futbol Süper Ligi'nde mücadele eden Antalya Bedensel Engelliler ...
Elmalı'da güreş davulları 662'nci kez çalınıyor
TÜRKÜN İlk Er Meydanı Elmalı sloganıyla 662'ncisi yarın başlayacak Elmalı ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva