'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
4 Kasım 2011 Cuma - 15:30

Son sözü: ‘Öleceğimi biliyorum hakkını helal et’

Van’ın Erciş İlçesi’nde, Kocapınar Köyü’ndeki 50'nci Yıl İlköğretim Okulunda 2.5 yıldır bilgisayar öğretmenliği yapan Ahmet Erdem ile Sevdiye Erdem’in mutluluğu, Van depremine kadar sürdü. Sevdiye Erdem ise, Küplü Köyü’ndeki Cemile Küllük İlköğretim Okulu’nda 4 yıldır eşi gibi kadrolu sınıf öğretmenliği yapıyordu.

Son sözü: ‘Öleceğimi biliyorum hakkını helal et’
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

VAN’da geçen 23 Ekim'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz altından 64 saat sonra yaralı kurtulan, ancak aynı enkazın altında kendisi gibi öğretmen olan 2,5 yıllık eşi 26 yaşındaki Ahmet Erdem’i kaybeden 25 yaşındaki Sevdiye Erdem’in acısı dinmiyor. Sevdiye öğretmen, deprem enkazının altında 3 saat konuşarak destek olup moral vermeye çalıştığı eşinin, “Sevdiye öleceğimi biliyorum. Hakkını helal et" son sözlerini ise unutamıyor.

Denizli’de Melek- Osman Erdem çiftinin oğlu Ahmet Erdem, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni bitirdikten sonra vatani görevini yapmak üzere asteğmen olarak Mardin’e gitti. Mardin’deki bir okulda bilgisayar öğretmeni olarak askerliğini tamamlayan Erdem, döndükten sonra Muğla’daki bir ilköğretim okulunda göreve başladı. Bu sırada üniversiteden arkadaşı olan ve Van’da öğretmenlik yapan Sevdiye Acıhan ile hayatını birleştiren Ahmet Erdem, eş durumundan tayinini Van’a istedi.Depremin olduğu pazar günü Erciş İlçesi’nde Van Yolu Caddesi'ndeki Emre Apartmanı’nın 3’üncü katındaki evlerinde geç kahvaltı yapan öğretmen çiftten Sevdiye Erdem, çayını alıp salona geçti. Eşi de çayını alıp salona geçecekken deprem oldu. Sevdiye öğretmen salonda, Ahmet öğretmen mutfakta kaldı. Sevdiye öğretmen kendisini kurtarmak için yere eğildi. Sarsıntının devam etmesiyle evin kiriş ve duvarları üzerlerine yıkıldı. Sevdiye öğretmen üzerine düşen enkazın altında kendisine korunaklı bir yaşam alanı yaratırken, Ahmet Erdem o kadar şanslı değildi.

HELALLEŞTİ

Beton kirişlerin altında kalan ve ağır yaralanan Ahmet Erdem’i göremeyen, fakat sesini duyan Sevdiye öğretmen, 3 saat süresince eşiyle konuşup, ona destek olmaya, birbirlerine moral vermeye çalıştı. Enkazın arasında hava almak için kendisine bir boşluk yaratan Sevdiye Erdem, depremin ardından 3 saat sonra eşinin son sözlerini olan, “Sevdiye öleceğimi biliyorum. Hakkını helal et" sözlerini ve getirdiği tekbiri duydu.

Bunun üzerine eşine, "Sakın öyle bir şey düşünme. İkimiz de kurtulacağız, az kaldı" diyerek destek olmayı sürdüren Sevdiye Öğretmen, ancak defalarca seslendiği Ahmet Erdem'den yanıt alamadı.

Hayat arkadaşını kaybettiğini anlayan ve saatler geçmesine rağmen enkaz altında çıkamayan Sevdiye Erdem’e umut ışığı 64 saat sonra doğdu. Arama kurtarma ekiplerinin Emre Apartmanının enkazında çalışma yapmaya başlamasıyla sesini duyuran Sevdiye Öğretmen, ekiplerin yardımıyla şans eseri enkazdan hafif yaralı çıkartılırken, Ahmet Erdem’in ise cesedine ulaşıldı.

Sevdiye Öğretmen arama kurtarma ekipleri tarafından hemen hastaneye kaldırılırken, eşinin cenazesi ise ailesi tarafından memleketi Denizli’nin Irlıganlı Beldesi'ne götürüldü. Ahmet Erdem burada düzenlenen cenaze töreninin ardından belde mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

KOCASININ SON SÖZLERİNİ UNUTAMIYOR

Sevdiye Erdem ise hastanede yapılan sağlık kontrollerinin sürmesi nedeniyle eşinin cenazesine katılamazken, daha sonra yakınları tarafından, Balıkesir’in Gönen İlçesi’ne bağlı Buğdaylı Köyü’nde oturan ve geçimlerini çiftçilik yaparak sağlayan annesi Nazmiye ve babası Hidayet Acıhan'ın yanına getirildi.

Üç çocuğunun ortancası olan kızları Sevdiye'nin felaketten kurtulmasına sevinen, damatlarının ölümüne ise üzülen Nazmiye ve Hidayet Acıhan çifti, ona bu zor günlerinde destek olmaya çalışıyor.

Kendisi gibi şanslı olamayan ve depremde hayatını kaybeden eşi Ahmet Erdem için gözyaşı döken Sevdiye Öğretmeni, Gönen Kaymakamı Bekir Dınkırcı ziyaret ederek, başsağlığı diledi ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Eşinin son sözlerini unutamayan Sevdiye Öğretmenin psikolojisinin iyi olmadığını belirten yakınları, iyileşmesi için çalıştıklarını söylediler.

Işıl ARSLAN- Ahmet ILGAZLI- Faruk KAHRAMAN/GÖNEN (Balıkesir) (DHA)

 
Gözünü güneş aldı aracıyla yol kenarındaki dozere çarptı
 
Belarus ile vizeler kalkıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zehra dilmac 29 Mart 2015 Pazar 17:15

Allah sabir versin

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir N.Ç. haberi de Adana'dan!
Bir anne, 12 yaşındaki kızı F.H.’yi 5 lira karşılığında pazarladığı iddiasıyla yakalandı.
'Hayatımın son 10 dakikası...'
Ercişli öğretmenler, depremden birkaç gün önce hayatlarının son 10 dakikasını yazmış.
Yurt öğrencilerine garip sorular:
Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK), Konya Selçuk Üniversitesi’nde yaptırdığı ...
 
İşte bedelli askerlikteki yaş sınırı
Şu an 35 yaş üstü kişiler için düşünülen uygulamada 40 yaş üstündekiler ...
Kararname ile uygulamadan çıkarılan cümle:
AKP, yetki yasasının süresinin dolduğu gün 6 KHK daha çıkararak, sağlık ...
Öğrenciye burs ve kredi ödemesi bayramdan önce
YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nca (YURTKUR), her ayın 7’sinde ...
 
Konya'da askeri uçak düştü
Konya'da saat 11.15 sıralarında bir askeri uçak düştü. Konya 3'üncü Ana ...
13 yaşındaki çocuk rızasıyla satılır mı?
26 kişiye satılan 13 yaşındaki N.Ç.’nin bu insanlarla ‘rızasıyla’ birlikte ...
Hakkari’de hain pusu: 1 polis yaralı
Hakkari-Van Karayolu üzerinde bulunan Depin Virajı'nda zırhlı polis aracının ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva