'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
11 Kasım 2019 Pazartesi - 14:25

Sosyal medya güvenliği Alanya'da konuşuldu

ROMANYALI ve Polonyalı üniversite öğrencileri, 'Erasmus+ Öğrenci Değişim' programının 'Eğitim ve Tecrübe Değişimi' projesi kapsamında Alanya'ya geldi.

Sosyal medya güvenliği Alanya da konuşuldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gençlerin interneti eğitim aracı olarak kullanması, internet üzerinden öğrenme imkânlarının artırılması amacını taşıyan proje, sosyal medyanın güvenli kullanımına da önemli katkılar sağlıyor. Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi'nin de dâhil olduğu çalışmada; üç ülkenin öğretim elemanları ve öğrencileri, 5 gün boyunca Alanya'da bir dizi toplantı gerçekleştirdi.

VERİ TABANI OLUŞTURULACAK

Toplantıda sosyal medyanın kötüye kullanımından kaynaklanan sorunlar, gençlerin, ebeveynlerin ve öğretmenlerin sorunlarla nasıl baş edeceği tartışıldı. Çalışmalara, Polonya Kresowy Mirası Anıt Enstitüsü ve Romanya Titu Maiorescu Üniversitesi katkılar sağladı. Sosyal medyada zaman ve içerik seçimi, yasadışı içerikle uğraşan kuruluşlardan destek olanakları proje katılımcılarına aktarıldı. 5 gün süren atölye çalışmaları sonucunda, önerilen ve test edilen web siteleri, portallar ve öğrenme uygulamaları için veri tabanı oluşturulması kararı alındı.

PROJENİN HEDEF KİTLESİ 19-24 YAŞ ARASI GENÇLER

Alanya HEP Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Ertan Doğan, proje kapsamında gerçekleştirilen eylemlerin, psikoloji ve pedagoji alanındaki öğretim görevlileri ve uygulayıcılar tarafından denetleneceğini söyledi. Projenin 19-24 yaş arasındaki gençlerin eğitimi için hazırlandığını aktaran Dr. Öğr. Üyesi Doğan, “Projedeki ana faaliyet, Avrupa'da gençlerle çevrimiçi güvenlik konusunda yenilikçi çoklu ortam materyallerinin geliştirilmesinin uygulanmasıdır. Projenin faaliyetleri kapsamında gençler, Instagram, Facebook ve diğer sosyal medya ağları üzerinden paylaşacakları grafik yazılar, kısa filmler, animasyonlar, sunumlar ve çalışma kartları geliştirecek. Projenin uluslararası işbirliğinin bir parçası olarak uygulanması, bu alandaki iyi uygulamaları kullanarak, sosyal ağların ve medyanın güvenli kullanım yetkinliklerinin artırılmasında katılımcı ülkelerin çeşitliliği sinerjisinin kullanılmasına olanak sağlayacaktır. Proje, evrensel sonuçların çalışılmasını içeriyor. Uluslararası ortakların katılımı, ortak ülkelerde kullanılabilecek ve kullanılabilecek ürünlerin geliştirilmesine olanak sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

UYGULAMALI EĞİTİMLER

Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Öner, sosyal medyanın güvenli kullanımı alanında gençlerin, ebeveynlerin ve öğretmenlerin eğitiminin önemli olduğunu söyledi. Projede sosyal medyanın kötüye kullanımından kaynaklanan tehditlerin ele alındığını söyleyen Prof. Dr. Öner, “Bu bizim için gerçekten önemli bir projeydi. Üç ülkenin öğrencileri, uygulamalı eğitimlerle bilgilerini ortaya koydu. Dış İlişkiler Sorumlumuz Öğretim Görevlisi Anna Maria Bielecka, misafirlerimize 5 gün boyunca Alanya'nın doğal güzelliklerini gezdirdi. Yabancı misafirlerimiz, Teleferik, Ehmedek (Süleymaniye Cami, Kültür Evi), Alanya Kalesi, Damlataş Mağarası, Alanya Arkeoloji Müzesi, Dim Mağarası, Dim Çayı, Kızıl Kule ve Alanya Tersanesi'ni çok beğendi. Bu önemli projeye emek veren Romanya'dan Prof.Dr. Ioana Duca, Polonya'dan Prof.Dr. Wodzimierz Osadczy, Genel Sekreterimiz Dr.Öğr. Üyesi Murat Ertan Doğan ve tüm İletişim Tasarımı ve Yönetimi bölüm öğretim elemanlarına teşekkür ederim" diye konuştu.

ROMANYALI VE POLONYALI UNIVERSITE OGRENCILERI, 'ERASMUS+ OGRENCI DEGISIM' PROGRAMININ 'EGITIM VE TECRUBE DEGISIMI' PROJESI KAPSAMINDA ALANYA'YA GELDI.(FOTO:ALANYA-DHA)

ROMANYALI VE POLONYALI UNIVERSITE OGRENCILERI, 'ERASMUS+ OGRENCI DEGISIM' PROGRAMININ 'EGITIM VE TECRUBE DEGISIMI' PROJESI KAPSAMINDA ALANYA'YA GELDI.(FOTO:ALANYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Zirvede saygı duruşu
 
Demre'de fidanlar toprakla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zirvede saygı duruşu
TOROSLAR Doğa Sporları Kulübü'nce (TODOSK) her yıl '10 Kasım Atatürk'ün ...
Sanatçıları buluşturan sergi
ANTALYA Sanatçılar Derneği (ANSAN) üyesi sanatçılar, çoğunluğu resim, ...
Kaş'ta 6 bin fidan dikildi
TÜRKİYE'nin 81 ilinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nca başlatılan 'Geleceğe ...
 
Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı Antalya'da başladı
GENÇLİK ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler ...
Kemer'de öğrenciler fidan dikti
TARIM ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes Ol' fidan ...
Eş katili ile ilgili iğrenç detaylar ortaya çıktı
ANTALYA'da, ayrı yaşadığı eşi Nihal Işıldar'ı (37) tabancayla başından ...
 
Uysal: Antalya için işbirliğine hazırız
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın kitle turizminde dünyanın ...
Gazipaşa'da kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde hafif ticari aracın çaptığı bisiklet sürücüsü ...
'Annemizi arayacağız' diye aldıkları telefonu çaldılar
ANTALYA'da, parkta oturan Hakan Ç.'nin yanına yaklaşarak, "Annemizi arayacağız, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva