12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
2 Şubat 2015 Pazartesi - 09:23

Sosyete pazarında taş ocağı eylemi

ANTALYA'da köylüler, Konyaaltı Ekizce Yaylası'nda ve Boğaçayı havzasında taş ve maden ocaklarının kapatılıp bölgenin koruma altına alınması için sosyete pazarında imza kampanyası başlattı.

Sosyete pazarında taş ocağı eylemi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 Kampanyaya, sosyete pazarına gözleme yemek ve alışveriş yapmak için kent merkezinden gelen Antalyalılar da destek verdi. Toplanan imzalar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilecek.


Hisarçandır Mahallesi Muhtarı Sait Karateke, Hacısekiler Çitdipi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şevket Isımık'ın da aralarında bulunduğu gruba, A Platformu Başkanı Hediye Gündüz de eşlik etti. Hisarçandır Mahalle Muhtarı Sait Karateke Antalya'nın oksijen deposu olarak nitelendirdiği Konyaaltı ilçesinin çevresindeki ormanlık alanların, taş ocaklarına feda edilmek istendiğini söyledi. Karateke, Hisarçandır taş ocakları sahiplerinin ihracat yapıp ülkeye gelir sağladıklarını söyleyerek, çevreye verdikleri zararı gizlemeye çalıştığını savundu. “Taş ocakları gelir sağlıyor, ama çevreye ne kadar zarar veriyor. Bunların hesabı da yapılıyor mu" diyen Karateke, “Elde edilen gelirle bir de kaybettiklerimizin çıktısını yapalım" diye konuştu.


Ekizce Yaylası'nda ve Boğaçayı havzasında bir tane bile taş ocağı istemediklerini anlatan Karateke, “Antalya'dan her hafta sonu on binlerce insan bu bölgeye oksijen depolamaya geliyor. Ormanlık alanda stres atıyor. Çevredeki köylüler de burada yetiştirdikleri ürünleri ormanlık alanda kurulan pazarda satarak geçimlerini sürdürüyor. Ekolojik bir turizm söz konusu. Köylülerin pazarlarda satılan ürünleri dışında hiçbir geliri yok. Hisarçandırlılar, Akdamlar, Hacısekiler, Çakırlar başta olmak üzere çevre köylerin tamamı buradan geçimlerini sürdürüyor. Antalya'daki insanların hafta sonları dinlenme alanı olan bu bölgenin korunmasını istiyoruz. Antalya'nın oksijen deposu olan bu bölgenin taş ocaklarından arındırılmasını istiyoruz. Biz mahkemeye vererek geçici çözümler istemiyoruz. Genel bir koruma istiyoruz" dedi. 


Hacisekiler Çitdibi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Şevket Isımık da 2009 yılından itibaren bölgede taş ocakları açılmaya başlanmasıyla yetiştirdikleri tarım ürünlerinin zarar görüp kalitesinin düştüğünü iddia etti. Aynı zamanda atılan dinamitlerden dolayı su kaynaklarının da zarar gördüğünü savunan Isımık, köylerdeki evlerde de çatlaklar meydana geldiğini söyledi. Dinamit seslerinden ve tozlardan zarar gördüklerini savunan Isımık, şöyle konuştu:


“Antalya'da bir apartmanda klima sesinden bile insanlar rahatsız olurken, belediye altyapı çalışmaları yaparken 'çevreye verdiğimiz zarardan dolayı özür dileriz' diye tabela asarken, biz burada dinamit sesleriyle irkiliyoruz. Tarımımız zarar görüyor. Çevremiz zarar görüyor. Sağlığımız bozuluyor. Buna karşılık kimse sesimize kulak vermiyor. Biz beşinci sınıf vatandaş mıyız diye merak ediyoruz. Antalya'da bu ocaklara ruhsat verenlere tepkimizi imza kampanyasıyla gösteriyoruz. Yanlış yapıyorlar. Biz ocaklara karşı değiliz, ocaklar köylüye zarar vermesin. Bizim havamızı kesmesinler. İnsanlar oksijen depolamak ve organik ürünler almak için buraya geliyor. Bu bölgenin havasını, doğasını bozarsan, köylünün de ekmeğini elinden almış olursunuz."


Bölgede sürdürülebilir eko turizm projesi yürütüldüğüne de dikkat çeken Isımık, "Maden ocaklarının bulunduğu bir bölgede eko turizmin sürdürülmesi mümkün olabilir mi. Bu bölgede taş ve maden ocakları istemiyoruz" dedi. 


A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz de imza kampanyasını daha da yaygınlaştıracaklarını söyledi. İnternet üzerinden de bölgenin taş ve maden ocaklarından arındırılmasına ilişkin kampanya gerçekleştirdiklerini söyleyen Gündüz, “Burada mahalleye dönüştürülen 11 köy var. Ancak oksijen deposu olan bu bölge taş ocaklarının tehdidi altına girdi. Bu bölgede yaşayan köylüler, taş ocağı istemiyor. Bölge köylüleri mermer ve taş ocaklarının kapanması için imza topluyor. Biz de A Platformu olarak kendilerine destek veriyoruz. Burası Antalya'nın doğal bir parkı olarak kalmalıdır. Biyolojik çeşitliliğin de korunması için buna mecburuz. Bu ormanlar olmasaydı,burada sosyete pazarı da olmazdı" diye konuştu.
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA'DA KOYLULER, KONYAALTI EKIZCE YAYLASI'NDA VE BOGACAYI HAVZASINDA TAS VE MADEN OCAKLARININ KAPATILIP BOLGENIN KORUMA ALTINA ALINMASI ICIN SOSYETE PAZARINDA IMZA KAMPANYASI BASLATTI. KAMPANYAYA, SOSYETE PAZARINA GOZLEME YEMEK VE ALISVERIS YAPMAK ICIN KENT MERKEZINDEN GELEN ANTALYALILAR DA DESTEK VERDI. (SEVKET ISIMIK) (fOTO:ANTALYA-DHA) 

ANTALYA'DA KOYLULER, KONYAALTI EKIZCE YAYLASI'NDA VE BOGACAYI HAVZASINDA TAS VE MADEN OCAKLARININ KAPATILIP BOLGENIN KORUMA ALTINA ALINMASI ICIN SOSYETE PAZARINDA IMZA KAMPANYASI BASLATTI. KAMPANYAYA, SOSYETE PAZARINA GOZLEME YEMEK VE ALISVERIS YAPMAK ICIN KENT MERKEZINDEN GELEN ANTALYALILAR DA DESTEK VERDI. (fOTO:ANTALYA-DHA)

 
Veterinerliğe ultrason cihazı
 
AVM'de hayvan sevgisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyalı minik dağcı babasının izinde
ANTALYALI dağcı Yılmaz Sevgül'ün 8 yaşındaki oğlu Yiğit, babası gibi dağcı ...
Muammer Aksoy İbradı'da anıldı
ANKARA'da 31 Ocak 1990'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren ...
Lojman cinayeti için vicdan sahibi biri aranıyor
ANTALYA'da 2011 yılında staj yaptığı 5 yıldızlı otelin lojmanındaki havuzda ...
 
Antalya'ya ikinci kadınlar plajı geliyor
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iki günlük Doğu Antalya ...
Serik Ziraat Odası seçimi iptal
SERİK Ziraat Odası'nın yarın yapılacak başkanlık seçimi eski oda başkanı ...
Antalya'dan Kobani'ye kardeşlik köprüsü
EMEK Partisi Antalya İl Örgütü, savaştan kaçıp Türkiye'de yaşam mücadelesi ...
 
Lojmandaki cinayeti vicdan aydınlatacak
ANTALYA'da 2011 yılında staj yaptığı 5 yıldızlı otelin lojmanındaki havuzda ...
Dün tahliye oldu bugün öldü
ANTALYA'da dün cezaevinden tahliye olan 38 yaşındaki Mustafa Tatlı, sabah ...
Antalya'da 2 ayrı kazada 2 ölü
ANTALYA'da meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında, 2 genç yaşamını yitirdi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva