Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
Ajet uçağına bomba ihbarı
Ajet uçağına bomba ihbarı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
3 Mayıs 2011 Salı - 10:08

Spasibo Antalya filmine turizmci desteği

Başrollerinde Kadir İnanır ve Aydan Şener'in oynaması planlanan Spasibo Antalya adlı film, Türkiye'de turizm alanında çekilecek ilk film olma özelliğini taşıyor.

Spasibo Antalya filmine turizmci desteği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Öykü ve senaryosu Mehmet Aydın'a ait olan ve yönetmenliğini yine Mehmet Aydın'ın yapacağı Spasibo Antalya (Teşekkürler Antalya) adlı film, turizm örgütleri tarafından da destekleniyor.
 
Başrollerinde Kadir İnanır ve Aydan Şener'in oynaması planlanan Spasibo Antalya adlı film, bir yandan Türkiye'de turizm alanında çekilecek ilk film olma özelliğini taşırken, diğer taraftan da Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı yapacak. Filmin iletişim koordinasyonu Zirve Ajans tarafından üstlenilirken, yapım koordinatörlüğünü Sümer Tilmaç yapacak. Filmin Türkiye'deki yapım ortağı Noyan Mutlugil, Rusya'daki yapım ortağı ise Kaminsky Slava olacak.

8 YILLIK BİR PROJE

Konuyla ilgili olarak Turizm Güncel'e bir değerlendirmede bulunan filmin senaristi ve yönetmeni Mehmet Aydın, Spasibo Antalya'nın 8 yıldır üzerinde çalıştığı bir proje olduğunu belirterek, senaryoyu gerçek bir hikayeden yola çıkarak oluşturduğunu söyledi. Filmin ilk başta dizi olarak tasarlandığını açıklayan Aydın, "Ancak çekimlerin hem Rusya, hem de Türkiye'de yapılması gerekiyordu ve bunun dizi formatında hayata geçirilmesi zor olacaktı. Biz de bu yüzden senaryoyu sinema formatına dönüştürdük" açıklamasını yaptı.

VİZELERİN KALKMASININ ARDINDAN BÖYLE BİR PROJE OLUMLU ETKİ YAPAR

TÜROFED'in ön sponsor olduğu film projesi ile ilgili olarak görüşünü aldığımız TÜROFED Başkan Yardımcısı Osman Ayık, Rusya ile Türkiye arasında vizelerin kalkmasının hemen akabinde gerçekleşecek böyle bir projenin sürece olumlu katkılarının olacağını belirtti. Filmin içerisinde Türkiye'nin yerel unsurlarının olacağını kaydeden Ayık, çekim mekanları açısından seçilen yerlerin de Türkiye'nin tanıtımına ayrıca katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

FİLMİN DETAYLARI

“Spasibo Antalya”, Antalya-Kemer ve Moskova’da geçen, her iki ülkeden seçkin oyuncularla çekilecek; Sinemamızda ilk Türk-Rus ortak yapımı (Co-prodüksion) olacak. 120 dakika olan ve  Rusça’nın yanı sıra, Rusça konuşan ülkeler dışındaki ülkeler için de, İngilizce dublaj yapılarak önce sinemalarda, sonra televizyonlarda oynayacak.
 
Türk oyuncular; Kadir İnanır, Aydan Şener, Sümer Tilmaç, Levent İnanır, Rutkay Aziz gibi Türkiye'de sinema sektörünün ünlü isimleri yer alacak.
 
Rus oyuncular, Rus yapımcının önerileri doğrultusunda, Rusya’dan bulunacaktır. Rusya’da uluslararası önemli bir inşat firması sahibi aynı zamanda, rejisör ve yapım-cı olan Sayın Kaminsky Slava  ile ortaklık anlaşmasıyla  ilgili görüşmeler bitmiş, yazılı resmi anlaşma yapılmak üzere. 
 
Dünyada, turizm merkezi kentlerin hemen hepsinin tanıtımını destekleyen filmler ve şarkılar yapılmıştır ya da bir şarkı bir film; bir yörenin tanıtımına büyük katkıda bulunmuştur. Örneğin; “Portofino” küçük bir balıkçı kasabasının kaderini değiştirmedi mi? “Arivederci Roma (Audrey Hepburn)”, “Paris’te Son Tango (M.Brando)” film-leri bu kentlere gelen turist sayısını katlamadı mı? 
 
“Spasibo Antalya!” da, bu filmler gibi; sürükleyici bir hikâye içinde, geçtiği yörenin turizm zenginliğini sergileyen; özel bir de şarkısı da olan; kısaca Antalya ve yöresini tanıtmayı amaçlayan, özel ve iddialı bir proje ve bu nedenle de; uluslararası düzeyde olması gerekir.
 
Filmdeki “Spasibo Antalya” şarkısı için ödüllü bir yarışma yapılması planlanırken, Türkçe ve Rusça söylenecek bu şarkının nakarat dizelerinin, İngilizce, Almanca, Fransızca, Japonca gibi dillerde tekrarlanması planlanıyor.

Filmin müziği; Edip Akbayram ya da Bora Ayanoğlu’na yaptırılacak.

FİLMİN KONUSU VE BAŞLICA KARAKTERLER
Rantçıların hedefindeki idealist bir belde belediye başkanıyla, Moskovalı bir genç kızın; Antalya’da kesişen yolları… Konusu ve kişileri kadar; ortam ve mekânlarıyla da farklı bir öykü… Yaşanmış gerçek bir aile dramı… Ağırlıklı olarak, Antalya ve Moskova ekseninde geçer. İki kentin dünyaca ünlü turistik ve tarihi zenginlikleri, büyüleyici doğal güzellikler.

ÖNEMLİ KİŞİLER:

CEMİL BEY: Antalya’da  turistik bir beldenin, rantçılarla boğuşan, bu nedenle her an namlunun ucunda olan, idealist ve delifişek belediye başkanı (KADİR İNANIR)… 

SABİHA: Cemil’in eczacı eşi, yörenin eski ve saygın ailelerinden  (AYDAN ŞENER)… 

RUŞEN BEY: Başkan Cemil’in kayınbiraderi, eşi Sabiha’nın abisi, turistik tesisleri olan büyük bir iş adamı. Cemil’in başkan olmasında büyük desteği olmuş ama şimdi hasım durumundalar (SÜMER TİLMAÇ). 

ROKSANA: Türkiye’ye ilk kez gelen; güzel bir genç kız. Geçtiği  her yerde, gözler ona döner. Konservetuar son sınıfta; gençliğine rağmen usta bir kemancı.  “Ikuko Kawai “ gibi,  ama sarışın mavi gözlü… 

ŞARKICI CAN: Roksana’ya aşık genç bir şarkıcı. (Ünlü bir şarkıcı oynayacak.) 

OZAN: Cemil ve Sabiha’nın tek oğlu, 18-19 yaşında,  üniversite öğrencisi. Basket oynar, şık bir motosikleti var. Ve soylu zengin annesinin onaylamadığı bir aşkı…

KATERİNA: Roksana’nın Moskova’da yaşayan annesi …(RUS)

MAKSİM: Roksana’nın  okul arkadaşı. Yakışıklı, zengin bir aile çocuğu (RUS). 

DİDEM: Ruşen Bey’in kızı, Ozan’ın sevimli kuzeni (16 yaşlarında).

ASLI (ÇİLLİ): Belediye başkanı Cemil’in oğlu Ozan’ın  17-18 yaşındaki kız arkadaşı. Güneydoğulu bir inşaat işçisinin kızı. Babasıyla Kürtçe konuşur. Lakabı Çilli…Öykü için aşağı tabakadan çok önemli bir karakter…

Komiser LEVENT: Yakışıklı ve hızlı bir polis, ekipler amiri …

BİLAL: Kms. Levent’in biraz kilolu, komik ve sempatik yardımcısı.

ÇİNA: Şarkıcı Can’ın, Çingene prenslerini andıran arkadaşı; çok yakışıklı, hızlı bir genç. Profesyonel bir dansçı; Uzun siyah saçlar, kulakta küpe…  

GAVRAS : Bir kaç yabancı dili Türkçe’den daha iyi bilen, turist rehberi geçinen, yalnız ve güzel kadınlara askıntı, saçları civciv sarısına boyanmış, milliyeti belirsiz bir yabancı.  

YOLDAŞ YAŞAR: Cemil’in üniversiteden arkadaşı. Zeytini sayarak yedikleri günler… Moskova’da geçen günler var. Şimdi ıssız bir koyda Robenson hayatı yaşamakta… 3-5 sahnesi var ama tokat gibi…(Konuk star: RUTKAY AZİZ ya da LEVENT KIRCA)
 

 
Sıcaklıklar artacak
 
Turist 1 milyar doları yedi içti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çetin sezerel 2 Eylül 2019 Pazartesi 19:17

ulkemıze artısı varsa sorun yoktur

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya’yı karış karış geziyor
AKP Antalya Milletvekili adayı ve Büyükşehir eski Belediye Başkanı Menderes ...
Olay adam konuştu
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı, Serik ziyareti ...
Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali başlıyor
Bu yıl 17-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Devlet Tiyatroları ...
 
Ali Yılmaz ‘Komiser Harun’ oldu!
Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, geçen hafta sonu 100. Yıl Caddesi’nde ...
Türkiye’nin yeni kahkahası Antalya’da
Türkiye stand-up birincisi Emrah Bari, güldürü tufanını Antalya’dan başlatıyor.
Mahkumlar temizledi, turistler güneşlendi
Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 10 hükümlü, günlük ...
 
Engelli danışma merkezi
Antalya Büyükşehir Belediyesi engellilere ve ailelerine danışmanlık ve ...
Levent Kırca kahkahaya boğdu
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ...
'Haraççı kardeşler' okul önünde bıçakladı
Antalya'da lise öğrencilerini haraca bağladığı iddia edilen 2 kardeş, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva