Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
28 Şubat 2022 Pazartesi - 11:14

Spor salonundaki cinayet; 4 sanığa hapis cezası

BEYOĞLU'nda 2017 yılında spor salonu sahibi Gökhan Sarı'nın silahlı saldırı sonucunda öldüğü, eşi Elif Sarı'nın ise yaralandığı olaya ilişkin biri firari, 4'ü tutuklu olmak üzere 9 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

Spor salonundaki cinayet; 4 sanığa hapis cezası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya firari sanık Okan Hasoğlu katılmadı. Tutuklu sanıklar Şuayip Doğanay, Savaş Elagöz, Oktay Öztürk, Murat Tosun ve Murat Hoşgör SEGBİS ile katıldı. Tutuksuz sanıklar Ali Yıldız, Evren Büyükkeskin, Şenol Parlak, Ufuk Köse ve Şükür Yılmaz da duruşmaya katıldı. Maktul Gökhan Sarı'nın eşi Elif Sarı, annesi Hatçe Sarı ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan Oktay Öztürk, "Benim olayla alakam yok. Daha önce söylediğim gibi üzerime yıkılmaya çalışılan bir suç var. Beraatımı talep ediyorum" şeklinde konuştu. Sanık Murat Hoşgör, "Olayın ilk başından sonuna kadar alakam yoktur. Bir cinayet işleniyor ve olay benim üzerime yıkılıyor. Mahkemenin kararına saygı duyuyorum. Tahliyemi talep ederim" dedi. Tutuksuz sanıklar olayla ilgili hiçbir alakalarının olmadığını belirterek tahliyelerini talep ettiler. 

4 SANIĞA HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti firari sanık Okan Hasoğlu'nun savunmasının alınmadığı için dava dosyasından ayrılmasına karar verdi. Mahkeme Oktay Öztürk'ün "Tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti. Heyet Öztürk'e "İyi hal indirimi" uygulayarak müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, tutuklu sanıklar Savaş Elagöz, Şuayip Doğanay ve tutuksuz sanık Evren Büyükkeskin'in "Tasarlayarak öldürmeye yardım etme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanıkların suçun işlenmesine yardımda bulunmaları sebebiyle 15'er yıl hapis cezasına hükmeden heyet, sanıklara "iyi hal indirimi" uygulayarak 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Heyet tutuksuz sanık Evren Büyükkeskin'e yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartının devamına karar verdi. Mahkeme tüm tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Heyet tutuklu sanıklar Oktay Öztürk, Savaş Elagöz, Şuayip Doğanay, Murat Hoşgör ve tutuksuz sanıklar Ali Yıldız, Ufuk Köse ve Evren Büyükkeskin'in "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçunu işledikleri sabit olmadığı gerekçesiyle beraatlarına hükmetti. Mahkeme, sanıklar Ali Yıldız, Murat Hoşgör ve Ufuk Köse'nin "Tasarlayarak öldürme" suçunu ve sanıklar Murat Tosun, Şenol Parlak ve Şükür Yıldız'ın ise "Tasarlayarak öldürmeye yardım etme" suçlarını işledikleri sabit olmadığı gerekçesiyle beraatlarına karar verdi.

"BİZİM VİCDANIMIZ RAHAT DEĞİL"

Mahkeme kararının ardından İstanbul Adalet Sarayı önünde maktulün eşi Elif Sarı ve annesi Hatçe Sarı ve avukatları Elifnaz Köle açıklama yaptı. Ailenin adına açıklama yapan Avukat Elifnaz Köle, "Devam eden yargılama sonucunda biz beklediğimiz sonucu aldık. Eksik olduğu kanaatindeyiz. Beraat eden sanıklar var biz bu konuyla alakalı olarak yargılama sürecine devam edeceğiz. Müvekkillerimizin adına "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan beraat eden sanıklar adına istinaf aşamasında savunmalarımıza devam edeceğiz. Aynı zamanda devam eden Elif hanımın "Kasten öldürülmesine teşebbüs" suçlamasıyla alakalı bir soruşturma dosyamız var, bunun tekrar yargılamasının devam etmesi ve davasının açılmasıyla ilgili elimizden geleni yapacağız. Ceza alan sanıklar yönünden bizim için güzel bir karardı. Beraat eden sanıklar yönünden ise bizim vicdanımız rahat değil. Adaletten umutluyuz devam eden süreçte. Umuyorum adil yargılanma gerçekleşecek ve sonucunda tekrar vicdanlar rahatlayacaktır" şeklinde konuştu. Maktulün eşi Elif Sarı ise "Adalet yerini buldu diyoruz şu an için" ifadelerini kullandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Beyoğlu'nda 28 Mart 2017 yılında Gökhan Sarı ve eşi Elif Sarı işlettikleri spor salonunu kapatacakları esnada silahlı saldırıya uğradı. Şapkalı ve yüzünü atkıyla gizlemiş bir kişi tarafından açılan ateş sonucu Gökhan Sarı göğsünden, eşi Elif Sarı ise bacağından yaralandı. Hastaneye kaldırılan Gökhan Sarı hayatını kaybetti. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 11 şüpheli hakkında "Tasarlayarak öldürme", "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma ve bulundurma" suçlarından cezalandırılması isteniyordu.

BEYOGLU'NDA 2017 YILINDA SPOR SALONU SAHIBI GOKHAN SARI'NIN SILAHLI SALDIRI SONUCUNDA OLDUGU, ESI ELIF SARI'NIN ISE YARALANDIGI OLAYA ILISKIN BIRI FIRARI, 4'U TUTUKLU OLMAK UZERE 9 SANIGIN YARGILANDIGI DAVADA MAHKEME KARARINI ACIKLADI. MAHKEME BIR SANIGA MUEBBET, 3 SANIGA ISE "IYI HAL INDIRIMI" UYGULAYARAK 12'SER YIL 6'SAR AY HAPIS CEZASI VERDI. ISTANBUL, (DHA)

BEYOGLU'NDA 2017 YILINDA SPOR SALONU SAHIBI GOKHAN SARI'NIN SILAHLI SALDIRI SONUCUNDA OLDUGU, ESI ELIF SARI'NIN ISE YARALANDIGI OLAYA ILISKIN BIRI FIRARI, 4'U TUTUKLU OLMAK UZERE 9 SANIGIN YARGILANDIGI DAVADA MAHKEME KARARINI ACIKLADI. MAHKEME BIR SANIGA MUEBBET, 3 SANIGA ISE "IYI HAL INDIRIMI" UYGULAYARAK 12'SER YIL 6'SAR AY HAPIS CEZASI VERDI. ISTANBUL, (DHA) USTTE MAKTULUN ESI ELIF SARI

BEYOGLU'NDA 2017 YILINDA SPOR SALONU SAHIBI GOKHAN SARI'NIN SILAHLI SALDIRI SONUCUNDA OLDUGU, ESI ELIF SARI'NIN ISE YARALANDIGI OLAYA ILISKIN BIRI FIRARI, 4'U TUTUKLU OLMAK UZERE 9 SANIGIN YARGILANDIGI DAVADA MAHKEME KARARINI ACIKLADI. MAHKEME BIR SANIGA MUEBBET, 3 SANIGA ISE "IYI HAL INDIRIMI" UYGULAYARAK 12'SER YIL 6'SAR AY HAPIS CEZASI VERDI. ISTANBUL, (DHA) USTTE AVUKAT ELIFNAZ KOLE

Mikail BIYIKLI / İSTANBUL, (DHA)

 
Ateş köpek 'yanlış el'deki iğneden öldü iddiası
 
Öğrenci servisi, otomobile çarptı: 14 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Datça açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem
MUĞLA'nın Datça ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Otomobilin üzerinden yola savrulduğu kazada öldü
ADANA'da, yolun karşısına geçmek isteyen Zeki Şahbaz (70), Alperen E.'nin ...
72 bin litre sahte akaryakıt ele geçirildi
ADANA'da, atık yağları çeşitli maddelerle karıştırıp, incelterek akaryakıta ...
 
İstanbul'da 7 ilçede su kesintisi
İSTANBUL'da bakım onarım çalışmaları nedeniyle 7 ilçede 1 Mart ve 2 Mart ...
Gözaltı işlemine tepki gösterenler ile polis arasında arbede
ŞANLIURFA'da, 'dur' ihtarına uymayan motosikletli U.D., polisin takibi ...
Avrupa'nın yeni Hitler'i
Turgut GÜNGÖR
 
Fabrikalardan hırsızlık yapan kişiyi jandarma yakaladı
SAKARYA’nın Söğütlü ilçesinde, organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikalardan ...
Taksiciyle yabancı uyruklu yolcunun ücret tartışması
AVCILAR'da taksici ile yabancı uyruklu yolcular arasında ücret nedeniyle ...
Lise öğrencisini taciz ettiği iddia edilen şüpheli tutuklandı
PENDİK'te parkta yürüyen 17 yaşındaki lise öğrencisini taciz ettiği iddia ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva