Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
5 Mart 2015 Perşembe - 11:30

Spora adanmış aşk hikayesi

ANTALYA'da 72 yaşındaki Çiçek Solon ile 78 yaşındaki Oktay Şensoy çifti, atletizm pistinde kesişen hayatlarını 45 yıldır mutlu evlilikleriyle sürdürüyor.

Spora adanmış aşk hikayesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Spor yaşamlarında 400'ün üzerinde madalya kazanan Şensoy çifti, Balkan Şampiyonası'nda rekor kırmayı hedefliyor. 

Oktay ile Çiçek Solon Şensoy çifti yarım asra yakın evliliklerinde hayat arkadaşlığının yanı sıra, sportif başarılarıyla da gençlere örnek oldu. İstanbul'da 62 yıl önce atletizme başlayan Oktay Şensoy, spor hayatında çok sayıda Türkiye birinciliği ve 8 kez Balkan şampiyonluğu kazandı. Türkiye ve Balkan rekoru da kıran Oktay Şensoy, 21 Şubat'ta İstanbul'da yapılan Veteranlar Balkan Salon Şampiyonası'nda 3000 metre yürüyüşte ikinci oldu.  

EŞİ DE SPORCU
Oktay Şensoy'un spor kariyerinde önemli rol üstlenen eşi Çiçek Solon Şensoy ise basketbol ile başladığı spor hayatına atletizmle devam etti. 55 yıldır atletizmde 100 ve 200 metre koşuda katıldığı yarışlarda başarılı sonuçlar elde eden Çiçek Solon Şensoy, kazandığı Türkiye ve Balkan şampiyonluğunun ardından antrenör olarak milli takımda da görev yaptı. Çiçek Solon Şensoy, katıldığı son yarış olan 11 Şubat'taki Veteranlar Salon Türkiye Şampiyonası'nda 60 metrede koşarak Türkiye ve Balkan, yüksek atlamada ise Balkan rekorunu kırdı.

ANTALYA'DA OKTAY ILE CICEK SOLON SENSOY CIFTI, ATLETIZM PISTINDE KESISEN HAYATLARINI 45 YILDIR MUTLU EVLILIKLERIYLE SURDURUYOR.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

PİSTTE TANIŞTILAR
Evliliklerindeki mutluluğu sportif başarılarla taçlandıran 2 çocuk sahibi Şensoy çiftinin tanışması da atletizm pistinde gerçekleşti. Üniversitede basketbol takımında oynayan Çiçek Solon Şensoy, atletizm yarışlarına katılma talebi sonrası antrenörü tarafından Oktay Şensoy ile tanıştırıldı. 50 yıl önce atletizm pistinde başlayan arkadaşlıkları sportif başarıları da beraberinde getiren Şensoy çifti, tanıştıktan 5 yıl sonra evlenmeye karar verdi. Bu süreçte atletizm milli takımına da seçilen Çiçek Solon ile Oktay Şensoy, katıldıkları yarışlarda farklı kategorilerde madalyalar kazandı.

Evliliklerini ve spor hayatını yıllardır bir arada başarıyla yürüten Şensoy çifti, katıldıkları yarışmalarda 400'ün üzerinde birincilik kazandı. Madalya ve kupaları evlerinin özel bir bölümünde sergileyen Şensoy çifti, yeni şampiyonalara katılmak için hazırlıklara devam ediyor. Eylülde Selanik'te yapılacak Veteranlar Balkan Şampiyonası'na hazırlanan Şensoy çifti, yeni rekorlar kırarak, birinciliği hedefliyor. Oktay Şensoy'un 5 bin metre koşu ve yürüyüşte mücadele edeceği şampiyonada Çiçek Solon Şensoy da 100 metre ve 200 metre koşuda yarışacak.

HEM ANTRENÖRÜ HEM HAYAT ARKADAŞI
Her gün düzenli antrenman yapan Şensoy çifti, atletizm pistindeki disiplinli çalışmalarını ev yaşamına da taşıyarak başarılı sonuçlar kazandıklarını anlattı. Oktay Şensoy'un şampiyonalara hazırlanmasına hem antrenörü hem de hayat arkadaşı olarak yardımcı olan Çiçek Solon Şensoy, eşine antrenmanlarda taktik veriyor. Çiçek Salon Şensoy, antrenman saatleri haricinde evde de yemek programı, uyku saati gibi günlük yaşam disipliniyle hem kendisinin hem de eşinin sağlığını koruyor.

'YARIŞMA İSTEĞİM HİÇ BİTMEDİ'
Hayatı boyunca yarışma isteğinin kendisinde hiç bitmediğini dile getiren Çiçek Solon Şensoy, eşiyle evlilikleri ve spor hayatındaki başarının sırrını, "Yıllardır spor aşkı hiç bitmedi. Bizim tüm hayatımızın temeli spor, yaşam amacımız gibi bir şey. Bizde yeme, içme, uyuma, gezme, çocukları büyütme her şey spora dayanır ve o yüzden hiç zorlanmadık" sözleriyle anlattı. Spor hayatında unutamadığı anlardan söz eden Çiçek Solon Şensoy, bir yarışta tökezlediği sırada 'kalk ve koş' diye bir ses duyduğunu ve kendisini motive eden kişinin eşi Oktay olduğunu fark edince koşarak yarışa devam ettiğini belirtti. 

'HAYATIMIZ SPORUN İÇİNDE GEÇTİ'
Spor kariyerinde atlet, antrenör, şube kaptanlığı görevini yaptığını ve 62 yıldır aralıksız sürdürdüğünü dile getiren Oktay Şensoy da şunları söyledi:

"Uzun mesafe koşucusuyum, yürüyüşte de dayanıklılığım sayesinde başarılı oldum. Çok sayıda birincilik kazandım. Özellikle veteranlarda önemli dereceler, rekorlar elde ettim. Bu yıl yapılacak Avrupa ve balkan şampiyonasında birinciliği hedefliyorum. Çiçek ile tanıştıktan sonra hayat düzeni ve evlenmenin motivasyonu oldu. Bu benim daha rahat koşmamda büyük etken oldu. Hayatımızın tamamı sporun içinde geçti. Ben eşime güvendiğim için bütün programımı ona bıraktım ve o moralle çalışıyorum. Her adımımda eşimin nasıl karşılaşacağını düşündüğüm için başarı da geldi." 
Tolga YILDIRIM / ANTALYA, (DHA) 

ANTALYA'DA OKTAY ILE CICEK SOLON SENSOY CIFTI, ATLETIZM PISTINDE KESISEN HAYATLARINI 45 YILDIR MUTLU EVLILIKLERIYLE SURDURUYOR.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

 
2 pilot şehit
 
Paşa'nın Melekleri kupada rakibini yendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da Samsun mesaisi
PTT 1. Lig'de şampiyonluk hedefiyle mücadele eden Antalyaspor, deplasmanda ...
Avrupa'nın en önemli golf ligi Antalya'da yapılacak
ANTALYA Belek'teki bir otelde Avrupa'nın en önemli golf serilerinden biri ...
Meleklerin gözü kupada
BAYANLAR Hentbol Süper Ligi'nde Muratpaşa Belediyespor, Ankara Yenimahalle ...
 
Dünyaca ünlü dansçılar Antalya'ya geliyor
ANTALYA'da 21 Mart'ta yapılacak Dünya Dans Şampiyonası'na 20 ülkeden 200 ...
Kepez'de doğa yürüyüşüne yoğun ilgi
KEPEZ Belediyesi'nin '7'den 70'e herkese spor' sloganıyla başlattığı doğa ...
5 bin 600 kişi Runatolia heyecanını yaşadı
ANTALYA'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen ve 44 ülkeden 5 bin 614 kişi katıldığı ...
 
Antalyaspor-Manisaspor: 1-0
PTT 1'inci Lig 22'nci hafta maçında Antalyaspor sahasında, Manisaspor'u 1-0 mağlup etti.
Filede zor maç
BAYANLAR Voleybol 2. Lig A Grubu'nda alt sıralardan kurtulma mücadelesi ...
Şimşek'in ilk sınavı
PTT 1. Lig'de şampiyonluk hedefiyle mücadele eden Antalyaspor, Teknik ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva