Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
18 Temmuz 2014 Cuma - 09:54

Sporcu sağlığı merkezi Türkiye'de ilk olacak

HER yıl yüzlerce takımın kamp yeri olarak tercih ettiği Antalya'nın spor turizmindeki marka değerini artıracak yeni bir proje hayata geçirilecek.

Sporcu sağlığı merkezi Türkiye de ilk olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kamu Hastaneleri Birliği tarafından 'Sporcu Sağlığı Merkezi' kurulacak. Merkez Türkiye'deki kamu hastaneleri arasında ilk olacak.
 
 Başta futbol ve golf olmak üzere basketbol, voleybol ve atletizm gibi birçok spor turizmi aktivitelerinin yoğun olarak yapıldığı Antalya'ya 'Sporcu Sağlığı Merkezi' kurulması için harekete geçildi. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB), Sağlık Bakanlığı ile yaptığı yazışmalar sonucu Sporcu Sağlığı Merkezi kurmak için onay aldı. Bunun üzerine Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKA) sunulan proje hibe desteği almaya hak kazandı. Kurulması için hazırlıklar başlatılan merkez ile hem sporcu sağlığının korunması hem de Antalya'daki turizm faaliyetlerinin 12 aya yayılmasına katkı sağlanması hedefleniyor.
 
 SPOR TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK
 Sporcu Sağlığı Merkezi ile ilgili bilgi veren AKHB Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, bu merkezin Türkiye'deki kamu hastaneleri arasında ilk olacağını ifade etti. Antalya'nın doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri sayesinde uluslararası platformda önemli bir turizm şehri haline geldiğini belirten Dr. Erdoğan Taş, Antalya'nın bu özelliğinin yanı sıra spor turizmi alanında da güçlü potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Kentte yapılacak spor turizmi aktivitelerinin artırılmasının turizmin çeşitlendirilmesi anlamında büyük bir fırsat olduğuna değinen Dr. Erdoğan Taş, "Antalya spor turizminin en fazla yapıldığı turizm kenti olduğundan sporcu sağlık merkezinin olmaması, ilimizin spor turizminde marka değerinin önüne gölge düşürmektedir. AKHB'ye bağlı açılacak olan Sporcu Sağlığı Merkezi'nin ilimizin spor turizmi alanındaki eksikliğinin kapatılmasında ve marka değerinin artırılmasında büyük katkı sağlayacağı ve spor turizmi ile ilgili sektöre büyük katkısının olacağı düşünülmektedir" dedi.
 
 MERKEZİN EKSİKLİĞİ HİSSEDİLİYOR
 Türkiye Avrupa futbol ekonomisinde altıncı büyük ülke kabul edilirken yılda 1300 takımın kamp için Antalya'yı tercih ettiğini aktaran Dr. Erdoğan Taş, Antalya'nın sadece 2013 yılında futbol turizminden 100 milyon dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Taş, Türkiye genelindeki 22 golf sahasından 17'sinin Antalya'da olduğunu, yıllık oynanan oyun sayısı yaklaşık 450 bin iken golf turizminin Türkiye'deki turizm gelirine 285 milyon dolar katkı sağladığını dile getirdi.
 
 Çok çeşitli sporların yapılabildiği altyapıya sahip Antalya'da Sporcu Sağlığı Merkezi'nin eksikliğinin hissedildiğini kaydeden Dr. Erdoğan Taş, "Sporcuların sporda ani ölüm riskine karşı yıllık sağlık kontrollerinden geçmesi ve sakatlıklarının profesyonel ekipler tarafından tedavi edilerek spora geri dönüşlerinin en kısa sürede sağlanması gerekmektedir. Bu konunun uzmanı olan spor hekimleri tarafından değerlendirilmeleri önem arz etmektedir" diye konuştu.
 
 SPOR HEKİMLERİ GÖREV ALACAK
 Türkiye genelinde var olan 74 spor hekiminden 2'sinin AKHB'ye bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli olduğunu dile getiren Dr. Erdoğan Taş, kurulacak Sporcu Sağlığı Merkezi'nde bu hekimlerin görev yapacağını aktardı. Spor hekimlerinin sporcu sağlığı açısından önemine işaret eden Dr. Erdoğan Taş, şöyle dedi:
 
 "Ülkelerin birbirlerine olan üstünlüklerini göstermeye çalıştıkları modern platformlar olan uluslararası yarışmalarda elde edilen başarıların artık tesadüfi uygulamaların ötesinde olduğu bilinmektedir. Bu kapsamda spor profesyonelleri, sporcu sağlığı uzmanlarından hizmet almayı tercih etmektedir. Antalya'nın spor turizmi potansiyeli değerlendirildiğinde bu alandaki eksikliğin kapatılması gerekmektedir. Dolayısıyla projemizin genel amacı; Antalya'da turizm faaliyetlerinin coğrafi olarak bölge geneline yayılmasına, turizm faaliyetlerinin 12 aya yayılmasına, turizmde hedef kitlenin çeşitlendirilmesine, bölgesel bazda markalaşan turizm bölgelerinin oluşturulmasına, yurtiçi-yurtdışı tanıtım ve pazarlamanın etkin kılınması yoluyla bölgenin rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmaktır."
 
 MERKEZİN TANITIMI YAPILACAK
 AKHB Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş ayrıca, kuruluş çalışmaları başlatılan Sporcu Sağlığı Merkezi'nin tanıtımı için 5 dilde internet sayfası hazırlanacağını, merkezin bölge turizm sektörü ile Türkiye'de bulunan federasyonlara, spor kulüplerine ve spor kulübü yöneticilerine tanıtılacağını sözlerine ekledi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

 
Expo kulesi'ne onay çıktı
 
Kemer'de Alexandra Stan coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Malezya yolcu uçağı düşürüldü: 295 ölü
Interfaks Ajansı, Malezya yolcu uçağı Rusya-Ukrayna sınırında düştüğünü duyurdu.
Budak Kazakistan'da Antalya turizmini anlattı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB ...
Kan donduran fantazi
İNGİLTERE'de bir erkek hemşire 14 yaşındaki bir kızla cinsel ilişkiye ...
 
Akaryakıt istasyonuna çırıl çıplak gitti
POLONYA'nın Krakow şehrinde 34 yaşındaki bir kadın akaryakıt istasyonuna ...
Restoran çatısında sevişenlere gözaltı
ABD'nin Delaware eyaletinde bir çift, bir Meksika mutfağı restoranının ...
Ve Ankara devrede
CHP'de Antalya'da birbiri ardına yaşanan istifalar Ankara'yı harekete ...
 
Çaldığı demirleri kucağında polis aracına taşıdı
ANTALYASPOR Tesisleri'nin yanındaki inşaat alanını çevreleyen demir çitleri ...
Vajinasının 3 boyutlu resmini çekip mail attı
Japonya'da vajinasının üç boyutlu basılabilmesini sağlayacak dosyaları ...
Büyükşehir kadrosu değişiyor
Antalya Büyükşehir'de yeni atamalar yapıldı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva