Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
29 Mart 2023 Çarşamba - 08:05

Stefan Kuntz:En büyük fark, kalite farkı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Rakibimiz, kaleye ilk geldiğinde golü buldu. İki takım arasındaki en büyük fark, kalite farkı. Topla buluştuğunuz ilk anda ne yaptığınız çok önemli. Diğer bölümde maçtan düşmedik aslında. Hep zorladık, hep oyunun içindeydik" dedi.

Stefan Kuntz:En büyük fark, kalite farkı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu 2'nci maçında Hırvatistan'a sahasında 2-0 mağlup oldu. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.  Kuntz, “Skordan memnun değilim. Takımımız söylediklerimi çok disiplinli şekilde sahaya yansıttı. Maç başında tecrübeli bir rakip olmalarına rağmen onları 8-9 hataya zorladık. Bu hatalardan önemli gol pozisyonlarına girdik ama değerlendiremedik. Rakibimiz, kaleye ilk geldiğinde golü buldu. İki takım arasındaki en büyük fark, kalite farkı. Topla buluştuğunuz ilk anda ne yaptığınız çok önemli. Diğer bölümde maçtan düşmedik aslında. Hep zorladık, hep oyunun içindeydik. Bu seviyedeki takımla başa baş mücadele edebileceğimizi gösterdik. İleriye dönük olarak hep bu havada futbol oynamamız gerekiyor” dedi.

“NELER ÜZERİNE ÇALIŞMALARI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİK”

Oyuncuların bireysel olarak da çalışmaları gerektiğini söyleyen Kuntz, “Oyuncularımızla beraber olmadığımız sürede neler üzerine çalışmaları gerektiğini söylemiştik. Haziran ayındaki kampımız biraz daha uzun olacak. Oyuncularla biraz daha uzun çalışma şansımız olacak. Oyuncuların söylediklerimi iyi değerlendirip, kendi kulüplerinde bu yönde çalışacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

“OFANSİF OYUNCULARIMIZIN ÜZERİNE ÇOK GİTMEYELİM”

Hırvatistan karşısında sahaya performans olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Alman teknik adam, "Ofansif yönden bizi destekleyebilecek mevcut kadromuzda herhangi bir oyuncu aklıma gelmiyor. Sizinle tartışmaya açığım. Bizim görevimiz burada oyuncularımızı en doğru şekilde kullanmamız ve sportif anlamda daha iyi bir noktaya gelmemiz. Bunun için bugün İsmail ve Arda’yı aldık. Bu oyuncular ne yönden eksik olduğunu maç içinde görebiliyorlar. Çağlar konusunda bilgilere biz de sahibiz. 2 maçı baz aldığımızda Çağlar bizim iyi oyuncularımızdandı. Bu Merih için de geçerli. Kulübünde az süre alıyor olabilir ama milli takım düzeyinde elimizdeki en iyi oyunculardan.  Ferdi’nin ikinci yarıya daha iyi başlamasını umuyordum ve bunu sahaya yansıttı. Onur, Süper Lig’te iyi oynuyordu ama Ermenistan maçında iyi değildi. Zeki, kendi kulübünde hiç süre alamıyor, biz de bu eksikliklerini bu maçlarda görüyoruz. Bazı yerlerde zorluk çektiğimiz konular var. Kendime olduğundan fazla problem yaratmak istemiyorum. Biz bugün taktiksel olarak da performans olarak da elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıttık. Ofansif oyuncularımızı eleştirelim ama üzerlerine çok gitmeyelim. O oyuncular önümüzdeki maçlarda kilit rolde bulunacak. Bu oyuncular skora katkı sağlayacak. Bu oyuncular önümüzdeki maçlarda oynayacaklar” ifadelerini kullandı.

Arda Güler’in oyuna alınması ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Kuntz, “Hakan Çalhanoğlu bugün bariz 6 numara oynadı. O pozisyonda değişecek oyuncu Arda kesinlikle değildi. Ama öyle bile olsa Arda’yı oraya koyma gibi imkanımız yoktu” açıklamasında bulundu.

“HAKEM ÜZERİNE KONUŞMAK İSTEMİYORUM”

Maçın hakeminin kararları hakkında konuşan Kuntz, “Ben genel olarak hakemler üzerine çok konuşmuyorum. Biz girdiğimiz pozisyonları gole çevirseydik, bu konuyu konuşmamıza gerek kalmazdı. Benim hakeme sorduğum soru basitti. Biz süren bir ofansif atağımızı ceza sahasına kadar taşıyorsak, hakem oyunu neden durduruyor? Belki oradan bir skor elde edebilsek oyunu 2-1’e getirebilirken ve oyunu öyle bitirebilirdi. Eğer öyle hareket etselerdi o anki gerilimi de düşürebilirdi. Yine de hakem üzerinde çok konuşmak istemiyorum” diye konuştu. 

"TÜRKİYE'DE FUTBOL EĞİTİM SİSTEMİ YOK"

Türkiye'deki altyapı sistemiyle ilgili gelen bir soruya ise tecrübeli teknik adam, "Bu sorunun cevabını almak için bana ihtiyacınız yok. Türkiye'de mevcut akademiler ve futbol eğitim sistemi yok. Elbette Türkiye'de çok fazla yetenek var ancak onlara doğru idman yaptıracak ve eğitecek insanlara ihtiyacınız var. Bu sadece Hırvatistan'a özel bir durum değil. Belçika ve Hollanda da nüfus olarak çok büyük ülke değil ama futbol olarak bir sistem kurmuşlar, meyvelerini alıyorlar" şeklinde cevap verdi. 

A MILLI FUTBOL TAKIMI TEKNIK DIREKTORU STEFAN KUNTZ, “SKORDAN MEMNUN DEGILIM. TAKIMIMIZ SOYLEDIKLERIMI COK DISIPLINLI SEKILDE SAHAYA YANSITTI. MAC BASINDA TECRUBELI BIR RAKIP OLMALARINA RAGMEN ONLARI 8-9 HATAYA ZORLADIK. BU HATALARDAN ONEMLI GOL POZISYONLARINA GIRDIK AMA DEGERLENDIREMEDIK. RAKIBIMIZ, KALEYE ILK GELDIGINDE GOLU BULDU” DEDI. FOTOGRAF:HASAN BOZBEY/BURSA,(DHA)

A MILLI FUTBOL TAKIMI TEKNIK DIREKTORU STEFAN KUNTZ, “SKORDAN MEMNUN DEGILIM. TAKIMIMIZ SOYLEDIKLERIMI COK DISIPLINLI SEKILDE SAHAYA YANSITTI. MAC BASINDA TECRUBELI BIR RAKIP OLMALARINA RAGMEN ONLARI 8-9 HATAYA ZORLADIK. BU HATALARDAN ONEMLI GOL POZISYONLARINA GIRDIK AMA DEGERLENDIREMEDIK. RAKIBIMIZ, KALEYE ILK GELDIGINDE GOLU BULDU” DEDI. FOTOGRAF:HASAN BOZBEY/BURSA,(DHA)

Muammer İRTEM - Hasan BOZBEY - Semih ŞAHİN / BURSA, (DHA)

 
İthal cep telefonlarında 'gümrük zammı' iptal edildi
 
Amatör altın avcısı köşeyi döndü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 29 Mart 2023 Çarşamba 09:25

Söylenenlerin hepsi tırşımız turşu,futbolun içine düştüğü durumu görüyorsunuz.Futbol takımlarında bu kadar yabancı futbolcu olmaz.Süper liğ takımlarında 6 dan fazla yabancı futbolcu bulunmamalı,onları ister 11 de oynatsın isterse oynatmasın,şampiyonluğa oynayan takımların ilk 11 lerine bakın 8 er tanesi yabancı futbolcu,peki Türk statüsünde oynayan futbolcular nasıl olacakta 11 de oynayacaklar ve kendilerini geliştirecekler.O nedenle kimseyi kandırmaya gerek yok yabancı futbolcu sayısı acilen 6 ile sınırlandırılmalıdır.Milyonlarca dolarlar dışarıya gidiyor,o paraların yarısı alt yapılara harcansa her sene süper yetenekler çıkar.Yoksa, neymiş efendim kalite farkı varmış,küçük bir ülke kaliteyi yakalıyor da 85 milyonluk ülkemizde kalite neden yakalanamıyor.Bütün mesele bu.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'de Beşiktaş mesaisi başladı
Fenerbahçe, Süper Lig'in 27'nci haftasında 2 Nisan Pazar günü Beşiktaş ...
Arda Turan, Türkiye-Hırvatistan maçı öncesi ödüllendirilecek
Eski milli futbolcu Arda Turan, A Milli Takım’ın bu akşam Hırvatistan ...
EURO 2024'te günün sonuçları
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) elemelerinde Fransa, İrlanda'yı ...
 
A Milli Futbol Takımı'nın konuğu Hırvatistan
2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda ...
Trabzonspor'un yeni başkanı Ertuğrul Doğan oldu
Trabzonspor Kulübünün muhteşem genel kurulunda başkanlığa Ertuğrul Doğan seçildi.
EURO 2024'te günün sonuçları
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde ara verilmeyen ...
 
Antalya 2 cimnastik şampiyonasına hazırlanıyor
Antalya, 2. Dünya Gençler Artistik Cimnastik Şampiyonası ile 10. Artistik ...
Beşiktaş'tan bir Dele Alli açıklaması daha
Beşiktaş'ta Dele Alli için sakatlık açıklaması geldi...
TGF Türkiye Golf Turu A kategorisi ikinci ayağı Antalya'da başladı
Türkiye Golf Federasyonu (TGF) tarafından düzenlenen ve 2023 faaliyet ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva