Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
13 Haziran 2022 Pazartesi - 12:44

Subaşı, devlet yurtlarındaki intihar olayını Meclis'e taşıdı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 2 ayda meydana gelen 4 şüpheli intihar vakasını TBMM’ne taşıyarak, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu’na devlet yurtlarında tarikat yurdu gibi baskıcı eğitim verilip verilmediğini sordu.

Subaşı, devlet yurtlarındaki intihar olayını Meclis e taşıdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Subaşı, intihar vakalarının gerçekleştiği Antalya’daki iki yurdun; bir tarikatın denetim ve kontrolünde olduğu, öğrencilere baskı yapıldığı, öğrencilerin zorla dini programlara katılmaya zorlandığı, diyanetin atadığı manevi danışmanlık uygulamasıyla gençliğinsuistimal edildiği iddialarını soru önergesi ile dile getirdi.

Hasan Subaşı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu’ndan cevaplandırılması istemi ile TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim gören 3 öğrencinin, Bakanlığın görev ve sorumluluğu altında bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü’ne bağlı ve Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından denetlenen Bezmi Alem Valide Sultan Erkek Öğrenci Yurdu ile Elmalılı Hamdi Yazır Erkek Öğrenci Yurdu'nda şüpheli şekilde intihar eylemlerinin gerçekleştiğini, bir başka öğrencinin de kendi evinde intihar ettiğini hatırlatarak; şunları söyledi:

Öğrencilere dini baskı mı?

“Basına yansıyan, sosyal medyada yer alan öğrencilerin paylaşımları ve haberlerde, bu yurtların bir tarikatın denetim ve kontrolünde olduğu, öğrencilere dini baskı yapıldığıifade edilmektedir.

Turgut Erşan ile ilgili ilk haberi Gün Haber gündeme getirmiş ve 'Antalya'da gençlik bu müdüre emanet' başlığını atmıştı. HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Antalya Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü görevinde bulunan şube müdürü Turgut Erşan’ın kendi sosyal medya hesabından yaptığı aşırı dinci ve siyasi konularda paylaşımları nedeniyle başka bir göreve alındığı bilinmektedir. Bu şahsın görevli olduğu dönemde, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü resmi sosyal medya sitesinden görev ve sorumluluğu dışında dini içerikli paylaşımlar yaparak adeta bir tarikat kurumu izlenimi vermiştir”

Cevapsız kalan sorular!..

Geçen yıl yine Antalya’nın Kepez ilçesinde kaldığı yurtta dini saiklerle başı kesilerek öldürülen öğrencimizin kaldığı yurda ilişkin verdiğim soru önergesinin cevapsız bırakıldığını hatırlatan Hasan Subaşı, “Bu önergeme verilen cevap da ‘Bakanlığımız görev ve sorumluluk alanında yer alan yükseköğrenim özel barınma hizmeti veren işletmeler kapsamında değildir’ diyerek cevapsız bırakılmıştı. Yaptığımız uyarıların maalesef dikkate almadığını üzülerek görmekteyiz. Bakanlığınız görev ve sorumluluk alanında yer alan yurtlarda yaşanan intiharlar ve dini baskı iddialarına ilişkin aşağıda yer alan sorularım cevaplandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Subaşı, bu yurtlarda yaşayan öğrencilerin yaptıkları şikayetlerle ilgili hiçbir işlemin yapılmadığını, sosyal medyadaki paylaşımları ile adeta bir tarikatı seslendiren müdürle ilgili de bir işlem yapılmamasını eleştirerek, Gençlik ve Spor Bakanının cevaplandırmasını istediği soruları da şöyle sıraladı:

  • Bakanlığınızın görev ve sorumluluğu altında Akdeniz Üniversitesi Bezmi Alem Valide Sultan Erkek Öğrenci Yurdu ile Elmalılı Hamdi Yazır Erkek Öğrenci Yurdu'nda yaşanan dini baskı ve suiistimal iddialarına ilişkin Bakanlığınızın açmış olduğu, halihazırda yürüttüğü bir soruşturma var mıdır?
  • Bu yurtlarda çalışan personel hakkında öğrenciler tarafından yapılan şikayetler hakkında bu zamana kadar yapılmış bir işlem, yürütülen bir soruşturma ve inceleme ve ceza verilen, ilişiği kesilen bir personel var mıdır?
  • Antalya Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü görevinde bulunan şube müdürü Turgut Erşan hakkında yürütülmüş bir soruşturma var mıdır? Bu soruşturma sonucunda ne karar verilmiştir?
  • 40 günde 4 intihar vakası gerçekleşmiştir. Bu intiharların gerçekleştiği devlet yurtlarında tarikat yurdu gibi baskıcı eğitim verildiği iddia edilmektedir. Gençleri kampüsteki sosyal yaşamdan koparacak ve uyumsuzluğa yol açacak baskılar yapıldığı doğru mudur?
  • Yurtlarda kalan öğrencilerin sorunları, şikayetleri incelenerek psikolojik destek düşünülüyor mu? Rehabilitasyon çalışmalarınız var mıdır?
  • Diyanet’in öğrencilere “manevi danışmanlık” adıyla rehberlik verdiği ifade edilmektedir. Bu manevi danışmanların uzmanlık alanları ile görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir?

 

 
Ölümcül hastalıkla mücadele eden Poyraz kurtarılamadı
 
İstanbul'da torbacı operasyonu: 162 kişi yakalandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Günseli Arkın 13 Haziran 2022 Pazartesi 13:08

KYK larını babalarının çiftliği gibi gören gericiler,tarikat baskilarıyla öğrencilerı ölüme gönderiyorlar.Zaten parasızlık çeken öğrenciler bir de tarik basklarıyla yaşamdan vazgeçiyorlar.Chp milletvekili Rafet Zeybek ile İyi parti milleyvekili Hasan Subaşıyı ,gizlenen bu konuyu meclise taşıdıkları için kutluyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dr. Hasan Ünal Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet heyecanı
AKDENİZ Üniversitesi Demre Dr. Hasan Ünal Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet töreni yapıldı.
'Sarı Melekler' Rektör Özkan'ı ziyaret etti
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde, hasta ve hasta yakınlarına yaptıkları ...
Hastane koridorunda 'yutulan cisimler' koleksiyonu
ANTALYA'da, çocukların solunum ve sindirim yollarından çıkarılan yabancı ...
 
Rektör Özkan BATEM'i ziyaret etti
BATEM’i ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Tarım Antalya ve ...
GSF'de deneysel moda-tasarım sergisi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Tekstil ve Moda ...
GSF öğrencilerinden göz kamaştıran sergi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Geleneksel Türk ...
 
Akdeniz dünyanın en yeşil üniversiteleri arasında 39'uncu...
Akdeniz Üniversitesi UI GreenMetric 2021 verilerine göre çevre dostu yeşil ...
Diş hekimi adayları kolları sıvadı
AKDENİZ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi dönem 1 ve 2. sınıf öğrencileri ...
Akdenizli Afrikalılar turnuvada ter döktü
ANTALYA'daki 5 üniversitede lisans ve lisansüstü programlarda öğrenim ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva