Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
13 Ocak 2021 Çarşamba - 15:04

Sultan Tat davasında avukat: Olay intihar değil, cinayet

ANTALYA'da tabancayla intihar ettiği iddia edilen polis memuru Sultan Tat'ın (39) erkek arkadaşı polis memuru F.A.'nın 'kasten öldürme' suçundan yargılanmasına devam edildi.

Sultan Tat davasında avukat: Olay intihar değil, cinayet
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 2019 yılı temmuz ayında Kepez ilçesi Çakırlar mevkisindeki dere kenarında meydana geldi. Eşinden ayrılan bir çocuk annesi polis memuru Sultan Tat, gönül ilişkisi yaşadığı polis memuru F.A.'nın yanındayken, iddiaya göre beylik tabancasıyla intihar etti. 

Tat Ailesi'nin 'cinayet' iddiaları üzerine soruşturma başlatılırken, gözaltına alınan F.A., nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma sonunda da polis memuru hakkında 'kasten öldürme' suçundan iddianame hazırlanarak, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

F.A.'nın yargılanmasına Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Tutuksuz sanık, duruşmaya Eskişehir'den SEGBİS aracılığıyla katılırken, salonda, Sultan Tat'ın annesi Emine Tat, babası Fuat Tat ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada tanıklar dinlenirken, sanık avukatı ile mahkeme başkanı arasında sert diyaloglar yaşandı.Anne Sultan Tat kızının cinayete kurban gittiğini tekrarlarken, baba Fuat Tat sanığın tutuklanmasını istedi.

Mahkeme eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Duruşma sonunda adliye çıkışında konuşan Sultan Tat'ın annesi Emine Tat, davanın 1,5 yıldır sürdüğünü belirterek, “Bir anne olarak davanın bu kadar uzun sürmesine içim daha çok yanıyor. Sanık tutuklanmadı. Çocuğumu bilerek bir kiralık arabayla alıp karanlık yere götürüyor. Yavrumu öldürmeye götürüyor. Adalet istiyorum. Biran evvel tutuklanmasını istiyorum" dedi.

Baba Fuat Tat ise sanığın kızını aşırı alkollü bir şekilde ormana götürerek vurduğunu öne sürerek, “Bu kişinin bir an önce tutuklanmasını istiyorum" diye konuştu.

Ailenin avukatlarından Ahmet Kudret Öngüt ise davanın bekledikleri gibi geçtiğini ifade ederek, “Olay yerine giden savcı, sanığın da polis olması sebebiyle konuya 'intihar' demişler. Böyle bir algı oluşturulmuş. Takip edilmemiş. Düşünebiliyor musunuz? Olay gece oluyor ve ertesi sabah sanığın ifadesi alınıyor. Hem de jandarma tarafından. Olay anında sanık 255 promil alkollü. Yaklaşık 2-3 ay sonra bu kez savcı ifadesini alıyor ve yarım sayfa. Böyle bir yargılama yapılıyor. 6-7 ay sonra da iddianame hazırlanıyor. Çok acı bir dava. Çok acı bir olay bu. Sanığın her ifadesi birbiriyle çelişkili. Buna rağmen tutuklama yok. Sanık sıradan bir vatandaş olsaydı bu dosya böyle mi olurdu?" şeklinde konuştu.

ANTALYA'DA TABANCAYLA INTIHAR ETTIGI IDDIA EDILEN POLIS MEMURU SULTAN TAT'IN (FOTODAKI) ERKEK ARKADASI POLIS MEMURU F.A.'NIN 'KASTEN OLDURME' SUCUNDAN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA TABANCAYLA INTIHAR ETTIGI IDDIA EDILEN POLIS MEMURU SULTAN TAT'IN (FOTODAKI) ERKEK ARKADASI POLIS MEMURU F.A.'NIN 'KASTEN OLDURME' SUCUNDAN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA TABANCAYLA INTIHAR ETTIGI IDDIA EDILEN POLIS MEMURU SULTAN TAT'IN (FOTODAKI) ERKEK ARKADASI POLIS MEMURU F.A., 'KASTEN OLDURME' SUCLAMASIYLA ANTALYA 6. AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA TABANCAYLA INTIHAR ETTIGI IDDIA EDILEN POLIS MEMURU SULTAN TAT'IN (39) ERKEK ARKADASI POLIS MEMURU F.A.'NIN 'KASTEN OLDURME' SUCUNDAN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI. DURUSMA SONU SULTAN TAT'IN ANNESI EMINE TAT, BABASI FUAT TAT (FOTODAKILER)  ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA TABANCAYLA INTIHAR ETTIGI IDDIA EDILEN POLIS MEMURU SULTAN TAT'IN (39) ERKEK ARKADASI POLIS MEMURU F.A.'NIN 'KASTEN OLDURME' SUCUNDAN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI. DURUSMA SONU SULTAN TAT'IN ANNESI EMINE TAT (FOTODAKI) ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA TABANCAYLA INTIHAR ETTIGI IDDIA EDILEN POLIS MEMURU SULTAN TAT'IN (39) ERKEK ARKADASI POLIS MEMURU F.A.'NIN 'KASTEN OLDURME' SUCUNDAN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI. DURUSMA SONU AVUKAT AHMET KUDRET ONGUT ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Dev yayın balığını yakalama mücadelesi kamerada
 
Endonezya, Çin aşısı CoronaVac’ı uygulayan ilk ülke oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Satılan ev yüzünden okul müdürünün emlakçıyı dövdüğü iddiası
ANTALYA'nın Serik ilçesinde emlakçı Ahmet Göbüt, sattığı ev nedeniyle ...
Kemer Belediyesi'nden okullara bakım
KEMER Belediyesi ekipleri Rukiye Koç Ortaokulu ile Merkez İlkokulu'nda çalışmalarını sürdürdü.
Alanya'da şiddetli yağmur
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nün Antalya genelinde sağanak ve kuvvetli ...
 
Aytemiz Alanyaspor, çeyrek finale yükselmek istiyor
Aytemiz Alanyaspor, yarın Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda konuk edeceği ...
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Muratpaşa'da anıldı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal,Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinin ...
'Duygu, uyuşturucu kuryesi olmak istemeyince öldürüldü' iddiası
ANTALYA'da kaybolduktan 13 gün sonra toprağa gömülü cesedi bulunan Duygu ...
 
Aşk mağarasına özel dalış
ANTALYA'da yüksek turizm sezonunda dünyanın dört bir yanından binlerce ...
Şira, yeni klibini Ürgüp'te çekti
2015 yılında 3 şarkının yer aldığı ilk albümünü çıkartan Şira, Nevşehir ...
Fırtına nedeniyle sahilde 5 metrelik dalgalar oluştu
ANTALYA'da hızı saatte 85 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle dünyaca ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva