Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Dünyanın en eski tersanesinde yeni keşifler
Dünyanın en eski tersanesinde yeni keşifler
Ziraat mühendisi olmak için 6 ay staj zorunluluğu
Ziraat mühendisi olmak için 6 ay staj zorunluluğu
2 Ocak 2015 Cuma - 15:52

Sümer'den ilk icraat

AK Parti'nin Antalya'da 11 Ocak'ta yapılacak kongresinde il başkanlığının tek adayı Rıza Sümer'in kongrenin ardından ilk işi, Büyükşehir Belediyesi'nin aylık 3 bin TL huzur hakkı bulunan Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa olacak.

Sümer den ilk icraat
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 
Antalya'da 11 Ocak Pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla toplanacak il kongresine tek aday olarak girmeye hazırlanan İl Yönetim Kurulu üyesi Rıza Sümer, kongrenin ardından Büyükşehir Belediyesi şirketindeki görevinden istifa edecek. Aylık 3 bin TL huzur hakkı bulunan Büyükşehir'in toplu ulaşım sektöründe faaliyet gösteren şirketi Ulaşım AŞ'de yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcı olan Sümer, "Görevi Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Menderes Türel'in davetiyle kabul ettim. Kendim belediye şirketlerinde bir görev istemedim. Ayrıca il başkanlığıyla birlikte şirket yönetim kurulu üyeliğini devam ettirmemde hukuki bir sakınca yok, ama ben etik olarak doğru olmadığını düşünüyorum ve kongre sürecinin ardından görevden ayrılacağım" diye konuştu.
 
SÜMER'İN BAŞKANLIK SÜRECİ
 
Ak Parti'de Rıza Sümer isminin il başkanı olarak belirlenmesi süreci, mevcut il başkanı Mustafa Köse'nin göreve devam etmeyeceğinin kesinleşmesiyle birlikte başladı. Partide il başkanlığı için 7 isim resmen başvurdu. Partinin yönetim kurulu üyeleri içinden Sümer'le birlikte Kadir Sarıcalar, Ali Çetin, Osman Dirican, Fikret Yağcı, Bekir Asri ve eski Muratpaşa İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan resmen göreve talip oldu.
 
PARALEL KONTROL
 
Müstakbel il başkanları, teşkilat içinde, ilçe başkanlarından kadın ve gençlik kolları başkanlarına geniş tabanda görüşmeler yaptı. Görüşmeler hem İl Başkanı Mustafa Köse hem de Ak Parti Konya Milletvekili ve Antalya Koordinatörü Hüseyin Üzmez tarafından yürütüldü. Ak Parti'de bu dönem il başkanını belirleme noktasında 'paralel yapı' hassasiyeti de gözetildi. Adayların haberi dahi olmadan hepsinin olası ilişkileri gözden geçirildi. 11 Ocak'ta yapılacak kongrede görevi devretmeye hazırlanan İl Başkanı Mustafa Köse, "İsimler hiçbiri böyle bir yapıyla zaten ilişkisi olmayan arkadaşlardan oluşuyor" dedi.
 
İKİ İSİM ANTALYA'DA KALDI
 
Görüşmelerin Antalya ayağının tamamlanmasından sonra 7 il başkan adayı 29 Aralık günü Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu başkanlığında oluşturulan komisyonla görüşmek üzere Ankara'ya geçti. Komisyonla tek tek görüşen il başkan adayları niye il başkanı olmak istediklerini, projelerini ve hedeflerini anlattı, geçmiş parti çalışmalarını aktardı. İlk görüşmeden sonra 30 Aralık'ta Antalya'da Ak Parti'nin Mustafa Köse başkanlığında yılın son yönetim kurulu toplandı. Toplantı divanı Köse'yle birlikte başkanlık koltuğunun diğer adayları İl Sekreteri Kadir Sarıcalar ve Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Çetin'den oluştu. Rıza Sümer ise partinin en üst katında yapılan toplantıda en arka sıralara oturmayı tercih etti. 31 Aralık, yılın son günü Kadir Sarıcalar ve Fikret Yağcı'yı Antalya'da bırakarak, 5 kişilik heyet Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla görüşmek üzere Ankara'nın yolunu tuttu.
 
BAŞBAKANLIK KONUTUNDA 90 DAKİKA
 
Görüşme saat 14.30'da Başbakanlık konutunda gerçekleşti. Görüşmeye Genel Başkan Yardımcısı Soylu, bölge ve Antalya koordinatör milletvekilleri takıldı. 5 isim tek tek içeri alındı ve 10- 15 dakika arası Başbakan Davutoğlu'yla görüştü. 5 ismin görüşmeleri tamamlamasının ardından odaya İl Başkanı Köse davet edildi. Kısa görüşmenin ardından heyet kendi içinde bir değerlendirme yapmak üzere kapıları kapattı. Ardından hepsi yeniden içeri alındı. Başbakan Davutoğlu, "Arkadaşların hepsi bu görevi layıkıyla yerine getirebilecek isimler. Demek ki Antalya'da partimizin güçlü bir teşkilatı var" dedi ve 11 Ocak'ta yapılacak kongre için aday olarak Rıza Sümer ismini açıkladı.
 
SÜMER'İN SON 1 AYI
 
Rıza Sümer, Mustafa Köse sonrası partinin il başkanlığı için en güçlü isimlerden biri olarak ön plana çıkmış isimdi. Ak Parti'de neredeyse temayül haline gelen il başkanını yürütme kurulu içinde yetiştirme anlayışı, 30 Mart sürecinde Seçim Koordinasyon Merkezi'ni yönetmesi ve sonrasında yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevini üstlenmesi dolayısıyla Sümer'in atanmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Sümer de son 1 ayda beklentiler karşısında hızlı bir tempo sergiledi. Partisinin ilçe kongrelerine istisnasız katılan Sümer, ayrıca Antalya'da partinin yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü'yle gerçekleştirdiği ziyaret ve temaslarda dikkat çekti. Sümer'in 19'uncu Milli Eğitim Şurası'na katılmak üzere Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamasıyla başlayan Aralık maratonunda Eğitim Bir-Sen Antalya yöneticilerini partide ağırladı, Milli Eğitim Şurası'nın kapanışına katıldı, Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı Sahil Projesi tanıtım toplantısında en ön sıralarda yer aldı. Aynı ay içinde Büyükşehir Belediye Meclis toplantısını da takip eden Sümer, partililerin düğünlerine katılmayı da ihmal etmedi. Antalya'nın farklı mahallelerinden gelenlerle de parti binasında görüşen Rıza Sümer, yeni yıl için geri sayımın başladığı günlerde ise mülakatlar için Ankara yolunu tuttu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) 

 
Yeni yıla yeni fidanlar
 
Antalya kayak yarışlarına hazırlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'li vekilden torpil savunması
Metiner, AKP'li bakan ve vekil yakınlarının KPSS'siz torpille üst düzey ...
CHP liderinden 'önseçim' sürprizi!
PM'deki son değişiklikle parti yönetimine yüzde 15 “fermuar yöntemi” kullanması yolu da açıldı.
Yıldıray Sapan: “AKP türkülerimizi de çalıyor”
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Kiziroğlu Mustafa Bey türküsünün ...
 
Başkan Ümit Uysal'dan yeni yıl mesajı
Muratpaşa'nın CHP'li Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, yeni yıl nedeniyle ...
Baykal'dan 'Aday' turları
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkanı ...
Hükümete Yıldırım çarptı
Erdoğan’ın ilk kez Bakanlar Kurulu’na başkanlık edeceği 5 Ocak’taki toplantıyla ...
 
Kumbul; Hedef 250 oy
CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı için aday olan Ahmet Kumbul, 380 delegeden ...
Başkaya; Ön seçim
CHP Muratpaşa İlçe Başkan Adayı Songül Başkaya, 2015 yılı genel seçimlerinde ...
CHP'de vekillik için istifa edenlerin tam listesi
CHP'de milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva