AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
31 Mayıs 2011 Salı - 13:20

Suriye'nin derdi Antalya'yı gerdi

Suriye’deki Esad muhalifleri ile Esad yanlıları Türkiye’de başka bir kent yokmuş gibi Antalya’da toplandı. Hiçbir yetkili, ‘Turizm sezonuna girdik, görüntü iyi olmaz” demedi. Ve, muhaliflerle yanlılar ilk karşılaştıkları yerde kavga ettiler.

Suriye nin derdi Antalya yı gerdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimine karşı Antalya'da biraraya gelen muhalif gruplara, Antalya Havalimanı'nda Esad yanlısı Suriyeliler tepki gösterdi. Olay, polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

İstanbul'dan tarifeli uçak seferiyle Antalya'daki kongreye katılmak için gelen bir grup Suriyeli muhalife, aynı uçakta seyahat ettikleri Esad yanlısı bir grup Suriyeli tepki gösterdi. Antalya Havalimanı çıkışında Esad yanlısı Suriyeliler, kongrenin yapılacağı otele götürecek minibüse binmeden önce Devlet Başkanı Esad'ı protesto eden dövizler açan muhalif gruba tepki gösterdi. Olaylar polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Esad yanlısı Suriyelilerin havalimanından ayrılmasından sonra muhalif isimler de kongrenin yapıldığı otele geçti. Muhalifler zafer işareti yaparak havalimanından ayrıldı.

ESAD YANLILARI DA TOPLANTI YAPIYOR

Suriye'de Beşar Esad rejimine karşı çıkan ve baskıyı dünya kamuoyuna anlatmak için bir araya gelen eski parlamenterler, yazarlar, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve hukukçulardan oluşan muhalifler, yaşanan süreci değerlendirmek amacıyla bugün Antalya'da toplandı. 5 yıldızlı Özkaymak Falez Otel'deki kongre 2 Haziran'da sona erecek. Diğer yandan Esad yanlıların da aynı tarihler için Konyaaltı Sahili'ndeki 5 yıldızlı Porto Bello Otel'de toplandı düzenlediği belirtildi.

ESAD'IN FOTOĞRAFINA SECDE ETTİLER

Suriyeli muhaliflerin Antalya'da yarın başlayacak toplantısı öncesi, Beşşar Esad yanlısı bir grup da Porto Bello Otel'e yerleşti. Esad taraftarları kaldıkları otelin önünde protesto gösterisi yaptı. Ellerinde Beşşar Esad fotoğraflarını taşıyan ve Arapça 'Suriye halkı Beşar Esad'ı istiyor' diye slogan atan grup, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın fotoğraflarını yere koyarak secdeye durdu, fotoğrafları öptü.
'MUHALİFLER, GELDİKLERİ ÜLKEYE AİT'

Esad taraftarlarından Irak'ta yaşayan Suriyeli işadamı Mahmoud Omran, "Türkiye'deki kardeşlerimiz bilsinler ki barış hepimizin çıkarınadır. Suriyeliyiz ve kendimizi TÜrk halkına anlatmak için geldik. Barış istiyoruz" dedi. Muhalif grupların toplantısına katılan isimlerin Suriyeli olmadığını ve geldikleri ülkelere ait olduğunu savunan Omran, "İstedikleri özgürlük değil. Düzenlenen bu komployu durduracağız. Çocuklar terör saldırılarına hedef olmamak için okula gitmeye korkuyor. İnsanları birbirlerini öldürmeye itiyorlar. Bu nasıl müslümanlık" diye konuştu.

'ÖLDÜRENLER DIŞARIDAN GELDİ'

Suriye'de FIFA kokartlı futbol hakemi olduğunu söyleyen Mehmet Kıhya ise ülkesinde yaşanan iç çatışmaları 'dışarıdan' gelen gruplarını başlattığını savundu. "Bize, çocuklarımıza, kadınlarımıza silah çekiyorlar. Irak'tan Ürdün'den... Nereden geliyor bilmiyoruz" diye konuşmasını sürdüren Kıhya, "Ölen kişiler asker ve sivilden. Beşşar Esad bunları şehit ilan ediyor. Türkiye'den destek istiyoruz" dedi.

'ESAD SURİYE'NİN ATATÜRK'Ü'

Esad taraftarlarından Nidal Barakat ise, Suriye'nin Irak olmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Bunun yaşanmaması için Türkiye'nin muhalif grupların yapacağı toplantıya izin vermemesi gerektiğini savunan Barakat, "Erdoğan'a ve Türk insanına soruyorum. Suriye'nin Kürdistan'dan peşmergeleri kabul etmelerini ister miydi?" diye sordu. Nidal Barakat, Atatürk Türkiye için neyse, Esad'ın da Suriye için aynı anlama geldiğini belirterek, "Atatürk Türkiye için ne yapmışsa, Esad da Suriye için onları yapmıştır" diye konuştu.

'TOPLANTIYA KATILABİLİRİZ'

Beşşar Esad'ın bölgede Hamas'tan, Filistinlilere uzanan geniş bir kesimi biraraya getirdiğini savunanNidal Barakat, "Onun için bizi ayırmak, Türkiye ve İran ile aramızı açmak istiyorlar. Bunlar Filistin'in bölünmesi için yapılıyor" dedi. Barakat, çağrılmaları ve Türk emniyet güçlerinin can güvenliklerini sağlaması halinde Suriyeli muhaliflerinin toplantısına katılabileceklerini, kendileri için sorun olmadığını kaydetti.

SİVİL POLİS SUÇLAMASI

Suriye Devlet Başkanı Esad taraftarları muhalif grupların kendilerini yönelik 'sivil polis' suçlamasını ise kimlik kartlarını çıkartarak yalanladı. Kimlik kartlarını gösteren Esad taraftarları, "Aramızda sivil polisler yok. Suriye kimliği olan sivil vatandaşlarız. Futbol Federasyonu'nda görevliler, tüccarlar var aramızda" diye konuştu. Esad taraftarları 2 gün boyunca Antalya'da kalacaklarını belirtti.

31 KİŞİLİK HEYET SEÇİLECEK

Öte yandan, Suriyeli muhalif grupların Özkaymak Falez Otel'deki toplanması sürüyor. Suriyeli muhaliflerin 'Değişim Konferansı' adını verdiği toplantı yarın başlayacak. 2 gün devam edecek konferansta 31 kişilik temsilci heyeti seçilecek ve ortak deklarasyon yayınlanacak. 31 kişilik bu heyet, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası örgütlerle görüşmeleri sürdürecek dar kapsamlı ikinci bir heyet daha oluşturacak.

GÜN HABER EDİTÖRÜNÜN NOTU:

Antalya Türkiye’nin göz bebeği, turizmin başkenti… Yıllardır gazeteciler, turizmciler, bürokratlar, polisler bu kentte olay olmaması için ortak hareket ettiler. Antalya ismi ile terörü, kavgayı, gürültüyü, kargaşayı biraraya getirmemeye çalıştılar. Ancak, ne oldu bilmiyoruz, Suriye’deki Esad muhalifleriyle, Esad yanlılarının Antalya’da toplanmasına izin verildi. Türkiye’de başka kent mi yoktu?.. Bakın daha ilk karşılaşmalarında birbirlerine girdiler. Bu olay, ‘Antalya’ mahreçli haberlerle dünyaya yansıyacak. Turizm adına iyi mi oldu?.. (DG)
 
 

 
Antalya'da bir sapık liseli kıza bakın ne yaptı?
 
Bu güzelin sonu recm oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da bir sapık liseli kıza bakın ne yaptı?
ANTALYA'da, yolda yürüyen lise öğrencisi 17 yaşındaki A.S.'ye arkadan ...
Bunu yapan hesap versin
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde eşiyle birlikte tatil yapan Hollandalı turist ...
Karikatür'ü Bodrum'a kaptırdık
Yıllardır Antalya ile özdeşleşen, uzun süre Falez Otel’de, daha sonra ...
 
Güzeller havuzda eğlendi
Antalya'da bu yıl ilki düzenlenen 'Miss Eurasia Güzellik Yarışması' için ...
Anadolu Ateşi Alanya'yı büyüledi
Dünyaca ünlü Türk dans topluluğu Anadolu Ateşi, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde ...
Antalya'da dehşet gecesi
Antalya'da 50 yaşındaki Abdullah A., tartıştığı 43 yaşındaki Ömer Dik'i ...
 
AKP’li Suat Kılıç’ı şoke eden soru
Gazeteci yazar Nuriye Akman'ın TRT’de yayınlanan programda konuğu Ak Parti ...
50 yıllık tüfek toruna patladı
ANTALYA'da oturan 78 yaşındaki Hüseyin Ç., iddiaya göre, kendisinden sürekli ...
Antalya bu düğünü konuşuyor
Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Endistrüsü A.Ş. Genel Müdürü işadamı Cihan Bulut’un ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva