Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
6 Mart 2020 Cuma - 11:36

Suriyeli cinayetinde sanıklar hakim karşısında

ANTALYA'da geri dönüşüm işi yapan Suriyeli iki grubun taşlı, sopalı, bıçaklı kavgasında Muhammed Musa Hüseyin öldürülmesi olayında katil zanlısı olduğu öne sürülen iki Suriyeli ilk kez hakim karşısına çıktı.

Suriyeli cinayetinde sanıklar hakim karşısında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay geçen yıl Eylül ayının son haftasında Kepez ilçesi Şelale Mahallesi'nde meydana geldi. Suriyeli iki grubun taşlı, bıçaklı kavgası sonucunda, göğsünden bıçakla yaralanan Muhammed Musa Hüseyin kaldırıldığı özel hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra İsa Müslüm ve Hasan El Hasan cinayet şüphelisi olarak çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine konuldu.

İsa Müslüm ve Hasan El Hasan, Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, tercüman ve taraf avukatları katıldı. İki sanık da cinayeti kendilerinin işlemediğini iddia etti.

Savunmasında, üzerine atılı suçu kabul etmeyen Hasan El Hasan, diğer sanık İsa Müslüm ve maktulle birlikte geri dönüşüm yapılan işyerinde çalıştıklarını söyledi. Olay günü maktul ve yakınlarının İsa Müslüm'ün kardeşini darp ettiğini belirten Hasan El Hasan, duruşmadaki ifadesinde şunları söyledi:

“Biz de kavgaya dahil olduk. Maktul ve akrabasıyla birbirimize vurduk. Orada bulunanlar bizi ayırdılar. Kavgadan sonra evimize gittik. Diğer sanık İsa'nın evi bizim evimize yakın bir yerdedir. Ben evimin hemen önünde çocuklarımla otururken, içinde maktul Muhammed'in de olduğu 5- 6 kişinin ellerinde demir sopalarla geldiğini gördüm. Bu şahıslar sopalarla bana saldırdılar. Ben kaçtım. Aldığım darbeler sonucunda kafamda kanama vardı. Sonrasında bir kişinin yaralandığını söylediler. Sanık İsa ve kardeşleri, bana yapılan saldırı nedeniyle suçu üstlenmemi söylediler. Ben de kabul ettim. Ama maktulün bıçaklama eylemini ben gerçekleştirmedim. Olay sırasında benim elimde bıçak yoktu. Suçsuzum beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum."

'TÜRKÇEM YETERLİ GELMEDİ'

Olay günü maktulün kardeşini darp ettiğini ve bu nedenden dolayı aralarında tartışma yaşandığını ve kavga ettiklerini anlatan İsa Müslüm ise savunmasında şunları söyledi:

“Evde biraz uyudum. Sonra dışarıdan sesler geldiğini duydum. Baktığımda ellerinde taş ve sopa bulunan 10-15 kişilik grubun evimize doğru taş attıklarını gördüm. Dışarı çıkmadık. Bir süre sonra dışarı çıktığımda sanık Hasan'ın yüzünün kanlar içerisinde olduğunu ve yan tarafta da bir adamın yattığını gördüm. Hemen Hasan'ı oradan uzaklaştırdım ve amcamın oğlunun evine gitmesini söyledim. Yerde yatan yaralı adam için 155'i aradım ancak Türkçem yeterli olmadığı için adresi tarif edemedim. Daha sonra ben de amcamın oğlunun evine gittim. Hasan da oradaydı. Orada yemek yediğimiz sırada polisler geldi. Ben yerde yaralı yatan şahsın maktul Muhammet olduğunu sonra öğrendim. Olay sırasında elimde herhangi bir bıçak yoktu. Ben maktul ile karşı karşıya hiç gelmedim."

TANIK İFADELERİ

Tanık A.Ö. ise sanıklarla aynı mahallede oturduğunu, olay günü bir grubun ellerinde demir sopa ve taşlarla geldiklerini söyledi. A.Ö., “Bu kişiler ellerindeki taşları hangi sanığa ait olduğunu tam olarak bilmediğim eve fırlattılar. Evin içerisindekiler en başta dışarı çıkmadılar, daha sonra çıktılar. Çıkan şahıslardan birisi elindeki bıçağı karşıdaki kalabalıktan birisine iki kez vurdu. Bu şahıs yere düştü. Biz araya girdik ve olayın büyümesine engel olmaya çalıştık. Bıçaklayan kişi ve yanındakiler kaçtı. Kaçan şahısların içerisinde tam olarak hatırlayamasam da yüzü kanlar içerisinde biri daha vardı. Bıçağı savuran kişi, grubun taşladığı evden çıkmıştı" dedi.

Sanıklarla aynı mahallede oturduğunu dile getiren tanık S.K. ise olay günü motosikletlerle kalabalık bir grubun geldiğini ve sanık İsa Müslüm'ün evini taşladıklarını belirtti. S.K., “Ben hemen polisi aradım. Bir süre sonra bu kalabalık grup dağıldı. Sadece maktul Muhammed orada kaldı. Bu sırada, sanık İsa dışarı çıktı. Elindeki bıçağı maktulün kalbine doğru bir kez sapladı. Ben hemen maktulün yanına gittim. Bir süre sonra vefat etti. Sanık İsa, yanındakilerle birlikte olay yerinden kaçtı" diye konuştu.

SANIKLARDAN BİRİ TAHLİYE

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık İsa Müslüm'ün babası Mahmut Müslüm ise bütün olayların diğer sanık Hasan El Hasan'ın evinin önünde meydana geldiğini söyledi. Olaydan bir süre sonra dışarıya çıktıklarını kaydeden Mahmut Müslüm, dışarıya çıktıklarında kalabalık grubun kaçtığını, sanık oğlu İsa Müslüm'ün elinde bıçak bulunmadığını ve maktulün nasıl bıçaklandığını görmediğini söyledi.

Mahkeme, sanık İsa Müslüm'ü tutukluluk halinin devamına, Hasan El Hasan'ın ise tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) 

 
Sağlık Müdürlüğü'ne 'Sıfır atık' belgesi
 
107 üniversiteli, zehirlenme şüphesiyle hastanelik oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık Müdürlüğü'ne 'Sıfır atık' belgesi
ANTALYA Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ...
8 Mart'ı kırmızı karanfillerle kutladılar
MURATPAŞA Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Sarı ve meclisin kadın üyeleri, ...
Kadın ressamlardan sergi
ANTALYALI kadın sanatçılar, 'Kadın' konulu sergide bir araya geldi, son ...
 
Antalya Fashion Week'te Mehmetçiğe asker selamlı destek
ANTALYA'da bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Antalya Fashion Week 2020, ...
Kızılay'dan şehitler için mevlit
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Kızılay tarafından Barış Kalkanı Harekatı'nda ...
Kuyumcuya sahte altın bilezik satmaya çalışırken yakalandı
ANTALYA'da, kuyumculara sahte altın bilezik satmaya çalışan Hüseyin A. ...
 
Hacıcaferoğlu, Korkuteli'de öğrencilerle buluştu
ANTALYA Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Akdeniz Üniversitesi ...
Jandarmadan okul servisi denetimi
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik timleri ...
'Antalya Diplomasi Forumu', koronavirüs riski nedeniyle ertelendi
DIŞİŞLERİ Bakanlığı, 27-29 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva