Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
1 Ekim 2021 Cuma - 10:48

Süs bitkileri ihracatının lideri Antalya'dan

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) en çok ihracat yapan 1000 firması içinde, 2020 yılı süs bitkileri ve mamulleri ihracatındaki lider firma, Antalya'daki firmaların ortaklaşa kurduğu Çiçekçiler Birliği Dış Ticaret A.Ş. (Çiçek A.Ş.) oldu.

Süs bitkileri ihracatının lideri Antalya dan
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'nin en önemli kesme çiçek ve süs bitkileri üretim ve ihracat merkezi Antalya'da 1997 yılında kurulan ve 2018 yılından itibaren de piyasada aktif rol alan, 7 firmanın ortaklığındaki Çiçek A.Ş., Türkiye'de sektörünün ihracatı lideri olmayı başardı. TİM'in 2020 yılı Türkiye'nin en büyük 1000 ihracatçısı içerisinde Çiçek A.Ş., süs bitkileri ve mamulleri sektöründe 8.3 milyon dolarlık ihracatıyla, sektöründe ödül alan tek firma oldu. Geçen hafta sonu yapılan törende Çiçek A.Ş. yönetim kurulu başkanı Lütfi Göbüş, ödülünü Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve TİM Başkanı İsmail Gülle'den aldı.

İHRAÇ EDİLEN ÇİÇEK TÜRÜ 14'E ÇIKTI

Çiçek A.Ş.'nin 1997 yılında güç birliği, sektörün birlikte hareket etmesi, ortak alımlar ve ihracat felsfesi üzerine kurulduğunu belirten Lütfi Göbüş, “Sektörün belli başlı firmaları ortaklarımız arasında. Şu andaki toplam üretim gücümüz 2 bin 500- 3 bin dönüm civarında. Yaklaşık 4 yıl önce Antalya'da kesme çiçek ihracatı dediğimizde akla hep karanfil gelirdi. Karanfil dışındaki çiçeklerin de ihraç edilebileceğini göstermek için ortak gücümüzle yeni çeşitlere adım attık. İhracat pastamızı genişletmeye çalıştık ve bunda da başarılı olduk. Şu anda 14'e yakın çeşitte çiçek ihraç eder durumdayız" dedi.

TEK MARKADA İHRACAT YAPIYORLAR

Güç birliğinin örneği olan Çiçek A.Ş.'nin her gün bir TIR çıkarabildiğini belirten Göbüş, “Ama bireysel firma bazında her gün bir TIR mümkün değildi. Ortaklaşa hem TIR'ı birlikte dolduruyor hem de taze çiçekleri Avrupa pazarına günlük sunarak rekabet gücümüzü de artırıyoruz. Son 3 yıldır biz Türk çiçekçiler grubu olarak satışımızı ortak tek markada yapmaya başladık ki bu da Avrupa pazarındaki rekabet gücümüzü artırdı. Böylelikle aranılan bir marka haline geldik. Bunda da sektör ortaklarının çok büyük başarısı var. Çünkü aynı kalitede üretip birlikte ihracat yapar hale geldik" diye konuştu.

12 AY ÜRETİM VE İHRACAT

Türkiye süs bitkileri sektöründe 100'ün üzerinde firma olduğunu kaydeden Lütfi Göbüş, Çiçek A.Ş.'yi oluşturan 7 firmanın ise sektörün yaklaşık yüzde 50'sine tekabül ettiğini söyledi. 12 ay üretim yapabildiklerini ve müşterinin istediği herhangi bir zaman diliminde talepleri rahatlıkla karşıladıklarını dile getiren Göbüş, “Yaklaşık 4 yıl önce, 1000 metrekarelik soğuk hava deposuyla ortak işleme ve paketleme alanıyla yeni bir tesis kurduk ve tırlarımız her gün soğuk zinciri kırmadan buradan hareket ediyor" dedi.

BU YILKİ HEDEF 11-12 MİLYON DOLAR

Sektörün en çok ihracat yapan firması olmanın mutluluğunu yaşadıklarını da anlatan Göbüş, 2020'de 8.3 milyon dolar ihracat miktarını bu yıl 11-12 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Ortak firmaların toplam gücünün ise 25 milyon doların üzerinde olduğunu belirten Göbüş, yeni ortaklıklar açısından lojistik anlamda talepler geldiğini ve çalışmalar yürüttüklerini, sektördeki diğer firmalardan da talep olursa kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

TURKIYE IHRACATCILAR MECLISI'NIN (TIM) EN COK IHRACAT YAPAN 1000 FIRMASI ICINDE, 2020 YILI SUS BITKILERI VE MAMULLERI IHRACATINDAKI LIDER FIRMA, ANTALYA'DAKI FIRMALARIN ORTAKLASA KURDUGU CICEKCILER BIRLIGI DIS TICARET A.S. (CICEK A.S.) OLDU. SIRKET, 8.3 MILYON DOLARLIK IHRACATIYLA ILK SIRADA YER ALARAK ODULE LAYIK GORULDU. CICEK A.S. YONETIM KURULU BASKANI LUTFI GOBUS (ORTADA) , ODULUNU TICARET BAKANI MEHMET MUS VE TIM BASKANI ISMAIL GULLE'DEN ALDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE IHRACATCILAR MECLISI'NIN (TIM) EN COK IHRACAT YAPAN 1000 FIRMASI ICINDE, 2020 YILI SUS BITKILERI VE MAMULLERI IHRACATINDAKI LIDER FIRMA, ANTALYA'DAKI FIRMALARIN ORTAKLASA KURDUGU CICEKCILER BIRLIGI DIS TICARET A.S. (CICEK A.S.) OLDU. SIRKET, 8.3 MILYON DOLARLIK IHRACATIYLA ILK SIRADA YER ALARAK ODULE LAYIK GORULDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
'Anadolu'nun Pompeisi' Myra'dan tarih fışkırdı
 
Kitabın geliri SMA hastası çocuklara
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Anadolu'nun Pompeisi' Myra'dan tarih fışkırdı
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Myra Antik Kenti'nde süren kazıların bu ...
1000 solucanlı geri dönüşüm kutusu
PANDEMİ sürecinde saksıda, bahçede bitki yetiştirenlerin verimliliği fazla ...
Antalya Büyükşehir 50 daimi güvenlik görevlisi alacak
Antalya Büyükşehir bay bayan adaylar arasından daimi 50 güvenlik görevlisi alımı yapacak.
 
Antalya'da böyle takı töreni görülmedi
ANTALYA'da su bayiliği yapan Ahmet Arslan'ın, Halil (10) ve İsmail(7) ...
Çandır Fasulyesi İstanbul'da
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, İstanbul'da düzenlenen 'CHP'li ...
Vali Yazıcı: Antalya'nın ekonomisini daha da güçlendireceğiz
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından ...
 
Büyük Manavgat yangınıyla ilgili ilk iddianame hazırlandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili yakalanan ...
Yazıcı: Üretime katkı sunan kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz
VALİ Ersin Yazıcı, Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) Kadın ...
Hayvanlarını götürdüğü gölette cansız bedeni bulundu
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde oturan Kazım Uçar (52), hayvanlarını su içmeleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva