GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
1 Mart 2012 Perşembe - 09:21

Sütlüce'de patlama

Sütlüce'deki AK Parti il binasının yakınında çevik kuvvet midibüsünün geçişi sırasında patlama meydana geldi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamada 16 kişinin yaralandığını söyledi.

Sütlüce de patlama
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

 

 

 

 

Patlamaya bir motosiklete bırakılan bomba neden oldu. Patlamada motosikletin yanına bırakıldığı araç ile polis midibüsünde hasar meydana geldi. Patlamada motosikletin bırakıldığı yolun kenarındaki inşaatta çalışan işçiler de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, ikinci bomba ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bomba imha uzmanları çevrede inceleme yaptı.
 
PLASTİK PATLAYICI KULLANILMIŞ
 
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın patlamayla ilgili olay yerinde incelemelerde bulundu. İncelemesinin öncesi ve sonrasında ilk açıklamaları yapan Çapkın, "21 polisimizin içinden bulunduğu Çevik Kuvvet'in görev aracı geçerken uzaktan kumandayla patlatılmış görünüyor" dedi.
 

 

Çapkın, patlamanın Etiler'de meydana gelen patlamayla benzerlik taşıdığının sorulması üzerine "Motosiklet kullanılmış gözüküyor. Motorsikletin üzerine konulmuş gözüküyor . Şimdilik bilgiler bunlar" dedi. Çapkın patlama sırasında motorsikletin seyir halinde olduğunu da söyledi.
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Plastik patlayıcı kullanılmış. Motosikletteki patlacı uzaktan kumanda ile patlatılmış" dedi. Mutlu, yaralıların durumunun hafif olduğunu belirtti.

 

HEPSİNİN DURUMU İYİ
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Sütlüce'deki bombalı saldırıda yaralanan polislerden Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görenleri ziyaret etti. Çapkın ziyaret sonrası yaptığı açıklamada da, "Yaralı sayısı 16. Hepsinin durumu iyi" diye konuştu.
 
"ÇEVİK KUVVET MİNİBÜSÜ BEŞİKTAŞ'A GİDİYORDU"
 
Patlama, saat 08.50'de AK Parti İl binasına 200 metre uzaklıkta bir patlama meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, patlamaya yol kenarına bırakılan bir motosiklet üzerindeki bomba yol açtı. Bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı öğrenildi. Patlama sırasında İmrahor Caddesi'nden geçmekten olan ve 21 polisi taşıyan çevikk kuvvet midibüsü hasar aldı. Patlamada 10 polis ile yakında bulunan bir inşaatın işçilerinin de aralarında bulunduğu 6 vatandaş hafif şekilde yaralandı. Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre, çevik kuvvet polislerini taşıyan midibüs, Beşiktaş'a nöbet değişimi yapmaya gidiyordu.
 
Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamanın ardından olay yeri inceleme ekipleri de çalışmaya başladı. Bu arada patlamada yaralanan çevik kuvvet polisleri ambulansların gelmesini AK Parti il binası yakınında bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi'nde bekledi. Yaralanan polisler genel merkezden çıkarak gelen ambulanslara bindirildi. Polislere ilk müdahale ambulanslarda yapıldı. Ardından yaralılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, ikinci bomba ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bomba imha uzmanları çevrede inceleme yaptı.
"UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILMIŞ GÖZÜKÜYOR"

Patlama sonrası ikinci bir bomba ihtimaline karşılık çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Patlamanın meydana geldiği cadde güvenlik çemberine alındı. İkinci bir bomba ihtimalinin olmadığının anlaşılması üzerine olay yeri inceleme ekipleri çalışmasına devam etti.

Patlamanın meydana gelmesinden yaklaşık 20 dakika sonra İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın incelemelerde bulunmak üzere olay yerine geldi. İmrahor Caddesi üzerinde bulunan çevik kuvvet minibüsünü bir süre inceleyen Çapkın, patlamayla ilgi bilgi aldı. İncelemesinin öncesi ve sonrasında açıklama yapan Çapkın, "21 polisimizin içinden bulunduğu çevik kuvvetin görev aracı geçerken uzaktan kumandayla patlatılmış görünüyor. 10 kişi hafif yaralı, ağır yaralımız yok" dedi. Çapkın, patlamanın Etiler'de meydana gelen patlamayla benzerlik taşıdığının sorulması üzerine "Motosiklet kullanılmış gözüküyor. Motosikletin üzerine konulmuş gözüküyor . Şimdilik bilgiler bunlar" dedi. Çapkın patlama sırasında polis midibüsünün seyir halinde olduğunu da söyledi. 
HEPSİNİN DURUMU İYİ 
Hüseyin Çapkın, saldırıda yaralanan polislerden Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görenleri ziyaret etti. Çapkın ziyaret sonrası yaptığı açıklamada da "Yaralı sayısı 16. Hepsinin durumu iyi" diye konuştu. 
Zarar gören polis midibüsü incelemelerin ardından olay yerinden götürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri çevrede delil arayışını sürdürürken, patlamadan zarar gören iki araç da görevliler tarafından kaldırıldı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.
 
 
 

 

 
Ataklı iddia etti Aydın Doğan yalanladı
 
Meclis binası çatısından akan suya kovalı önlem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ataklı iddia etti Aydın Doğan yalanladı
Can Ataklı'nın iddiaları üzerine yayına bağlanan Aydın Doğan "Ertuğrul ...
Hangi gazetenin muhabirleri tedirgin
Gazete çalışanları içinde endişeli bekleyiş hakim. Hangi gazetede kış günü tenkisat beklentisi var?
Alevilerin evlerini işaretlediler
ADIYAMAN'da, Alevilerin yaşadığı mahalledeki bazı evlerin kapılarına işaret ...
 
Berdimuhamedov'a devlet nişanı
Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren ...
Bu afişin arkasından kim çıktı?
Taksim’de “Hepiniz Ermenisiniz, hepiniz piçsiniz” pankartlarının açıldığı ...
Habertürk diğer kanalları rezil rüsva etti
Bu öyle böyle bir atlatma değil. Habertürk televizyonu rakiplerine adeta ...
 
İşte o aşkın ilk fotoğrafı!
Beren Saat ve şarkıcı Kenan Doğulu, ilk tatillerinde!
Kayıp 1 milyon dolar için 7 yıl hapsi istendi
2006 yılında Denizlispor’a 1,5 milyon dolar teşvik primi verdiği iddiası ...
Yılmaz Özdil'den başlık dahil 8 kelimelik yazı
Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, bugün köşesini çok çarpıcı bir şekilde kullanarak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva