Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
25 Mayıs 2015 Pazartesi - 10:36

TRT DHA'nın aboneliğini iptal etti

Erdoğan'ın Doğan medyasını hedef göstermesinin ardından TRT DHA aboneliğini sonlandırdı.

TRT DHA nın aboneliğini iptal etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TRT, Doğan Haber Ajansı aboneliğini iptal etti, DHA Genel Müdürü Cebeci: "Şayet TRT bu yönde bir karar alırsa çok da önemsemeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin Doğan Medya Grubu'nu hedef alan açıklama ve yayınlarından sonra, devletin resmi kanalı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT, Doğan Medya Grubu bünyesindeki Doğan Haber Ajansı (DHA) ile olan abonelik sözleşmesini sona erdirdi.

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkan Vekili Nasuhi Güngör imzasıyla kurum çalışanlarına bir yazı gönderilerek, "Doğan Haber Ajansı ile haber alım hizmeti 20.05.2015 tarihi itibari sona erdirilmiştir" denildi.

DHA GENEL MÜDÜRÜ: ÇOK DA ÖNEMSEMEYİZ

T24'ten Ali Aslangül'ün haberine göre konuyla ilgili konuşan Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci, "İptal edilebilir ama henüz bize aboneliğin iptal edilip edilmediğine yönelik resmi bir bilgi gelmedi" dedi. "Sonuçta biz profesyonel bir iş yapıyoruz, profesyonel bir işte bu tip talihsizlikler olmaması gerekiyor" diyen Cebeci, "Son dönemde hükümet ile Doğan Medya Grubu arasında yaşananlar da böyle bir girişimi etkilemiş olabilir. Şayet TRT bu yönde bir karar alırsa çok da önemsemeyiz" diye konuştu.

"YÜZDE 52 OYLA İDAM" HABERİ FİTİLİ ATEŞLEDİ

TRT'nin aldığı bu kararda, Hürriyet'in internet sitesinin Mısır'ın darbe ile görevinden uzaklaştırılan devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezası için, "Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı'na idam" başlığı atması sonrası hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gelen ağır eleştirilerle başlayan gerilimin etkili olduğu düşünülüyor.
Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi'ye idam cezasının verildiği 16 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bizzat ifade ettiği şekliyle "Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı'na idam" başlığı ile kararı internet sitesinin manşetine taşıyan Hürriyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Algı oluşturarak gözdağı veriyor" suçlaması ile karşı karşıya kalmıştı.

İLK TEPKİ DAVUTOĞLU'NDAN GELDİ

Hürriyet'e İlk tepki aynı gün AKP Bursa mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. "Bilsinler ki Erdoğan idam sehpasına gönderilemeyecek, mahkemeye çıkarılamayacak" diyen Davutoğlu, "Ey Doğan medyası ne demek istiyorsanız açık söyleyin" dedi. Ardından ertesi gün (17 Mayıs 2015) Kayseri'de katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Ey Doğan Medya Grubu, sen daha avucunu çok yalarsın" diyerek tepkisini gösterdi.

SAYIN CUMHURBAŞKANI BİZDEN NE İSTİYORSUNUZ?

Doğan Medya Grubu ise, söz konusu ağır eleştirilere Hürriyet ve Posta gazetelerinde yayımlanan bir başyazı ile cevap verdi. "Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'nın idamını ima etmek şerefsizliktir" denilen başyazıda, Hürriyet'in, Erdoğan'ın da kullandığı ifadeyi başlığa çıkardığı belirtilerek, "Sayın Cumhurbaşkanı, bizden ne istiyorsunuz? Apaçık haksızlıklarla, apaçık çarpıtmalarla, apaçık zorlamalarla, niyet okumalarla neden bize saldırıyorsunuz? Bizi neden hedef gösteriyorsunuz? Ne istiyorsunuz bizden" ifadeleri kullanıldı.

BİZİ BAŞYAZIYLA DİZAYN EDEMEZSİNİZ

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine bir başyazı ile cevap veren Doğan Medya Grubu'na tepki göstererek, "Buradan Doğan Grubu'na sesleniyorum. Basın özgürlüğüne saygımız sonsuzdur. Ama herkes yerin yurdunu bilecek. Bize başyazılarla dizayn edemezsiniz. Biz sizin pijamalarla karşılayacağınız başbakanlardan değiliz" dedi.

SEDAT ERGİN İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Hürriyet Gazetesi'nin Mısır'ın darbe ile devrilen Cumhurbaşkanı Mursi hakkındaki idam kararını yayınlama şeklinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit edecek şeklinde yapıldığını iddia eden avukat Rahmi Kurt, gazete yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat Kurt, ayrıca aralarında gazetenin Sorumlu Müdürü İzzet Doğan ile Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'in de aralarında olduğu birçok yöneticinin tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmesi talebinde de bulundu.

TGC VE IPI'DEN TEPKİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ile Doğan Medya Grubu'nun bazı yöneticilerinin tutuklanmasının istenmesini basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olarak niteledi ve bu girişimin basının özgür olmadığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Dünyanın en köklü ve yaygın gazetecilik örgütlerinden biri olan Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğan Medya Grubu'nu hedef almasıyla ilgili bir açıklama yaptı. IPI Yönetim Kurulu üyelerinin tümü tarafından imzalanan bildiride, "Doğan Medya Grubu'na ve Hürriyet'e karşı sürdürülen karalama kampanyasının derhal durdurulması ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın; Doğan Medya Grubu ve Hürriyet'ten özür dilemesi" çağrısı yapıldı.
 

 
4G ertelendi
 
'Genelkurmay Başkanımız görevine başlamıştır'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yine aynı işaret
Amasya’nın Esentepe Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarının B bloğunda 22 Mayıs’ta ...
Akşener Erdoğan’la neler görüştü?
MHP Milletvekili Meral Akşener, CNN Türk’te Eğrisi Doğrusu programında ...
Mutlu Kaya’ya şarkıları dinletiliyor
Ses yarışmasıyla adını duyuran Mutlu Kaya, kendisine düzenlenen silahlı ...
 
Usta oyuncu kısmetini arıyor
Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Bilal İnci'nin kendisi gibi oyuncu olan ...
Erdoğan'ın müjdesi belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adıyaman Nissibi Köprüsü açılışında sözünü ettiği ...
80'e yakın işadamı hakkında gözaltı kararı!
Cemaat operasyonu Konya'ya uzandı.
 
Otomobilin çarptığı polis şehit oldu
MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, polisin 'Dur' ihtarına uymayan sürücünün ...
İşte CHP'nin dev projesi: Merkez Türkiye
CHP'nin sır gibi saklanan "Yüzyılın Projesi" açıkladı
AKP'li Meclis üyesine tekmeli-yumruklu saldırı!
Marmaris İlçesi'nde AK Parti Belediye meclis üyesi 34 yaşındaki Hasan ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva