Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
2 Mart 2017 Perşembe - 11:21

TRT'de MHP ve FETÖ krizi

Yarkadaş, "TRT, eleman alımını neden durdurdu? TRT'nin her hücresinde büyük bir kriz var" diye konuştu.

TRT de MHP ve FETÖ krizi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TRT'nin sınavlar tamamlanmasına rağmen, kazanan kişileri işe başlatamadığını söyledi. Yarkadaş, AKP'liler tarafından kendilerine söz verildiği halde, işe başlatılmayan kişiler arasında MHP'ye yakınlığıyla bilinen isimlerin olduğunu da belirtti. CHP'li vekil TRT'de FETÖ krizinin yaşandığını da açıkladı.

HAYAL KIRIKLIĞI

Sınavı kazandıkları halde işe başlayamayan ve MHP'ye yakınlığıyla bilinen adayların kendisine ulaştığını belirten Yarkadaş, "Sayıları 20'yi bulan MHP'liler hayal kırıklığı yaşıyor, kendilerine AKP'liler tarafından verilen sözlerin tutulmasını istiyorlar. Ancak şu an muhatap bile bulamıyorlar" dedi.
Yarkadaş, TRT adaylarının AKP yönetimine bu yüzden serzenişte bulunduğunu belirtti. MHP yöneticilerinin de söz verildiği halde işe başlatılmayan 20'ye yakın kişi yüzünden AKP'ye kızgın olduklarını söyledi.

YÖNETİM KURULU DA ATANAMIYOR

TRT'de Yönetim Kurulu üyelerinin atanmasının da Saray ve AKP yüzünden krize dönüştüğünü belirten Yarkadaş, şöyle konuştu:
"Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan habere göre, RTÜK’ün başbakanlığa önerdiği, Başbakanlığın da Bakanlar Kurulu kararı olarak imzalaması için Cumhurbaşkanlığı’na gönderdiği TRT aday listesi Saray’dan döndü. Tam 46 gündür TRT Yönetim Kurulu'na atama yapamıyorlar. TRT'yi yönetebilmekten bile acizler... TRT'nin derhal iktidar denetiminden çıkarılıp özerk bir yapıya kavuşturulması gerekiyor."

FETÖ KRİZİ

Ergun Yıldırım, Cumhur Kemal Koca, Ali Osman Öztürk ile Hilmi Bolatoğlu’nun adaylıklarının RTÜK tarafından Başbakanlığa bildirildiğini, Başbakanlık'ın da 4 adaydan her bir alan için iki ismi belirleyerek Cumhurbaşkanlığı’na gönderdiğini belirten CHP'li vekil,  Cumhurbaşkanı'nın listeyi iade ettiğini belirtti.
FETÖ paranoyası yüzünden atamaların yapılamadığını belirten CHP'li vekil, "Medyada, TRT için ismi geçen kişilerin bazıları için FETÖ'cü denildi. Cumhurbaşkanı da bu yüzden kendisine sunulan listeyi FETÖ şüphesi yüzünden iade etti" dedi.
Cumhurbaşkanı'nın Başbakanlık tarafından gönderilen listeye bile şüpheyle yaklaştığını belirten Yarkadaş, "Tek parti, tek adam rejimine rağmen yönetemiyor, birbirlerinden bile şüphe ediyorlar. Ve buna rağmen, hala daha çok yetki istiyorlar" ifadesini kullandı.

MALİ KRİZ

CHP'nin gazeteci kökenli milletvekili Barış Yarkadaş, TRT'nin kötü yönetildiği için ciddi bir mali kriz yaşadığını da belirtti.
TRT'ye 380 kişinin alınacağı açıklanmışken hiçbir açıklama yapılmadan kadro sayısının 251'e düşürüldüğünü belirten Yarkadaş, bunun sebebini Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a sordu.

AÇIKLAMA YAPILMIYOR

Yaklaşık iki yıldır devam eden işe alım sürecinin bir türlü tamamlanamadığını belirten Yarkadaş, "Çalışma hakkı kazanan onlarca kişi haber bekliyor. Ancak neden işe başlatılmadıklarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmıyor" dedi.

NELER OLUYOR?

TRT'nin sözlü sınavında sorulan sorulardan örnekler de veren Yarkadaş, şöyle konuştu:
"TRT, 2015 yılında Mali Denetçi Yardımcılığı, Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcılığı, Kamera Asistanı, Stajyer Muhabir, Stajyer Spiker, Teknisyen, Yapım ve Yayın Elemanı ile Yardımcı Prodüktör olmak üzere 380 personel alacağını duyurdu.
TRT, 14 Şubat 2016'da yazılı sınavını yaptı. Mülakatlar 3 Şubat 2017’de tamamlandı. Sonuçlar ise 20 Şubat 2017'de açıklandı. Ancak 380 kişi alınacakken, bu sayı 251'e indirildi. Ve sayının neden indirildiği de açıklanmadı.

İLGİNÇ SORULAR

Üstelik bu sınava girenlere, garip sorular da yöneltilmiş... Örneğin, 'Gündemi hangi gazeteden takip ediyorsun? , Hangi dershaneye gittin? , Kendine kimi örnek alıyorsun? , 15 Temmuz’da ne yaptın? , Cemaat hakkında ne düşünüyorsun?' diye sorulmuş..."

MESLEKLE İLGİSİ YOK

Yarkadaş, soruların mesleki bir sınavla ilgisi olmaktan çok, kişilerin siyasi düşüncelerini öğrenmeye ve açıklama yapmaya yönelik olduğunu belirtti.
Yarkadaş, "Belli ki; sorulara istedikleri gibi yanıt vermeyenleri devre dışı bıraktılar. Bunun başka bir açıklaması yok" dedi.

SONUÇLARI AÇIKLAYIN

Mülakata girdiği halde sonuçları öğrenemeyen onlarca kişinin olduğunu da belirten Yarkadaş, "İnsanlara saygı gösterin ve sonuçları açıklayın" çağrısında bulundu.
Numan Kurtulmuş'u açıklama yapmaya davet eden CHP'li vekil, "TRT'yi AKP'nin yayın organı haline getiren zihniyet, kendisi gibi düşünmeyenlere ekranlarını kapatmakla yetinmiyor; kendisi gibi düşünmediğini gördüğü kişilerin çalışma hakkını da gasp ediyor" dedi.
Yarkadaş bu tutumun, işe başlatılan diğer kişilerin durumunu da tartışmalı hale getirdiğini belirtti.

 
Ormanda 9 yılda 100 bin cam şişe topladı
 
Demre'de parçalanmış lahitler bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Chocolate slim zararlı mı?
Çikolata slim zararları Çikolata slimher aktar da değilse de artık birçok ...
Bahçeli, Selvi üzerinden Alevilere hakaret mi etti?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında, Hürriyet gazetesi ...
Türbanı çıkardı eski haline döndü
​Bir yıl önce tesettüre giren şarkıcı Niran Ünsal türbanını çıkardı.
 
Orman ürünleri üretimi yapan işyeri yandı
KONYA'da orman ürünleri üretimi yapan bir işyeri çıkan yangında büyük hasar gördü.
Tolga Çevik kaza geçirdi
​Tolga Çevik, İzmir Çeşme'de trafik kazası geçirdi.
Şevki Yılmaz; Hadis var 'Evet' kazanacak
Taha Akyol: Bu adamı ben önemsemem fakat dinin siyasette istismar edilmesi çok önemli bir konudur.
 
Ver il'i al başkanı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Fethiye'de Belediye Başkanı Behçet ...
THY'nin 'Evet' oyunu
THY'nin yan kuruluşu olan Anadolu Jet'te dağıtılan dergideki bulmacada ...
Piyanist Ceylan tahliye edildi
Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva