Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
11 Kasım 2022 Cuma - 08:28

TSF'den açıklama geldi; parayı biz değil...

Antalya'da düzenlenen 2022 Avrupa Satranç Turnuvası'na katılmak isteyen milli sporcu Ilgın Destina ile Irmak Tuanna kardeşlerden 14’er bin lira katılım ücreti istenmişti. İki kardeş parayı ödeyemeyince turnuvaya alınmamışlardı. TSF bu haber üzerine bir açıklama yaptı.

TSF den açıklama geldi; parayı biz değil...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İŞTE O AÇIKLAMA:

"Türkiye Satranç Federasyonu(TSF), sporcularına her zaman, her koşulda sahip çıkan, destek veren, ülkenin ençoklisanslısporcusunasahipbirfederasyondur. Bazı basın kuruluşlarında “Ödüllü Satranççılara para engeli”, “Milli sporculardan para istendi-turnuvaya katılamadılar” başlıklarıyla yer alan haberlerdeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.Antalya’da TSF tarafından 46 ülkeden 1000’i aşkın sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’na sporcuların katılımı uluslararası kriterlere göre organize edilmiştir.Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu konuda açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Dünya, AvrupaveTürkiye şampiyonaları, uluslararası ve ulusal turnuvalar, belirlenen talimatlar, prosedürler ve yönergeler çerçevesinde yapılmakta, sporcuların katılımları da bu çerçevede belirlenen koşullara göre gerçekleştirilmektedir.

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonalarında birinci olan sporcuların yaş grubu tek ise Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’na, çift ise Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’na, ikinci olan sporcuların yaş grubu tek ise Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’na,çift ise Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’na Federasyon imkanları ile gönderilmektedir.AyrıcaTSF, imkanları dahilinde üçüncülük derecesine sahip olan sporcularının da bu turnuvalara katılımını sağlamaktadır.

2020 ve 2021 yıllarında pandemi nedeniyle birçok resmi Dünya ve Avrupa organizasyonları yapılamamıştır. 2020 yılında Dünya Okullar Satranç Şampiyonası, Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası, Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası ve Avrupa Yaş Gruplar ıSatranç Şampiyonası düzenlenememiş, 2021 yılında ise bu şampiyonalardan sadece Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası hibrit formatta gerçekleştirilebilmiştir. Her ülkenin kendi belirlediği salonlarda, sporcuların ve hakemlerin fiziki olarak salonda bulunduğu, satranç tahtası üstündeg erçekleşen ve hamlelerin internet aracılığı ile iletildiği bu hibrit şampiyonada;elde edilen dereceler ve diğer haklar resmi olarak kayda geçirilmiştir. Ankara’da bir salonda gerçekleştirilen bu şampiyonaya katılım hakkına sahip olan sporcularımız ise Federasyonumuzu nsağladığı imkanlarla katılarak, bu haklarını kullanmışlardır.

Nitekim, haberde adı geçen Ilgın Destina Nurdoğan da 2020 yılında 9 yaş kızlarda Türkiye Üçüncüsü olduğu için tüm masrafları Federasyonumuz tarafından karşılanmak suretiyle hibrit olarak düzenlenen 2021 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'na (10 Yaş Kızlar) katılmıştır. Sporcunun, temsil hakkını 2021 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'nda kullanmış olması nedeniyle bu hakkın 2022 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası için tekrar kullanılabilmesi mümkün olamamaktadır.

Avrupa Satranç Birliği (ECU) işbirliği ile Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’na; 2020,2021 ve 2022 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonalarında ilk 3 dereceye giren ve bu turnuvaya katılım hakkını herhangi bir şampiyonada kullanmayan sporcularımız,tüm masrafları Federasyonumuzca karşılanmak üzere davet edilmiştir.

Bununla birlikte, TSF olarak pandeminin getirdiği sıkıntıların aşılması, sporcularımızın ülkemizde düzenlenen bu büyük şampiyonaya katılımlarını sağlayabilmek amacıyla, ECU’nun da talimatlar ve yönergeler doğrultusunda,  2021 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası’na katılan ve milli sporcu temsil hakkına sahip sporculara, 2022 Avrupa Yaş grupları Şampiyonası'na katılabilmeleri için yüzde 60’a varan indirimler sağlanmıştır. Ilgın Destina Nurdoğan’a da bu olanak sağlanmış, ayrıca Antalya’da yaşaması nedeniyle de turnuva otelinde konaklama zorunluluğu olmadan sadece ECU’nun şampiyona için belirlediği katılım bedeli ile şampiyona yakatılabilme seçeneği sunulmuştur.

Sonuç olarak, Federasyonumuz tarafından tüm şampiyonalarda, sporcularımıza yürürlükte olan ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde ve imkanlar doğrultusunda sporcularımızın yararına olabilecek destekler ve kolaylıklar sağlanmaktadır.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız. "

 

 
Dilek Ertek'in ölümündeki sır devam ediyor
 
Mobilya fabrikasında yangın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanyaspor'da Adana hazırlığı başladı
CORENDON Alanyaspor Spor Toto Süper Lig'in 14'üncü haftasında sahasında ...
'Milli skandal'
Antalya'da düzenlenen 2022 Avrupa Satranç Turnuvası'na katılmak isteyen ...
Alanyaspor - Sakaryaspor: 3-0
Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü Turu'nda Corendon Alanyaspor sahasında Sakaryaspor'u ...
 
Serik Belediyespor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamladı
TFF 2. Lig temsilcisi Serik Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda ...
Antalyaspor, 2'nci kez Pendikspor ile karşılaşacak
SPOR Toto Süper Lig'de oynadığı son 3 maçtan galibiyetle ayrılan Fraport ...
Döşemealtı Kırkgöz Kumluca’dan 3 puanla döndü
Süper Amatör ligde şampiyonluk mücadelesi veren Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi ...
 
Dünyanın en güçlü sporcusu Ivars Smaukstelis oldu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde düzenlenen MLO Strongman Champions League ...
Alanyaspor'da kupa hazırlıkları
SPOR Toto Süper Lig takımlarından Corendon Alanyaspor, Ziraat Türkiye ...
Antalyaspor - Fatih Karagümrük: 4-2
Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında sahasında oynadığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva