Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
11 Haziran 2011 Cumartesi - 14:06

TUREDD'in görkemli açılışı

Fener Mahallesi’nde bulunan Turist Rehberleri Dayanışma Derneği (TUREDD) ünlü konuklar, siyasetçiler ve Antalya cemiyet hayatının önde gelen simalarının da katılımı ile görkemli bir açılışa ev sahipliği yaptı.

TUREDD in görkemli açılışı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Açılış kurdelesini Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in kestiği kokteylde TUREDD Başkanı Halit Bozabalı, Evcilmen’e Fahri üyelik belgesi ile günün anlam ve önemini belirten bir de plaket verdi.
Kokteyl ardından tüm basın mensupları ve konuklarının yemek için geldiği Pescador Restoran’da konuşma yapan Bozabalı, rehberlik mesleği ile kısa bir bilgi verdikten sonra dernek olarak vizyonlarından ve üyelerinin Latin dillerinden en az birini bilen aktif rehberlerden oluştuğundan bahsetti. Konuşma sonrasında bu önemli gününde Bozabalı’yı yalnız bırakmayan ünlü dostları Eylem Şenkal, Okan Karacan ve Elif Sevindik ise Süleyman Evcilmen gibi Bozabalı tarafından Fahri üye belgesi aldılar.
Tüm konukları ile tek tek ilgilenen Halit Bozabalı, gece boyunca dostlarının tebriklerini ve iyi dileklerini kabul etti.
BAŞKAN HALİT BOZABALI ANLATIYOR: ‘BİZ KİMİZ?’
10 yıl öncesine kadar Antalya’yı bir “Alman şehri” olarak gören Fransızlar buraya ayak basmazken; bugün büyük sayılar halinde bölgemize gelmeye başlamışlardır. Bu hızlı Turist profili değişimi nedeniyle, otelcisinden taksicisine, belboydan resepsiyon görevlisine ciddi bir “Fransızca bilen personel”  açığı ortaya çıkmıştır. Akdeniz Bölgesinin en büyük rehber örgütü ARO’nun aktif Fransızca Rehber üye sayısı iki elin parmaklarını geçmemektedir. Çoğunluğu Antalya’da ikamet etmeyen 300-350 civarında Fransızca, İspanyolca, Portekizce ve İtalyanca rehberi bölgede mevsimsel olarak çalışmakta ve neredeyse her gün sayısız sorunla karşılaşmaktadırlar. Ağırlıklı olarak bu dilleri konuşan meslektaşların, sorunlarını çözmek, bu arkadaşlar arasında dayanışma, dostluk, güven, aidiyet duygularını geliştirmek ve pekiştirmek; gerektiğinde kendilerine sağlık, güvenlik ve hukuk gibi alanlarda destek olmak  amacıyla TUREDD’i kurduk.
TUREDD HIZLA BİR “MARKA”YA DÖNÜŞMEKTEDİR
Üyelerimizin ağırlıklı olarak Latin dillerinden birini veya birkaçını konuşan meslektaşlardan oluşması bizi rehberlik alanında  “homojen ve uzman” bir örgüt yapmaktadır. Üye sayımızın odalara göre az olması, tüm üyelerimizin “aktif olarak” rehberlik yapması sebebiyle birbirlerini yakından tanımaları gibi nedenlerle, adımızın içindeki “Dayanışma” sözcüğü formalitede kalmamakta; üyelerimiz karşılaştıkları her tür sorunda “son derece hızlı ve etkin biçimde ” TUREDD’in gücünü ve desteğini yanlarında hissetmektedirler. Öte yandan, üyelerimizin çok kaliteli bir servis verdiğini bilen çok sayıda tur operatörü, rehber temini için TUREDD’e başvurmaktadır. Dernek olarak ticari bir amacımız olmamasına rağmen, üyelerimiz piyasada kolay tur bulabilmekte ve bunu TUREDD’in kendilerine sağladığı bir ayrıcalık olarak algılamaktadırlar ve Profesyonel Turist Rehberleri arasında “TUREDD Rehberi” olmak giderek bir markaya dönüşmektedir.
ULUSLARARASI HEDEFLER
4-7 Şubat tarihleri arasında Kapadokya’da, hem eğitim ve hem de eğlencenin bir arada olduğu, bir çok medyatik isim ve alanında uzman eğitimcilerin katıldığı 1. TUREDD Çalıştayı’nı gerçekleştirdik. 30.05.2011 tarihinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Dernek Merkezimizde ağırlayarak, mesleki sorunlarımızı dile getirmenin yanında; Ülkemiz Turizmini ilgilendiren konularda uluslararası düzeyde de adımızdan söz ettirecek girişimlerde bulunduk. Avrupa Konseyi destekli ve  “ses getirici” çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. Zamanı gelince bu konularda basına detaylı bilgiler sunulacaktır.
KÜLTÜR VE SANAT BİLİNCİ

Önümüzdeki aylarda başlayacak olan restorasyon sezonunda, Perge Antik Kenti’ndeki Roma devri sütunlarının bir bölümünün restorasyonuna maddi destek vererek; hem bir tür “ekmek teknemiz” sayılan antik kentlerin restorasyonu ve güzelleştirilmesine katkı sağlayacak; hem de aldığımız eğitim ve kültür bilinciyle, sahip olduğumuz bu eşsiz mirası gelecek kuşaklara taşımakta “alçakgönüllü” ancak önemli bir rol oynayacağız. Dernek Merkezimizin bulunduğu Muratpaşa İlçemizde,  Belediye Spor Klübü futbolcuları için yemek organizasyonları ve küçük maddi katkılar sağlayarak; sadece Turist Rehberliği alanında değil aynı zamanda ülkemizdeki gençlerin sağlıklı gelişimleri için de elimizden gelen desteği veriyoruz.

SORUNLAR?

Kişisel beceri, karizma, bilgi ve yeteneğe dayalı tüm profesyonel iş kollarında olduğu gibi, işini severek yapan, servis kalitesi yüksek, özverili bir şekilde çalışan meslektaşlar için “aşırı kaygılanmamızı” gerektiren bir sorun yoktur. Buna karşılık, yaptığımız işin zaman zaman “bir maden işçisi” kadar ağır ve stresli olup; bir tür “ağır ve tehlikeli işler tüzüğüne” bağlı olmamız gerekirken, henüz sosyal güvenlik boyutunun bile çözülememiş olması; özlük haklarımızı da düzenleyen bir yasamızın bile bulunmayışı nedeniyle statümüzü tam olarak bilmememiz; isyan ettirici, hüzün verici bir durumdur. İşte TUREDD’i de bu sebeplerle kurduk. Kalp krizi geçiren, gasp-darp edilen, konuşarak servis vermeye dayalı bir iş yapmamıza rağmen bir sebeple konuşma yetisini kaybeden; sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığı için çocuğunun okul taksitlerini ödeyemeyen arkadaşlarımızın yardımına gururla, keyifle, mutlulukla, “birimiz hepimiz; hepimiz birimiz için” anlayışıyla koşmak için.

RAKİP YETİŞTİRMEKTEN KORKMUYORUZ

Bazı meslek örgütlerinin aksine; “yeni rehberler piyasaya girerse fiyatlar düşer, elimizdeki işleri kaybederiz!” diye düşünmüyoruz. Tam tersine rekabetin kaliteyi artırdığına ve her alanda olduğu gibi bu alanda da “genç ve dinamik” yeni kadrolara ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle başta Selçuk Üniversitesi ve DEÜ olmak üzere, Üniversitelerde konferans ve paneller düzenlemek suretiyle hem mesleğimizi tanıtıp sevdiriyoruz hem de gençlerin ufkunu geliştirerek onlara alternatifler sunuyoruz.

İMAJIMIZI YENİDEN HAK ETTİĞİ DÜZEYE YÜKSELTMEK

Geçmişte, Profesyonel Kokartlı Turist Rehberi olmayan ve “otel rehberi“ vb gibi isimlerle anılan ancak  “somut bir meslek tanımı olmayan” bazı kişilerin,  bilinçli ya da bilinçsiz tutum ve davranışları nedeniyle yara alan  “rehberlik” imajına düşürülen gölge, halihazırda çalışan ve işini en iyi şekilde yapan; iyi yetişmiş ve donanımlı profesyonel rehberlerimiz tarafından hızla ortadan kaldırılmaktadır. TUREDD, rehberlik mesleğinin, ülkemizi en iyi şekilde temsil eden aydınlık yüzünün, anlaşılması ve bu sorumluluğun yerine getirilmesi için büyük çaba harcayan önemli bir meslek örgütü olmanın haricinde, gündem oluşturan, Bölgemizi ve Turizmimizi ilgilendiren her konuda görüş ve öneriler sunan önemli bir  Sivil Toplum Kuruluştur.
Yönetim Kurulu Başkanı
Halit BOZABALI

 
Plajlar şenlendi
 
Antalyalı balıkçı yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Plajlar şenlendi
Antalya'da yüzde 80'lere ulaşan nem oranı ile birleşen sıcaklık, kent ...
Kamyonet alev aldı; 3 ölü
Antalya'da Gazi Bulvarı'nda devrilerek alev alan kamyonetteki baba ve ...
Şapka için hayatını kaybetti
Antalya'nın Alanya İlçesi'ne tatile gelen 68 yaşındaki Alman Alfred Richard ...
 
Havuzda hayatını kaybetti
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Rus uyruklu 35 yaşındaki Mihail Burcenkov, ...
Antalya'da internette başlayan kavga sokağa taştı: 9 yaralı
ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde dün BDP konvoyuna taşlı saldırı olayının ...
Haluk Levent'in 5 yıl hapsi isteniyor
ŞARKICI Haluk Levent'in, Antalya'da restoran sahibi Yılmaz Solma'yı 1 ...
 
‘Hakim evleniyor ama ben boşanamıyorum’
Antalya işadamı Hüseyin Ekseli ile 6 yıl önce evlenen ve 2 yıl sonra da ...
Bebek bakıcısı Rus güzel tatilde
Antalya'da düzenlenen bir güzellik yarışmasına katılarak Rusya'yı temsil ...
Aspendos festivali ‘CARMEN’ ile başladı
18'inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, İstanbul Devlet ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva