Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Hedef engelsiz Konyaaltı
Hedef engelsiz Konyaaltı
16 Haziran 2015 Salı - 16:54

Tabela rezaletine çözüm bulunamıyor

ANTALYA, billboard, megalight, raket ve totemlerin yol açtığı kirlilikten yıllardır kurtulamıyor. Bu kirliliğe son olarak elektrik direklerine alınmaya başlanan reklamlar eklendi.

Tabela rezaletine çözüm bulunamıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kontrolsüz şekilde artmaya devam eden tabela kirliliğini sona erdireceğini açıklayan Başkan Menderes Türel ise bu konudaki sözünü yerine getirmedi. Başkan Türel, 'kentteki görüntü kirliliğiyle mücadele edeceği' sözüyle billboard, megalight, raket, totemleri kast etmediğini, 'korsan tabelalar'ı kast ettiğini söyledi. 

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan turizmin başkenti, tabela kirliliği işgali altında. Yıllardır bu sorunu çözeceklerine dair sözler veren kent idarecileri ise şimdiye kadar gerçek anlamda somut adım atmadı. Aksine, bütün caddeler, sokaklar estetik dışı can ve mal güvenliğini tehdit eden reklam uygulamalarıyla dolu.

Kent idarecileri geçmişte yaptıkları açıklamada, tabela kirliliğinin sona erdirilmesi gerektiğini kaydetti. Dönemin Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, billboard, megalight, raket ve totemlerin şehrin doğal yapısını bozmasına göz yumulmaması gerektiğini kaydetti. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek görsel kirliliğin son zamanlarda arttığını belirterek, "Belediyeler her zaman örnek olmak zorunda. Zaten bu işin yönetmeliği var. Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir' diyerek övdüğü bir kentte bu tür görüntülerin olmaması gerekiyor" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise "Kentimizde reklam tabelaları kirliliği olduğu açık. Bu sorun belediyelerin ortak anlaşması, çalışmasıyla çözülebilir. Büyükşehir başta olmak üzere diğer ilçe belediyelerle ortak çalışma yapabiliriz. Kararlı olunursa sonuç alınacağına eminim" açıklamasını yaptı. Önceki belediye başkanı Mustafa Akaydın'ı bu konuyla ilgili zaman zaman sert eleştiren Menderes Türel ise başkan seçildikten sonra sorunun çözümü konusunda adım atmadı. 

ELEKTRİK DİREKLERİ DE İŞGAL ALTINDA

Şimdilerde bu görüntü kirliliğine bir yenisi eklendi. Elektrik direkleri üzerine alınmaya başlanan reklam uygulamaları, can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. 30 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra ortaya çıkan direk reklamlarını durduran Menderes Türel, sonrasında ise bu uygulamalara yeniden kapıyı araladı. Kamuoyuna bununla ilgili yapılan açıklamada ise direk reklamlarıyla ilgili izinlerin Mustafa Akaydın tarafından verildiği, izin belgelerinin yine dönemin Büyükşehir Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin tarafından imzalandığı kaydedildi.

TÜREL: TABELAYA DEĞİL, KORSANINA KARŞIYIM

Antalya'nın tabela kirliliği açısından belki de Türkiye'nin en sorunlu kenti olduğuna yönelik geçmişte açıklamalar yapan Başkan Menderes Türel, bu sözlerine açıklık getirdi. Billboard, megalight, raket, totem gibi tanıtım araçlarının görüntü kirliliğine neden olmadığını, aksine görüntü kirliliğini azaltan reklam araçları olduğunu aktaran Başkan Türel, "Çünkü belirli disiplin içinde kent mobilyası olarak değerlendiriliyor. Bu araçlar, görüntü kirliliğine yol açan tabelaların önünü kesmesi açısından da önemli bir unsur" diye konuştu. 

Bundan önceki eleştirilerinde 'korsan tabelalar'ı kast ettiğini kaydeden Başkan Türel, "Ben korsan uygulamaların karşısında bir belediye başkanıyım. Billboard, megalight, raket, totem gibi tanıtım araçları, dünyanın her yerinde, her kentinde var. Bunun görüntü kirliliği gibi düşünülmesi mümkün değil" dedi.

Kent merkezi ve ilçelerde kullanılacak billboard, megalight, raket ve totem uygulamalarına ilişkin 10 yıllık sözleşmenin sona erdiğini, yeni bir ihale sürecine girildiğini aktaran Türel, reklam uygulamalarının sayısı konusunda çalışıldığını kaydetti. Doğu-batı ilçeleri için ayrı ihaleler düşündüklerini sözlerine ekleyen Türel, sayının mevcudun çok üzerine çıkacağını sanmadığını, ancak yine de kesin bir şey söylemenin doğru olmayacağını söyledi.

DİREK REKLAMLARINI BİZ VERMEDİK


Elektrik direkleri üzerine alınan reklamlarla kendilerinin ilgisi olmadığını, bunlara CLK Akdeniz Elektrik firmasının izin verdiğini belirten Başkan Türel, "Elektrik direklerindeki uygulamalar yeni yapacağımız ihale kapsamında değil. Bunların asılmaması için yazı yazmıştık. Fakat CLK bu direklere reklam asılma yetkisinin kendilerine ait olduğunu düşünerek izin vermiş" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA) - 

 
Her Zaman Ve Yerde Geçerli Kural ;D.K.D
 
Tasavvuf Topluluğu'ndan Ramazana özel konser
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Haziran 2015 Çarşamba 14:47

Rezalet ve çözümsüz luk. ...neden nasıl gorevsizlik yetkisizlik sorumsuzluk mu çalışıyor. ..kim kime ne demiş. ..bizi idare edenler nerdesiniz

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Her Zaman Ve Yerde Geçerli Kural ;D.K.D
Mehmet Nuri Ildız yazdı
Muhtarlar binası hazır
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde belediye tarafından muhtarların ortak kullanımı ...
Ramazanda müftülükten mütevazı iftar sofrası
ANTALYA İl Müftüsü Osman Artan, kent merkezindeki Muratpaşa Camisi'nde, ...
 
Mübaşir, tabancayla intihara kalkıştı
ANTALYA Adliyesi'nde mübaşir olarak çalışan 45 yaşındaki Recep G., tabancayla ...
Elektrikli bisikletle dere yatağına uçtular
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde elektrikli bisikletle dere yatağına uçan ...
Bıçaklanan polis için emniyet alarma geçti
ANTALYA'da, polis memuru Özkan A., kız arkadaşıyla birlikte seyir terasında ...
 
Midibüs otobüs durağına çarptı
ANTALYA'nın en işlek caddelerinden Güllük'te bir yolcu midibüsünün çarptığı ...
Validen Ramazan genelgesi
ANTALYA Valisi Muammer Türker, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle genelge yayımladı.
plaja beton dökülüp doğal taş döşenecek
ANTALYA'nın Kaş Belediyesi, ilçenin en iyi plajları listesinde yer alan ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva