RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
3 Kasım 2022 Perşembe - 12:57

Tacizcisini öldüren Azra'nın duruşmasında okul müdürü dinlendi

KARS'ın Arpaçay ilçesinde, kendisini 3 yıldır taciz ettiğini iddia ettiği Birdal Doğan'ı (40) köy meydanında tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan ve ilk duruşmada tahliye edilen lise öğrencisi Azra Erdağ (18) davasının ikinci duruşmasında okul müdürü Ç.M. tanık olarak dinlendi.

Tacizcisini öldüren Azra nın duruşmasında okul müdürü dinlendi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 1 Mart'da Arpaçay ilçesi Kardeştepe köyünde meydana geldi. Şehit Engin Yılmaz Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Azra Erdağ, köy meydanındaki çeşmede hayvanları sularken yanına 3 çocuk babası Birdal Doğan geldi. 3 yıldır genç kızı taciz ettiği öne sürülen Doğan, iddiaya göre, Azra Erdağ'a, "Seni kaçıracağım, kendime kadın yapıp, sonra da satacağım" dedi. Bu sözler üzerine Erdağ, Doğan'ı, babasına ait yanındaki ruhsatsız tabancayla vurdu. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Doğan, olay yerinde hayatını kaybetti. Olay sonrası gözaltına alınan Azra Erdağ, tutuklandı.

Hakkında 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Azra Erdağ, 5 Temmuz'ta ilk kez hakim karşısına çıktı. Kars 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunmasını yapan Azra Erdağ beraatini istedi. Birdal Doğan'ı bilerek ve kasten öldürmediğini söyleyen Erdağ, "Babama ait hayvanları çeşmeye götürdüm. Birdal Doğan karşıma geçip 'Seni kaçıracağım, kendime karı yapacağım. Sonra seni başkalarına satacağım' diye sözler söyledi. Zaten 3 yıldır hep rahatsız ediyordu. Beni kaçırması için birilerine para bile vermişti. Onun korkusundan okulda maket bıçağı ve biber gazı taşıyordum. O gün de annem ve abim hastaneye gideceği için okula gitmedim ve babama yardım etmek için köyde kaldım. Hayvanlara su içirmek için çeşmeye gittim ve yanıma silah aldım. Çeşmede benim yanıma gelen Doğan, bana ağır hakaretlerde bulundu. Ben de yanımda taşıdığım silahı çıkarıp korkumdan gözümü kapatarak ateş ettim. Maksadım korkutmaktı. Onun yüzünden okulumu tamamlayamadım. Eğitim hayatım yarım kaldı. Genç yaşta hapse girdim. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.

SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK

Mahkeme heyeti, ‘haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında’ cinayetin işlendiğini, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delillerin toplanmış olması, suça sürüklenen çocuğun (SSÇ) delil karartma ihtimalinin bulunmaması, tutuklama koruma tedbirinin istisnai uygulaması gereken bir tedbir olması, tutuklamadan beklenen amaç ve gayenin adli kontrol tedbirlerinin uygulanması ile elde edilmesi mümkün ise öncelikli olarak adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının usul kuralları gereğince gerekli oluşu, SSÇ’nin dosya kapsamı itibarı ili aleyhindeki mevcut delil durumu ve tutuklu kaldığı süre dikkate alındığında bu aşamadan itibaren orantılık ve ölçülülük ilkeleri uyarınca olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Azra Erdağ’ın tahliyesine karar verdi.

'AMCASI VE DAYISI OKULDA TEDBİR ALMAMIZI İSTEDİ'

Lise öğrencisi Azra Erdağ bugünkü duruşmasına katılmadı. Tarafların avukatlarının katıldığı mahkemede sadece o dönemin okul müdürü olan Ç.M. tanık olarak dinlendi. Ç.M. ifadesinde "Azra’nın amcası ve dayısı köyde bir kişinin kızı rahatsız ettiğini ve kaçırma talebinin olmasından dolayı bizim de okulda ve pansiyonda gerekli önlemleri almamızı istedi. Biz de durumu okul polisine bildirdik. Daha sonra okulda yapılan aramada bir maket bıçağı bulundu ve bu maket bıçağının da Azra’ya ait olduğu tespit edildi. Ailesi ile yapılan görüşmede, Azra’nın okula maket bıçağı ile gidip geldiğini bildiklerini söyledi. Ben bu olaylara bire bir şahit olmadım okuldaki diğer öğretmenlerden duydum" diye konuştu.

Azra Erdağ’ın tutuksuz yargılanmasına devam edilmesi kararı veren mahkeme heyeti, başka tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 16 Şubat 2023'e erteledi.

KARS'IN ARPACAY ILCESINDE, KENDISINI 3 YILDIR TACIZ ETTIGI IDDIASIYLA BIRDAL DOGAN'I KOY MEYDANINDA OLDUREN LISE OGRENCISI AZRA ERDAG'IN (18) TUTUKSUZ YARGILANMASI DEVAM EDIYOR. (FOTO: KARS, (DHA)

KARS'IN ARPACAY ILCESINDE, KENDISINI 3 YILDIR TACIZ ETTIGI IDDIASIYLA BIRDAL DOGAN'I (FOTOGRAFTAKI) KOY MEYDANINDA OLDUREN LISE OGRENCISI AZRA ERDAG'IN (FOTOGRAFTAKI) TUTUKSUZ YARGILANMASI DEVAM EDIYOR. (FOTO: KARS, (DHA)

Volkan KARABAĞ/ KARS, (DHA)

 
Öğrenci yurduna girip, satırla bir kişiyi kovaladı
 
Başkan Esen'den Emine Teyze'yi duygulandıran ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
80 işçi yemekten zehirlendi
KOCAELİ’nin Gebze ilçesindeki bir lojistik firmasında gece verilen yemeği ...
Nişanlısını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi
ANKARA'da, ayrılmak isteyen nişanlısı, 2 çocuk annesi Dilek Ceylan'ı (32) ...
Anne katili sanığın uyuşturucu savunmasına hakimden tepki
BURSA’da, annesi Azime Akman’ı (48) boğazını keserek öldüren, üvey kız ...
 
Tepki çeken asker konvoyuna 16 bin lira ceza
ÜSKÜDAR'da asker eğlencesinde Tantavi Tüneli'nde trafiği kapatıp, konvoy ...
72 yaşında üniversiteli oldu
İZMİR'de, 2 çocuk ve 3 torun sahibi Gülser Sabuncuoğlu, 72 yaşında üniversiteyi ...
Otomobilin tamponundan 1,3 kilo esrar çıktı
ADANA'da, polisin durdurduğu otomobilin tamponunda 1 kilo 368 gram esrar ...
 
Lav silahı, Kalaşnikoflar, el bombaları...
GAZİOSMANPAŞA'da, polisin bir eve düzenlediği operasyonda lav silahı, ...
Van Gölü'nde 26 yılda 61 milyon metreküp su buhar oldu
VAN'da son yıllarda azalan yağış ve artan buharlaşma ile birlikte yaşanan ...
Tepki çeken özel hastanede personel iş başı yaptı
ATAŞEHİR'de bulunan özel bir hastanede personellerin hasta kadınla alay ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva