Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
3 Şubat 2020 Pazartesi - 10:11

Tadını unuttuğu çikolatadan şimdi günde iki paket yiyor

ANTALYA'da, 20 yıl önce geçirdiği mide kanseri ameliyatının ardından sağlığına kavuştuğunu zannederken bu kez yediği her şeyi kusmaya başlayan Zeynep Karasu (60), 42 kilodan 37 kiloya düştü.

Tadını unuttuğu çikolatadan şimdi günde iki paket yiyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da yaşayan iki çocuk annesi Zeynep Karasu, 20 yıl önce mide kanseri tanısının ardından ameliyat oldu. Sağlığına kavuştuğunu düşünen Karasu, mide bulantısıyla uyanarak kusmaya başladı. Her yediğini kusan Karasu, 42 kiloyla girdiği mide kanseri ameliyatının ardından bu süreçte 37 kiloya düştü. Hiçbir şey yiyemeyen Karasu, sosyal hayattan da kopmaya başladı. Yanında poşetle gezen Zeynep Karasu, pek çok hastaneye başvurmasına karşın şifa bulamadı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nden Doç. Dr. Tuğrul Çakır'a Üç ay önce başvuran Karasu'nun, tetkikler sonunda ince bağırsağının mideye safra götüren 20 santimlik bölümünün çıkarılmasına karar verildi. Karasu, 20 dakika süren başarılı ameliyatın ardından, yıllardır hasret kaldığı başta çikolata olmak üzere sevdiği her şeyi yemeye başladı. 45 kiloya yükselen, kendini mutlu ve sağlıklı hisseden Karasu, doktorlarına minnettar olduğunu söyledi.

'20 YILIN ACISINI ÇIKARIYORUM'

Mide kanseri ameliyatının ardından yaşadığı sıkıntılı yılların sona erdiğini belirten Zeynep Karasu, çok mutlu olduğunu söyledi. Gece uyurken mide bulantısıyla uyandığını ve kusmaya başladığını anlatan Karasu, “Hiçbir yemeği yiyemiyordum. Kusmamak için az da olsa bir şey yesem 4-5 saat yatmak zorunda kalıyordum. Dışarda yemeğe gidemiyordum. Tüm bunların hepsi bir ameliyatla sona erdi" dedi. Şimdi 20 yılın acısını çıkardığını, artık her istediğini yiyebildiğini söyleyen Karasu, “Çok şükür çok iyiyim. Kilo da aldım" diye konuştu.

Karasu, 20 yıl boyunca en çok tatlıları özlediğini belirterek, “Mesela çikolata yediğim an hemen fenalaşıyor, kusuyordum. Şimdi 20 yılın acısını çıkarıyorum. Ameliyattan sonra kendimi toparladığımda ilk yediğim çikolata oldu. Her gün iki paket çikolata yiyorum" ifadelerini kullandı. Karasu, kendisini sağılığına kavuşturan doktorlarına teşekkür etti.

Zeynep Karasu'nun kızı Hülya Bağdat (34) ise annesinin ameliyattan sonra istediği her şeyi yiyebilmesinden dolayı kendilerinin de çok mutlu olduğunu belirtti. Bağdat, “Çikolata en sevdiği yiyecekti şimdi en fazla onu yiyor" dedi.

VARİL DOLUSU SAFRA ÇIKARMIŞ

Ameliyatı gerçekleştiren Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nden Doç. Dr. Tuğrul Çakır, hastanın 20 yıl boyunca sürekli acil servislere başvurduğunu belirterek, “Çok üzüntü verici bir hastaydı benim için. Yeme içme fonksiyonlarını kaybetmişti. 20 yıl önce geçirdiği mide kanseri ameliyatı yetmezmiş gibi bir de ameliyattan sonra safra kusmalarının devam etmesi, hastanın sosyal hayatını da etkilemişti. Her ortamda elinde poşetle gezmek zorunda kalan biriydi. 20 yılda neredeyse varil dolusu kusması olan bir hastaydı" dedi.

20 YILLIK ŞİKAYETİ 20 DAKİKALIK AMELİYATLA SON BULDU

Zeynep Karasu kendilerine başvurduğunda hekim arkadaşlarıyla fikir alışverişinde bulunduklarını, konsey toplantıları yaptıklarını anlatan Doç. Dr. Çakır, şunları kaydetti:

“Hastanın safralı kusması ve ağız içi, yemek borusu ile dilinin simsiyah olmasının sebebinin, mideye doğru yoğun safra akışı olduğunu belirledik. Safranın aşağıya akması gerekirken yukarı doğru hareket ederek ağız içerisine kadar ulaşan miktarlara geldiğini gördük. Bunu engellemek bir ameliyat gerçekleştirdik. Yaptığımız iş sadece ince bağırsağın mideye safra götüren 20 santimlik kolunu çıkarmaktı. 20 yıllık şikayete, 20 dakikalık meliyatla çözüm bulduğumuzu gördük."

'BİZİ EN ÇOK DUYGULANDIRAN AMELİYAT'

Doç. Dr. Çakır, ekip arkadaşlarıyla birlikte 2019 yılında gerçekleştirdikleri yüzlerce ameliyat içerisinde kendilerini en çok duygulandıran ameliyatın bu olduğunu sözlerine ekleyerek, “Çünkü bir insana tekrar yeme içme fonksiyonlarını kazandırdık" dedi.

ANTALYA'DA 20 YIL ONCE GECIRDIGI MIDE KANSERI AMELIYATININ ARDINDAN SAGLIGINA KAVUSTUGUNU SANIRKEN BU KEZ YEDIGI HER SEYI KUSMAYA BASLAYAN ZEYNEP KARASU, 42 KILODAN 37 KILOYA DUSTU. 20 DAKIKALIK AMELIYATIN ARDINDAN ISTEDIGINI YEMEYE BASLAYINCA UC AYDA 45 KILOYA YUKSELEN KARASU, 20 YILDIR EN COK OZLEDIGI CIKOLATADAN SIMDI GUNDE IKI PAKET YIYOR.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 20 YIL ONCE GECIRDIGI MIDE KANSERI AMELIYATININ ARDINDAN SAGLIGINA KAVUSTUGUNU SANIRKEN BU KEZ YEDIGI HER SEYI KUSMAYA BASLAYAN ZEYNEP KARASU, 42 KILODAN 37 KILOYA DUSTU. 20 DAKIKALIK AMELIYATIN ARDINDAN ISTEDIGINI YEMEYE BASLAYINCA UC AYDA 45 KILOYA YUKSELEN KARASU, 20 YILDIR EN COK OZLEDIGI CIKOLATADAN SIMDI GUNDE IKI PAKET YIYOR.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 20 YIL ONCE GECIRDIGI MIDE KANSERI AMELIYATININ ARDINDAN SAGLIGINA KAVUSTUGUNU SANIRKEN BU KEZ YEDIGI HER SEYI KUSMAYA BASLAYAN ZEYNEP KARASU, 42 KILODAN 37 KILOYA DUSTU. 20 DAKIKALIK AMELIYATIN ARDINDAN ISTEDIGINI YEMEYE BASLAYINCA UC AYDA 45 KILOYA YUKSELEN KARASU (DOC. DR. TUGRUL CAKIR ILE), 20 YILDIR EN COK OZLEDIGI CIKOLATADAN SIMDI GUNDE IKI PAKET YIYOR.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)

 
Kapısız evde yaşayan ailenin 'akrep' korkusu
 
Bacağını patpata kaptırıp, yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmzasını ayak parmağı ile attı
ANTALYA'da 4 yıl önce geldiği organ nakli merkezinde çift kolu olmadığı ...
Yaşlılarda düşme kaynaklı kazalara dikkat
Yaşlılık dönemindeki düşme kaynaklı kazalara dikkat çeken Gerontolog F. ...
Ankara'da 'koronavirüs' için operasyon merkezi oluşturuldu
ÇİN'de yayılan 'koronavirüs' salgınına karşı Türkiye'de alınan önlemler ...
 
Koronavirüs, dünyada 106 can aldı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat ...
AÜ'de 50'nci beyin pili ameliyatı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim ...
Antalyalı doktorlardan Türkiye'de bir ilk
ANTALYA'da, 40 gün önce dünyaya gelen Muhammet Asaf bebeğin, anne karnında ...
 
TÜSAD’dan corona virüsünden korunma yöntemleri
Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan corona viral salgın haberlerine ilişkin ...
Aşı karşıtlığı nedeniyle 2 bin 666 kişi kızamığa yakalandı
HACETTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim ...
Antalya'yı seçtiler
UMMAN'da yaşayan siroz hastası Amanallah Elbuluşi (48), kızı Sümeyya Elbuluşi'nin ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva