Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
16 Eylül 2020 Çarşamba - 13:05

Tamer Tuna: Yine kazanarak dönmek istiyoruz

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, "Beşiktaş ile oynuyorsunuz. O statta oynamak zordur. Geçen sezon o statta kazandık, yine kazanarak dönmek istiyoruz. Oyunumuzda konsantrasyonu ve disiplini sağlarsak, kazanarak döneceğimize inanıyorum" dedi.

Tamer Tuna: Yine kazanarak dönmek istiyoruz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, cumartesi günü deplasmanda Beşiktaş ile oynayacakları maç öncesi takımının değerlendirmesini yaptı. Gençlerbirliği maçı galibiyetinin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Tuna, "Lige başlangıçta kazanmış olmak ve 3 puanla 40 haftalık uzun sürecin adımını atmak bizi mutlu etti. Gençlerbirliği kadrosuyla, oyunuyla lige gelecek haftalarda değer katacaktır. Oyun anlamında gayet iyi işler çıkardık. Takım savunmamızın maç boyunca 1 pozisyon vermesinden bu anlaşılabilir" diye konuştu.

"6 YERLİ OYUNCUYLA SAHADA YER ALMAMIZ ÖNEMLİ"

Bu sezonun yeni takımlarının Hatayspor, Erzurumspor ve Fatih Karagümrük'ün kazanmasının ligin farklı geçeceğini gösterdiğini aktaran Tuna, şunları söyledi:

"Antalyaspor'un geçen sezon bıraktığı değerle oyunu sürdürebilmesi, altyapıdan çıkan oyuncuların sahada olması, 6 yerli oyuncuyla sahada yer almamız, planlamamızda iyi adımlar olduğunun göstergesi. Antalya'da hem iyi futbol seyrettirerek, hem genç oyuncularımızla Antalyaspor'un hedeflediği başarı ve oyuncuya değer katarak harcama limiti sorunu yaşamadan ligi geçirmesi çok önemli. Hem başarı hem de takım yönetimi ile oyuncu gelişimi açısından hepsini bir arada götürmek zorundayız. Sezon içerisinde dalgalanma yaşayabiliriz ama takımımızın tüm pozisyonlarda gösterdiği disiplin mücadele üst seviyedeydi. Bu da futbol anlamında iyi pozisyonda olduğumuzu gösteriyor."

"NURİ VE PODOLSKİ TAM HAZIR DEĞİL"

Beşiktaş'ı Trabzonspor maçındaki oyunuyla değerlendirmemek gerektiğini belirten Tuna, takımının kalesinden 35 metreden, rakip kaleye 35 metre kala mesafede iyi oynayan bir takım olduklarını söyledi. Tuna, ikinci bölgedeki bu oyun anlayışını sahada gerçekleştirebilen takımların başarılı sonuçlar elde ettiğine dikkati çekti. Sezon genelinde bu anlayışı sahaya yansıtmayı hedeflediklerini kaydeden Tuna, hazırlık sürecini çok iyi geçirdiklerini vurguladı. Nuri Şahin ve Podolski'nin hazırlık sürecinin tam olmadığını dile getiren Tuna, iki futbolcunun da hazır olduklarında oyun değerine, takımın oyun geçişindeki pas oyununa çok katkı sağlayacakların dile getirdi.

"YABANCI KURALIYLA İLGİLİ TARTIŞMA BİZİ DE ETKİLİYOR"

Ligde yerli oyuncu sayısı ve yabancı oyuncu kuralı hakkındaki tartışmaların teknik direktörleri de olumsuz etkilediğini aktaran Tuna, şöyle konuştu:

"Başarısız olduğunuzda ya teknik heyet hoca ya da yönetimi feda ediyorsunuz. Çok uzun süreli organizasyon yapmak zorundasınız. Genç oyunculara süre verdiğinizde oyun dengesini bozabiliyorsunuz. Biz o karar aşamasındayız. Ligimizde yerli oyuncu sayısı, yabancı kuralı ile ilgili tartışma var. Bu bizi, teknik direktörleri de etkiliyor. Teknik adam değişse de kulüp planlaması doğru ilerlemiyor. Antalyaspor olarak net karar vermek zorundayız. Hem 30 yaşında oyuncu transfer ediyoruz, hem 19-20 yaşında oyuncuya yer veriyoruz. Bu konuda karar vermeliyiz. Kısa vade bir sezonluk düşünceyle değil bu uzun vade de gerçekleştirilecek. Biz bu sene Bünyamin'i kazanmaktan dolayı mutluyuz. Teklifler de alıyoruz. Bundan mutluyuz. A takımda antrenmanda olan oyuncu sayısı fazla. Bünyamin, Nazım ile rekabete girdi, birlikte oynadı. Teklif alınan futbolcularımız sadece bunlar. Diğer oyuncular özelinde de teklif geliyor ama bu hedefi oluşturmak zorundayız."

"KAZANARAK DÖNECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Beşiktaş ile zor bir maç oynayacaklarını kaydeden Tuna, şunları söyledi:

"Beşiktaş kaliteli bir takım. Trabzonspor'dan moralli dönmüş takımla karşılaşacağız. Sergen hocaya geçmiş olsun diliyorum. Birlikte çalıştık, birlikte oynadık. Bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Beşiktaş ile oynuyorsunuz. O statta oynamak zordur. Geçen sezon o statta kazandık, yine kazanarak dönmek istiyoruz. Oyunumuzda, konsantrasyonu ve disiplini sağlarsak, kazanarak döneceğimize inanıyorum. Beşiktaş maçında oyuncularımızın mücadelesi, kendi oyun gücümüz inanıyorum ki ortaya çıkacaktır."

FRAPORT TAV ANTALYASPOR TEKNIK DIREKTORU TAMER TUNA, ATILLA VEHBI KONUK TESISLERI'NDE DUZENLENEN BASIN TOPLANTISINDA, CUMARTESI GUNU DEPLASMANDA BESIKTAS ILE OYNAYACAKLARI MAC ONCESI TAKIMININ DEGERLENDIRMESINI YAPTI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) 

 
Öğrencilere 'Hababam' misali açık havada ders
 
Tarık Akan ölümünün dördüncü yılında mezarı başında anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyaspor'dan 2 genç transfer
FRAPORT TAV Antalyaspor, kaleci Doğukan Özkan ve Ankaraspor'dan Ali Eren ...
Hasan Çavuşoğlu: Avrupa'da elimizden geleni yapacağız
AYTEMİZ Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Avrupa kupalarında önümüzde ...
Sol bek Ali Eren İyican Antalyaspor'da
Süper Lig ekibi Fraport TAV Antalyaspor, TFF 1'inci Lig ekibi Ankaraspor'dan ...
 
Antalyaspor ile Beşiktaş'ın 49'uncu randevusu
Fraport TAV Antalyaspor, Süper Lig'de 49'uncu kez karşılaşacağı Beşiktaş'ı ...
Antalyaspor ara vermedi
FRAPORT TAV Antalyaspor, Gençlerbirliği galibiyeti sonrası ara vermeden ...
Judo Olimpik Milli Takımı Antalya'da kamp yapacak
Koronavirüs (Covid-19) pandemisinin normalleşme döneminde hazırlık kampı ...
 
Galibiyet, başkan ve taraftara armağan
FRAPORT TAV Antalyaspor sahasında Gençlerbirliği'ni yenerek Süper Lig'e ...
Unlu ve yumurtalı doğum günü sürprizi
ANTALYA'nın Kemer ilçesinin 3'üncü Lig temsilcisi Kemerspor'da yeni yaşına ...
Muratpaşa'da gün batımında spor
MURATPAŞA Belediyesi'nin başlattığı Sağlıklı Muratpaşa Hareketi'nin tanıtımları ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva