Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
26 Aralık 2015 Cumartesi - 11:53

Tamince'nin Phalesis rüyası bitti

ANTALYA'da Rixos Oteller Grubu'nun en özgün halkası olarak Beydağları Olimpos Milli Parkı içinde projelendirilen 'Dreams of Phaselis' otel projesi, tamamen rafa kalktı.

Tamince nin Phalesis rüyası bitti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, mevcut imar planlarının iptaline karar verdi. 

Phaselis, Antalya Körfezi'nin batısında yükselen Beydağları'nın eteğinde Antik Likya uygarlığının Olimpos'la birlikte liman kentlerinden biri olarak tanınıyor. Gün yüzüne çıkarılan tarihi eserlerden çok daha fazlasının halen toprağın altında olduğu antik kentin etkileşim içinde olduğu 180 dönümlük alan, turizm yatırımları için işadamı Fettah Tamince'ye ait Rixos Oteller Grubu'na tahsis edildi. 

Tahsis, 'Ares Faselis' adlı şirket üzerinden düzenlenen 'Dreams of Phaselis' (Phaselis Rüyası) adı verilen projeyle bölgede içinde 6 tenis kortlu, 3 yüzme havuzlu, 280 odalı otel ve tatil köyü yapılması planlandı. Proje için imar planları değiştirildi, ilgili kurumlardan olumlu yazılar alındı. Antalya Valiliği de projeyle ilgili 26 Aralık 2013'te 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verdi. Ancak, 'Phaselis İnisiyatifi' adıyla bir araya gelen sivil toplum örgütleri, Kemer ve Kumluca'dan yöre halkı projeye karşı büyük mücadele başlattı. İmza kampanyaları ve davalar sonunda Antalya 2'nci İdare Mahkemesi, Nisan ayında 'ÇED Gerekli Değildir' kararının yürütmesini durdurdu. Ardından Antalya 1'inci İdare Mahkemesi de tahsise ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Projeyle ilintili açılan birçok dava hala devam ederken mahkemeye sunulan 29 sayfalık bilirkişi raporunda tahsisi yapılan 180 dönüm alanın Beydağları Sahil Milli Parkı içinde, Phaselis Antik Kenti bitişiğinde bulunduğu belirtilerek, dava konusu proje alanının 20 dönümünün 1. Derece arkeolojik SİT alanı içinde yer aldığı kaydedildi. Raporda, proje alanının 154'ü Türkiye, 25'i bölgeye endemik 864 bitki türünü barındırdığı, tarihi- kültürel miras açısından Phaselis Antik Kenti'nin etkileşim sahası içinde yer aldığı kaydedildi. Ayrıca valiliğin 'ÇED Gerekli Değildir' kararını 23 gün gibi bir sürede verdiğine de dikkat çekti. Bilirkişi heyeti, ÇED kararı için şirketin 3 Aralık'ta müracaat ettiğini, 26 Aralık'ta da 'ÇED Gerekli Değildir' kararının verildiğini vurguladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Phaselis Antik Kenti'nde otel projesinin 20 dönümün içinde kaldığı 1'inci Derece Arkeolojik SİT alanında kalan 878 parselin, SİT alanı dışında kalan kısmında sondaj çalışmalarına başladı. Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Uygarlıklarını Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Murat Arslan başkanlığındaki ekibin yaptığı çalışmalar, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 22 Aralık tarihli toplantısında değerlendirildi. Sondaj kazısı sırasında açığa çıkan arkeolojik buluntuların 'korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları' kapsamında olduğu belirlendi. Bu kapsamda Phaselis Antik Kenti 1'inci Derece Arkeolojik SİT Alanı sınırları yeniden düzenlenip genişletilirken, bölgede mevcut imar planlarının da iptaline karar verildi. 

Antalya'da Phaselis projesine karşı başlatılan sivil hareketin avukatlığını üstlenen Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatlarından Tuncay Koç, Kurulun karara ekli haritasında, proje alanının 1'inci Derece Arkeolojik SİT alanı olarak işaretlendiğini söyledi. Koç, kararın Phaselis'te bugüne kadar savundukları tezlerin ne kadar haklı ve bölgenin gerçeklerine uygun olduğunun ispatı olduğunu belirterek, “Kurulun aldığı bu kararla proje artık tamamen bitmiştir" dedi.


ANTALYA'DA RIXOS OTELLER GRUBU'NUN EN OZGUN HALKASI OLARAK BEYDAGLARI OLIMPOS MILLI PARKI ICINDE PROJELENDIRILEN 'DREAMS OF PHASELIS' OTEL PROJESI, TAMAMEN RAFA KALKTI. ANTALYA KULTUR VARLIKLARINI KORUMA BOLGE KURULU, MEVCUT IMAR PLANLARININ IPTALINE KARAR VERDI. DAHA ONCE BU ALANDA CEVRE ORGUTLERI PROTESTO GOSTERISI YAPMISTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Emre BAYLAN/ ANTALYA, (DHA)- 
 

 
Kaş'ta CHP ilçe başkanı belli oldu
 
Noel annelerden barış ve hoşgörü mesajı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
denizz 27 Aralık 2015 Pazar 09:49

Dost kardeşler sonra dan düşman olmasalardı o bölgede verilmişdi.Ne istediler de vermedik günlerini unutmayın!!!!

Yorumu oyla      3      3  
Deniz 26 Aralık 2015 Cumartesi 16:48

Umarım tamamen bitmiştir. Bugün A şahsı için bitirilip yarın B şahsına verilmesin de.

Yorumu oyla      4      3  
Mahmut Celal ÜNAL 26 Aralık 2015 Cumartesi 16:35

'phaselis insiyatifi' hareketini gerçekleştiren sivil toplum üyelerini kutluyorum.İnsanın aklı durası geliyor:dünya nüfusu çoğaldıkça,doğanın insanlara sunduğu doğal kaynakları ve de bize yaşamamız için oksijen veren,hayat veren doğanın kendisini korumak için daha da duyarlı davranacağımıza,bizden sonraki nesile teslim aldığımız gibi bir doğa bırakacağımıza;kalkmış çakalın biri rant için doğayı katletmeye.Kabahat bu çakalda değil,esas kabahat bu çakalın eline:ÇED-MED i boşver sen yoluna devam et diyen valilerde Devleti yönetenlerde.Allah bilir belki de aralarında ortaklık sözü vardır.Sana burdan ekmek yok, sen yürü abi Dubaiye arapların yanına.Yürü anca gidersin.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaş'ta CHP ilçe başkanı belli oldu
CHP Kaş İlçe Örgütü'nün iki adayın yarıştığı kongresi sonucunda Süleyman ...
Emekli gazeteci, evinde yanarak öldü
ANTALYA'da emekli gazeteci 63 yaşındaki İsmail Hakkı Akduman, uyuduğu ...
Erken yılbaşı kutlaması
FHC Sahne Sanatları Akademisi üyeleri, erken yılbaşı kutlaması için Keyf-i ...
 
HDP’li kadınlar Antalya’da oturma eylemi yaptı
ANTALYA’da HDP üyesi bir grup kadın doğu illerinde yaşanan çatışmalarda ...
'Antalya'nın Kahyası' kitabını imzaladı
ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) kurucusu ve eski başkanı gazeteci Erdoğan ...
Maraş katliamında yaşamını yitirenler anıldı
37 yıl önce Maraş katliamında yaşamını yitirenler Antalya'da anıldı.
 
CHP'den 17-25 Aralık eylemi
CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı, 17-25 Aralık soruşturmalarının rafa kaldırılmasını kınadı.
Önce kamera sonra polis yakaladı
AKSU İlçesi'nden çaldıkları otomobille Serik İlçesi'nde bir marketten ...
Antalya'da bir vakfa polis baskını
ANTALYA'da bünyesinde çeşitli yurtları barındıran Hasan Fatma Şahin Eğitim ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva