Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
9 Kasım 2018 Cuma - 09:56

Tanınmayan kahramanlar

ANTALYA'da, futbol takımlarının 2 bin kamp yapmasının hedeflendiği kamp turizmi sezonu öncesi bakım çalışmaları titizlikle sürdürülen sahalarda, hayatlarında hiç futbol oynamayan, statta maç izlemeyen kadınlar çalışarak hem aile ekonomisine destek hem de ülke turizmine katkı sağlıyor.

Tanınmayan kahramanlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Spor turizminde Türkiye'nin en önemli merkezi haline gelen Antalya'da futbol takımlarının ocak- nisan aylarında 2 bin kamp yapması hedefleniyor. Avrupa'dan Asya'ya dünyanın dört bir yanında takımların kamp yapacağı Antalya'daki sahalarda, yeni sezon öncesi bakım çalışmaları hızlandı. Aralık ayı ortasına kadar sahaların futbol oynamaya elverişli olması ve milyon dolar değerindeki futbolcuların zemin şartlarından sakatlanmaması için çim yapısı titizlikle inceleniyor. Kentteki 170 futbol sahasındaki çalışmalarda ise profesyonel çim bakım uzmanlarının yanı sıra, çoğunlukla ev kadını ya da çiftçi kadınlar görev alıyor.

TANINMAYAN KAHRAMANLAR

Yaz döneminden itibaren bakıma alınan sahalarda tohum ekimi, çim biçme sonrası ot yolma, topraktaki taşları ayıklama gibi işlemleri yürüten kadınlar, hem Antalya'nın futbol turizmindeki başarısı, hem de ülkenin tanıtımı için emek harcıyor. Belek Turizm Merkezi'ndeki sahalarda yevmiyeli çalışan kadınlar, kazandıkları günlük 70 lirayla da aile ekonomisine katkı sağlıyor. Futbol sahalarına yakın çevredeki Belek ve Serik'te yaşayan kadınlar, ev işlerinden, sera ve bahçe çalışmalarından arta kalan zamanlarda saha bakım görevlisi olarak çalışıyor.

FUTBOL SAHALARINDA KADIN ELİ

Aile içerisinde, evdeki marifeti ve titizliğiyle örnek alınan anne ve abla konumundaki kadınlar, futbol sahalarındaki görevlerine de aynı titizliği yansıtarak kamp turizmi sezonunun başarılı geçmesi için ter döküyor. Kadınlardan Gülseren Hekimoğlu, "Ülkemizin turizm geleceği için, futbolcuların sakatlanmaması için bu sahalarda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Çimler arasında ufacık taş olsa bile eğilip alıyoruz. Çimlerin kumlamasını yapıyoruz, otları yoluyoruz, taş ayıklıyoruz. Hiç maç izlemedim, hiç oynamadım ama bu sahaların en güzel bakımını yapmaya çalışıyoruz. Bu sahalarda top oynayacak futbolcuların sakatlanmaması için titizlikle çalışıyoruz" dedi.

KADIN ÇALIŞANLARIN ÖNEMİ

Belek bölgesindeki sahalarda inceleme yapan Türkiye Futbol Federasyonu Bağımsız Saha Denetçisi Gökhan Şimşir de Antalya'nın dünyanın sayılı futbol kamp turizmi merkezlerinden biri olduğunu dile getirdi. Futbol kamp turizminde Antalya'nın rakiplerinin İspanya ile Dubai olduğuna değinen Şimşir, kentte ocaktan nisan ayına kadar çok sayıda ülkeden takımların 2 bin civarında kamp yapmasının hedeflendiğini söyledi. Antalya'daki futbol sahalarında nisandan aralık ayına kadar bakım çalışmaları yapıldığına dikkati çeken Şimşir, "Nisan ayından sonra sahalar bakım dönemine girer. Ekim ayına kadar yazlık bakım, ekim ayından sonra da kış bakımı yaparız. Bu süreçte yevmiyeli kadın çalışanlarımız, sahalarda ot temizliği, saha düzenlemesi gibi birçok konuda bize yardımcı oluyor. Antalya'da 200'e yakın futbol sahası var. Bu tesisler kamp döneminin yanı sıra 12 ay boyunca bölge halkına çalışma imkanı sağlar. Gelen takımlar sayesinde de ülke turizmine katkı yapar" dedi.

ANTALYA'DA FUTBOL TAKIMLARININ 2 BIN KAMP YAPMASININ HEDEFLENDIGI KAMP TURIZMI SEZONU ONCESI BAKIM CALISMALARI TITIZLIKLE SURDURULEN SAHALARDA, HAYATLARINDA HIC FUTBOL OYNAMAYAN, STATTA MAC IZLEMEYEN KADINLAR CALISARAK HEM AILE EKONOMISINE DESTEK HEM DE ULKE TURIZMINE KATKI SAGLIYOR.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA FUTBOL TAKIMLARININ 2 BIN KAMP YAPMASININ HEDEFLENDIGI KAMP TURIZMI SEZONU ONCESI BAKIM CALISMALARI TITIZLIKLE SURDURULEN SAHALARDA, HAYATLARINDA HIC FUTBOL OYNAMAYAN, STATTA MAC IZLEMEYEN KADINLAR CALISARAK HEM AILE EKONOMISINE DESTEK HEM DE ULKE TURIZMINE KATKI SAGLIYOR.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Uçak restoran- kafede yangın
 
Tarım, Sebze ve Meyve Yatırım Forumu başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Türel'den otobüsten indirilen gaziye ziyaret
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gösterdiği gazi kartının ...
Yetenekli yunuslar öğrencileri büyüledi
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, ...
Antalya Aksu'dan ilk aday adayı
AKSU Belediye Başkanlığı için Ak Parti'den ilk aday adaylığı başvurusu ...
 
Antalya Siteler Mahallesi'ne çocuk bahçesi
SİTELER Mahallesi'nde 1342-1343 Sokak kesişiminde yer alan metruk binanın ...
Denizde Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtılar
MURATPAŞA Belediyesi'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı hazırlıkları ...
Başkan Çandır'ın 10 Kasım mesajı
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, 10 Kasım Atatürk'ü Anma ...
 
Manavgat'ta 150 organ bağışı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 1 yıl içerisinde 80'i Organ Bağışı Haftası'nda ...
5 koyunu sünnet düğününde yemek için çalmışlar
ANTALYA'da çaldıkları 5 koyunu hafif ticari araçla taşıyan 5 kişi, kovalamaca ...
Cinayet kurbanının evindeki esrarengiz not
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, 2 yıl önce Fulya Özdemir'i (29) öldürüp gömdüğü ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva