Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
4 Nisan 2015 Cumartesi - 09:45

Tanrıkulu Adliye'ye neden gitmedi?

CHP'li Tanrıkulu, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümüyle sonuçlanan rehine krizinde neden müzakereci heyette yer almadığını açıkladı.

Tanrıkulu Adliye ye neden gitmedi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çağlayan Adliye binasında Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürüldüğü saldırıda müzakereci heyet içinde olması taleplerini reddettiği için İstanbul Başsavcılığı, adı geçtiği için de hükümet ve medyası tarafından suçlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bir tuzağın içine çekilmek istendiğini hissettiği için gitmediğini söyledi. Siyasi kimliği dolayısıyla böyle bir talebe hükümeti temsil eden birinin aracı olması gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Komplolara ve provokasyona açık bir durum vardı. Bir tuzağın içine çekilmek istendiğimi düşünüyorum. Zaten aydınlatılması gereken sonu kanla biten bu garip olaydan sonra hükümet kanadından bakanların ve milletvekillerinin, AKP’nin yandaş yayınlarının ve yazarlarının söyledikleri ve yazdıkları endişelerimizde haklı olduğumuzu kanıtlıyor” dedi.

‘Başsavcılık hedef gösteriyor, çarpıtıyor’
Çağlayan saldırısında, Savcı Kiraz’ı rehin alan DHKP-C’liler, müzakere heyetinde olmasını istedikleri kişiler arasında Tanrıkulu’nun da ismini vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ise önceki gün yaptığı açıklamada, “Teröristlerin görüşmek istediği avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara da çıkmamıştır” demişti. Başsavcının açıklamasını, “Kendileri davet ettiği halde ‘teröristlerin çağırdığı’ diye açıklama yapanların geleceğimi söylediğim halde müzakereci olarak gitmediğim ifadesi doğru değildir. Başsavcılık hedef gösteriyor ve çarpıtıyor” diyerek yalanlayan Tanrıkulu, “Olay sırasında Agos gazetesi kurucularından Sarkis Seropyan’ın cenaze törenindeydim ve telefonum kapalıydı. Feriköy’deki kiliseden 14.15 sıralarında çıktıktan sonra gazetecilerin soruları üzerine konudan haberdar oldum. Adliyeye gidip gitmeyeceğime yönelik sorulara, mahiyetini öğrendikten sonre değerlendireceğim yanıtını verdim. Bir süre sonra sabit hatlı bir telefondan arandım. Sekreter kendisini savcı yardımcısı olarak tanıtan bir kişiye bağladı. Saldırganların benim görüşmeci heyet içinde olmamı istediklerini, aynı şekilde İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın da çağrıldığını ve yolda olduğunu söyledi” dedi.
CHP’nin genel başkan yardımcısı olduğu için parti yöneticilerine danışması gerektiği yanıtını verdiğini belirten Tanrıkulu, yaptıkları değerlendirmede olayın çarpıtılarak kullanılabileceğini, bir tuzak ya da komplo ihtimali olabileceğini düşündüklerini söyledi. Hükümetten birilerinin talebe aracılık yapması halinde olay yerine gitmeye karar verdiklerini belirten Tanrıkulu, “Eğer hükümet bir tuzağın içinde değilse, insan hayatının söz konusu olduğu bir olayla ilgili ararlardı. Ancak bu yapılmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nu oraya çağırmak bir komplo yapılabileceğini, şahsıma karşı bir tuzak kurulabileceğini düşündürttü. Oraya gitmem demek her türlü provokasyona açık bir iklime teslim olmak anlamına geliyordu. Zaten aydınlatılması gereken sonu kanla biten bu garip olaydan sonra hükümet kanadından bakanların ve milletvekillerinin, AKP’nin yandaş yayınlarının ve yazarlarının söyledikleri ve yazdıkları endişelerimizde haklı olduğumuzu kanıtlıyor. Günah keçisi olarak seçilenlerin arasına CHP’yi ve şahsımı da koyuyorlar” diye konuştu.

‘Devlet savcısını neden kurban verdi?’
AKP’nin 7 Haziran’daki seçimlere kadar sokaktaki şiddetin ve ölümden başka sığınacağı bir yol kalmadığını vurgulayan Tanrıkulu, “Seçim gününe kadar sürekli bir korku atmosferi yaratarak bu tür eylemlerin arkasına sığınmak isteyeceklerdir. Olay budur. Ne istihbarat ne de güvenliğin bu korkunç olayı engelleyememiş olması basit bir güvenlik zafiyeti ile açıklanamaz. İstihbarat bu tür olayları engellemek için var. Hadi engelleyemediniz, devlet savcısını neden kurban verdi?
Neden herkesin sağ kalmasına çaba harcanmamıştır? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve medyası ‘Teröristler, Sezgin Tanrıkulu’nu müzakereci olarak neden çağırdı? Bu güvenin sebebi nedir?’ diye soruyor. Bilmiyorlarsa söyleyeyim. Diyarbakır Baro Başkanı bir avukat olarak yıllarca hak savunuculuğu yapmış Sezgin Tanrıkulu’nu çağırmak doğaldır. Asıl soru, siyasi kimliği olan birine yapılan bu çağrıya neden hükümetin aracılık etmediğidir. İnsan olan herkesi derinden yaralayan bir olaydan yola çıkıp kendi medyalarıyla birlikte karalama kampanyası yürütmek şüphelerimizde ne kadar haklı olduğumuzun kanıtıdır” diye konuştu.
Ahmet Şık / Cumhuriyet - 

 
HDP'de taşlar yerinden oynadı
 
Özgürlüğe uçuşta geri sayım başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tanrıkulunu istemiyoruz!!!!!! 4 Nisan 2015 Cumartesi 11:29

chp'nin yakasından düşmesi gereken biri.neden önseçime giremedi? cesareti yok!!!!!!! yazıklar olsun böyle siyasetçilere

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oyuncusu Orhan Şimşek babasını öldürdü
SAMANYOLU TV'de yayınlanan Küçük Gelin dizisinde rol alan ve geçen ocak ...
Budak'tan ekonomiye yön verecek rapor
CHP'nin Antalya'dan 3'üncü sıra milletvekili kontenjan adayı Çetin Osman ...
Kuaför oyunları sitesi
Çocuklarınızın eğlencesini bölmeyecek ve en güzel anlarını yaşacağı, sizlerin ...
 
Kayahan hayatını kaybetti
Bir süredir yumuşak doku kanseri tedavisi gören Kayahan bu sabah vefat etti.
35 öğrenci okul sütünden zehirlendi
KONYA'nın Tuzlukçu İlçesi'nde okulda dağıtılan sütten içen 35 öğrenci, ...
Genelev röportajı birinci oldu
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri açıklandı. Habertürk muhabiri ...
 
Domuz gribi kaç can aldı?
Sağlık Bakanlığı, grip nedeniyle ölümlerin arttığını, 57 yurttaşını yaşamını yitirdiğini açıkladı.
AKP binasına silahlı baskın
Kartal'da AKP binasına silahlı kişilerin girdiği bildirildi.
GSS borçluları ile ilgili FLAŞ gelişme!
Genel Sağlık Sigortası gelir testi için bugün sona eren başvuru süresi altı ay uzatıldı.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva