Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete’de
Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete’de
Adem Soytekin tahliye edildi
Adem Soytekin tahliye edildi
Abdurrahman Tutdere görevden uzaklaştırıldı
Abdurrahman Tutdere görevden uzaklaştırıldı
Altın kemer Antalya’ya geliyor
Altın kemer Antalya’ya geliyor
19 Ocak 2018 Cuma - 12:52

Tarihi sarayın çinileri sergileniyor

ISPARTA'nın Yenişarbademli ilçesinde Selçuklu döneminde yapılan Kub'ad Abad Sarayı'nın duvarlarındaki çinilerin benzerleri yaptırılarak belediyede sergilenmeye başlandı.

Tarihi sarayın çinileri sergileniyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Belediye Başkanı Mustafa Erdem, 1235 yılında yapılan Kub'ad Abad Sarayı'nda Prof. Dr. Rüçhan Arık tarafından yapılan kazı ve restorasyon çalışmalarında ortaya çıkan çinilerin yerinden sökülerek Konya Karatay Müzesi'nde koruma altına alındığını söyledi. Bu çinilerin birebir kopyalarını yaparak belediye binasında sergilediklerini kaydeden Başkan Erdem, "Geçen yıl 7'ncisi düzenlenen Sanat Çalıştayı'nda ilçeye gelen Antalyalı sanatçılar saraya özgü seramikleri yaptı. Vatandaşlar ve tatilciler bu seramikleri görme imkanı buluyor" dedi.

'AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK'

Kub'ad Abad Sarayı'nda bulunan çinilerdeki figürlerin diğer kentler tarafından kendilerine aitmiş gibi benimsendiğini üzülerek öğrendiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Erdem, "Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat tarafından ilçe sınırlarımızda yaptırılan sarayın çinilerinde yer alan ve buraya özgü olan bu figürler ne yazık ki başka iller tarafından benimsenmiş. Bunu duyduğumuzda üzüldük. Yapılan çalışma ile bu çinilerin ve figürlerin Yenişarbademli'ye ait olduğunu göstermek, Isparta ve ilçemiz adına bir farkındalık oluşturmak düşüncesindeyiz. Emeği geçen ustalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HALKTAN KATILIM BEKLİYORUZ

Seramik ustalarının yazın yeniden ilçede olacağını vurgulayan Başkan Erdem, "Yöre halkının bu işi öğrenmesi ve çalışmalara devam etmesi en büyük arzumuz. Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız" dedi.

 

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)

 

 
Dolandırıcılık şüphelileri adliyede
 
Başkan Uysal'dan karne hediyesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğirdir ilçe jandarma komutanına FETÖ'den gözaltı
ISPARTA’nın Eğirdir İlçe Jandarma Komutanı üsteğmen B.Y., FETÖ/PDY soruşturması ...
Isparta'da YHT için önemli adım
ISPARTA'yı yakından ilgilendiren Afyonkarahisar- Antalya- Burdur- Eskişehir- ...
Dursun Gündoğdu
Sen beni görmedin, ben seni görmedim
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
İnsanlık bu ise istifa etmek istiyorum
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ormanlar yaşamdır
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Temmuz ayında Venüs'ün İkizler burcuna geçişiyle birlikte, zihinsel canlılık kazanıyor, çevrenizdeki insanlarla iletişim ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva