Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
21 Aralık 2011 Çarşamba - 16:27

Tarım sektörü 'konsey' kurmak istiyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde oluşturulan “Yaş Meyve ve Sebze Çalışma Grubu” ilk toplantısını yaptı.

Tarım sektörü  konsey  kurmak istiyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak başkanlığında, ATSO Yönetim Kurulu salonunda yapılan toplantıya; ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi-Toprak Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaplan ve Öğretim Üyesi Doç.Dr. Kemal Sönmez, Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Metin Kaya, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Namık Şenli, Antalya Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Balcı, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Naci Yorgancılar, ANTBİRLİK Genel Müdürü İmdat Keskin, Aksu Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa İmamgiller, Zirai Danışmanlar Derneği Başkanı İbrahim Akbulut, ATSO Tarım Komitesi, Meclis ve Komite üyeleri ile sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya’da son dönemde çok güzel bir birliktelik yakalandığını, özel sektör, kamu işbirliği yapılarak ve siyasilerle aynı masanın etrafında toplanılarak EXPO 2016’nın alındığını ifade etti. Antalya’nın tarım sektörünün başkenti olduğunu vurgulayan Budak, “Yıllık 5.5 milyon ton yaş sebze-meyve üretimi yapılıyor ancak bu üretim ihracata yansımıyor. Ürettiğimizin sadece yüzde 10’luk bir kısmını yurt dışı pazarlara satabiliyoruz” dedi.

Konuşmasında “Markalaşma”ya dikkat çeken Budak, “ATSO olarak iki yıldır etkin bir şekilde marka konusunu tartışıyoruz. Sadece turizmde ve sanayide değil, tarım sektöründe, tüm ürünlerimizde Antalya markası yaratabiliriz. Örneğin Antalya domatesini marka yapabilir miyiz? Tüm bu konuları sektörün önemli aktörler ile tartışacağız” dedi.
 
ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı da,  ancak doğru ve kararlı bir eylem planı ile başlanırsa başarılı olunacağını söyledi. Akıncı, “Narenciye ve Fındık Tanıtım Grubu bir Domates Tanıtım Grubu oluşturabilir mi diye düşünüyoruz. Antalya’nın en büyük hazinesi domates. Bu zenginliğimizi daha iyi tanıtmalıyız” diye konuştu.
 
Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, tarım sektörünün gelişmesi için “Tanıtım Grupları’’nı da içerecek bir “Tarım Konseyi’’ kurulmasını önerdi. Tarımın gelişmesi için her kesimin ayrı ayrı efor sarf ettiğini belirten Çandır, tek bir çatı altında toplanarak kurumsallaşma sonucunda amaca ulaşılabileceğini bildirdi. Çandır, bu oluşuma Ziraat Fakültesi’nin de dahil edilerek bilimsel, fark yaratıcı ve sürdürülebilir bir model oluşturulabileceğini vurguladı.
 
Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı da, yaptığı konuşmada, örtü altında yetişen ürünlerde daha kontrollü ve daha bilinçli bir üretim yapıldığını kamuoyuna anlatmak için bir tarım platformuna ihtiyaç olduğunu söyledi. Satıcı da, Fındık ve Narenciye Tanıtım Grubu gibi faaliyetlerden örnekler vererek, tanıtım grubu yerine Tarım Konseyi fikrine destek verdi.
 
Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin ise, öncelikle modelin hangisi olacağına ve hangi düzeyde temsil edileceğine karar verilmesi gerektiğini söyledi. Erçin, bu modelin içinde mutlaka özel sektörün de yer alması gerektiğine dikkat çekti.
 
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer de, Antalya’da üretilen domatesin kalite sorunundan dolayı mı, yoksa pazarlama sorunundan mı satılamadığının belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Tuncer, sürdürülebilir ve kalıcı olması için Tarım Konseyi oluşturulması fikrinin uygun olduğunu, böylece her yıl öne çıkan ürünlerin tanıtılabileceğini sözlerine ekledi.
 
Sektör temsilcilerinin sırayla söz aldığı toplantıda, Tanıtım Grubu yerine, Tarım Konseyi oluşturulması görüşü öne çıktı. Toplantıda tıpkı turizm sektöründe olduğu gibi tarım sektörü içinde ağırlıklı pazarlar olan Rusya Federasyonu ve Avrupa Birliği ülkelerinde ürün tanıtımına ağırlık verilmesi istendi.
 
 

 
Müzeyi renklendiren sergi
 
Kanadoğlu:Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mostar, Türk yatırımcıları bekliyor
Bosna Hersek Meclis Başkanı Murat Çoriç, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti
Emekliye 250 TL zam
Bir süredir üzerinde çalışılan ve 2.7 milyon emeklinin merakla beklediği ...
Yeni yılda memura zam yağacak
Ekonomi bakanları, yaklaşık 2.5 milyon memur ve memur emeklisinin merakla ...
 
Yoksulluk sınırı 607 lira
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yoksulluk sınırı araştırmasına ...
Çalışana vergi iadesi müjdesi
Anayasa Mahkemesi'nin çalışanın gelir vergisinin yüzde 27'den fazla olamayacağı ...
Hangi memurlar zam alabilecek
‘Eşit işe eşit ücret’ düzenlemesi ile birlikte hangi memurlara ek ödeme ...
 
Dövizzedelere ve kredi kartı mağdurlarına umut doğdu...
Mahkemelerin aldığı kararlar, dövizzedelere ve kredi kartı mağdurlarına ...
Enflasyonda sürpriz atak!
Kasım ayı enflasyon rakamları beklentileri aştı. Kasım ayında TÜFE 1.73 ...
2.5 milyon memura geçici zam
Yaklaşık 2.5 milyon memur ve memur emeklisine 2012 yılı başında geçici zam yapılması planlanıyor.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva