TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
24 Şubat 2011 Perşembe - 10:10

Taşeron işçilerin feryadı

‘Taşerona kadro isteği’ başlığı ile Gün Haber’de yayınlanan haber, taşeron şirket üzerinden çalışan işçilerin seslerini duyurma alanı oldu. Habere yorum yapan bir taşeron işçi, ‘Bizi adam yerine koymuyorlar’ diye feryat etti.

Taşeron işçilerin feryadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

GÜN HABER’in, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür ve arkadaşlarınca TBMM Başkanlığı’na, ‘taşeron işçilere kadro verilmesi’ amacıyla önerge vermesi üzerine ‘Taşerona kadro isteği’ başlığı ile verdiği haber, taşeron şirketler üzerinden kamu kurumlarında istihdam edilen işçilerin sorunlarını dile getirme alanı oldu. Söz konusu habere yorum yapan işçiler, sorunlarının bir an önce çözülmesini istediler.
 
Habere yapılan yorumlardan birinde ise adeta feryat edildi. ‘Bizi adam yerine bile koymuyorlar’ diye yazan bir okur, daha fazla çalıştırıldıklarını, tehdit edildiklerini belirterek, ‘Hakkımızı kim koruyacak?’ diye sordu.
 
İŞTE O YORUM
 
‘3 senedir hastanenin idari kısmında çalışıyorum. Üniversite mezunuyum. Çalıştığım birimle ilgili bir sıkıntı olunca memurlardan önce biz azarlanıyoruz. Yarım saat içinde yemek yiyip geliyoruz. Burada çalışan memur arkadaşların çoğu bir saatte bazısı daha uzun süre de yemek saatlerini kullanıyorlar. Burada yapılan çoğu işi diğer memur arkadaşlardan daha iyi biliyoruz ve daha fazla iş yapıyoruz. Haklarımıza gelince… Maaş belli. 10 iş gününden fazla yıllık izin kullanıyoruz. 10 senelik olsak da böyle. Onun dışında kıdem tazminatı diye bir şey yok. Bir de bunlara istinaden iş yükümüzün dışında iş verildiği zaman sürekli başka yere gönderilmekle tehdit ediliyoruz. Şimdi kul hakkından korkanlara sesleniyorum. Bizim hakkımızı kim savunacak, kime gidip derdimizi anlatacağız!? (Anlatmayı bırakın adam yerine bile koymuyorlar sizi)...’
 
TARTIŞILAN HABER
 
CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede, taşeron işçilere kadro istedi.
 
CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür ve arkadaşları, TBMM Başkanlığı’na, taşeron işçilerin sorunlarının araştırılması ve bu sorunlara çözüm önerilerinin bulunması amacıyla önerge verdi.
-“TAŞERON İŞÇİLER MAĞDUR”-

Önergenin gerekçesinde, sağlık, eğitim, belediye hizmetleri gibi pek çok alanda yaygınlaşan taşeronlaşmanın kamu hizmetlerinin sunumunda ciddi sorunlara neden olduğu, bu şekilde istihdam edilen personelin, düşük maaş ve yetersiz özlük hakları nedeniyle mağdur olduğuna dikkat çekildi.

-“TAŞERON İŞÇİ UYGULAMASINDA TEK MEMNUN TARAF İŞVEREN”-

Önergede, taşeron işçilerin sorunlarının araştırılması ve bu sorunlara çözüm önerilerinin bulunması amacıyla Meclis’te araştırma komisyonu kurulması istenilerek, “Taşeron işçi uygulamasından tek memnun taraf, ihale ile işi alan işverenlerdir” denildi.

-“KADRO VERİLSİN”-

Önergede, taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiği belirtilerek, şöyle denildi:
“Şu an taşeron işçilerin tamamı bir iş yapmaktadır. Hepsinin bir kadrosu olabilir. Başka bir ifadeyle devlet kadro anlamında ek bir yükle karşılaşmayacaktır. Ayrıca; bu işçilerin emeklerinin karşılığında maaş olarak bir ödeme yapılmaktadır. Ama bir farkla aracıya ödeme yapılmakta ve yandaş arada komisyon kazanmaktadır. Bu durumda, devlet zaten bir ödeme yapmaktadır. Bu ödeme aracıya değil, bizzat işçiye yaptığında hiçbir sorun kalmayacaktır. Yani, devlet aracıya yaptığı ödemeyi doğrudan işçiye yaptığı takdirde bu konuda da sorun kalmayacaktır. Taşeron işçilerin devlet kadrolarında istihdam edilmesi, insanca çalışma ve yaşama hakları açısından bir düzenleme demektir.”
 
 
HABERE YAPILAN DİĞER YORUMLAR
 
“Bugün bir şey duydum ben de. Kadro hakkındaki belirsizlik mart ayı ilk haftasında netleşecekmiş. Duyumu, bilgisi olan varsa, doğruysa, paylaşırsa sevinirim.”
 
“Bu gidişle bu hükümetle kadro mu olur? Şirketlere kim peşkeş çekecek peki! Taşeronların kaderi bu...Taşeron eş..k gibi çalışacak, hükümet ve şirket yiyeyecek! Nerde kaldı herkesin eşitliği? Hani İslamiyet, hani hak hukuk!? Bu ülkede zor…”
 
“AKP başımızda olduğu sürece hiçbir şey yapılmaz taşerona. Ben 4 senedir calışıyorum. Maaş 700 ü hiç geçmedi. Sürekli düştü. Şimdi de akbil çıkardılar basımıza. Verdikleri 60 tl yok parası vardı onu da akbile dolum yapıp vereceklermiş. Kardeşim herkes otobüsle gitmiyor ki. Köle olarak kullanıldık ve halen de devam ediyor :(( Allah hepinizi bildiği gibi yapsın.”
 
“5 yıldır üniversite hastanesinde taşeron firma üzerinden görevimi sürdürüyorum, yüksekokul mezunuyum, 6 yıl tıbbi sekreterlik eğitimi aldım ve bölümümü ikincilikle bitirdim, ama asgari ücretle çalışıyorum... Umarım bu yasa gerçekleşir, Meslek lisesi açıyor devlet,  meslek ediniriz diye gidiyoruz, meslek ağırlıklı dersler alıyoruz, başarılı oluyoruz bölümümüzde ama ne yazık ki bir şeyi unutuyorlar, KPSS'yi... KPSS’de çıkan sorular üzerine eğitim vermiyorlar bize meslek lisesinde ve yüksekokulda ama başarılı olmamızı istiyorlar. Bu ne biçim adalettir, ne biçim sistemdir? Kim duyar ki sesimizi, herkes kendi sesini dinlerken bu ülkede... Hangi başbakan sahip çıkar bize...Milletvekilimiz kadro verilsin diye duyurmaya çalışmış sesimizi, ama kim duyar bu ülkede...”
 
“Ya bize kadro vermiyorlarsa bu taşeron firma sahiplerini de zengin etmesinler. Onlara verdikleri ücreti çalışana tahsis etsinler. Biz sözleşmemizi kurumlarla yapalım. Ayrıca özlük haklarımız da verilsin. Ne izin alabiliyoruz ne de doğru düzgün çalışma ortamına sahibiz. Yeter artık hükümet sesimizi duysun.”
 
“Bizler bu vatanın evladı değil miyiz!? Bitsin bu çile! İnsanca yaşamak bizim de hakkımız. Bizleri unutmadığı için teşekkürler. İnşallah çözüm getirirler. Seçim yaklaşıyor. Ne olursa seçime kadar olur...”
 

“Tek kelimeyle mükemmel olumlu bir düşünce, ama taşeron işçilerin sorunları o kadar çok ki… Ne zamanında maaşlar yatar, ne adam yerine koyarlar. Ama bütün işlerin hepsini taşeron işçilerin sırtına yüklerler. Allah’tan reva mıdır bu? Yazık değil mi bu işçilere, bunlar bu ülkenin insanı değiler mi? Yazıklar olsun...Bunun vebali büyüktür diyeceğim budur."

 
Piyasadan çekilecekler
 
ATSO'dan çimento sektörüne tekel uyarısı
YORUMLAR
Toplam 50 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Mart 2013 Perşembe 19:22

13yıldır taşörenişciyim sonumuz neolacak

Yorumu oyla      3      3  
ferhat 11 Ocak 2012 Çarşamba 12:50

5 yıldır van karayollarında calısıyorum hichak hukukum yok bize işten cıkartıcallarmıs hic bir hakkım yokkmu 5 yılımı verdim zaten depremdn etkilendim bide işten cıkartsalar tamam valla bi cvp belliyorum bu insanlıkmı

Yorumu oyla      6      3  
yücel 29 Eylül 2011 Perşembe 01:09

arkadaşlar hepimiz bir olalım hakkımızı arayalım sayın başbakanın facebook adresine mesaj atalım ve diğer bakanlıklara yazı yazalım tüm türkiye bu haksızlıkları öğrensin biz çalışalım parayı memur yesin yok öyle dava yeter artık resmen kölelik yaptırıyorlar adam yerine koymuyorlar işinize gelirse deyip çıkıyorlar .

Yorumu oyla      12      7  
ilhan 27 Eylül 2011 Salı 19:09

kanepeleri artık kemirme vakti geldi artık başka çaremiz yok 600 para ile ne yenir onlara 1000 verip denemek lazım

Yorumu oyla      11      4  
27 Eylül 2011 Salı 19:03

taşeron magdurlarını karnı toklar anlamaz boşa dil dökmeyin arkadaşlar tok açın halini bilmez

Yorumu oyla      8      6  
Emre 26 Ağustos 2011 Cuma 15:56

Arkadaşım AKP size kadro sözümü verdi. Oy veren sizler ağlayan sizler.Seçimden önce 4 b li kadroyu aldı. Olan oldu bitti.Herkez kaderine razı olsun . Demekki herkez halinden memnunmuşki yine aynı parti iktidar.Boşa kimse ağlaşmasın.Daha çok beklersiniz kadroyu...

Yorumu oyla      19      7  
TAŞERON MAGDURUYUZ! 18 Ağustos 2011 Perşembe 13:51

Bende 5 yıldır hastane taşereon firmaya bağlı olarak çalışmaktayım. Çalışma saatlerımızden tutun da maaşımıza ve diğer bütün haklarımıza kadar resmen sömürülüyoruz. Hastanede hiç kimse mesaiye başlamamışken biz taşeron işçileri herkesten önce başilayıp herkesten sonra mesaiyı bitiriyoruz. Çalışma saatlerımız kanunla alakası bile yok fazla çalıştırılmamıza rağmen ne mesai ücreti ne de izin olarak verilmiyor. Üstüne üstlük her türlü iş te kullanılmaktaız.İşten çıkarılma korkusuyla hda ayır deme lüksümüz yok. Çok adaletsız bir ortam yemek aramız bile yok. Bir çok iş arkadaşım ve bende dahil seneler geçmiş olmasına rağmen hep aynı maaşla ve aynı pozisyonla çalıştırılıyoruz. Çoğumuz 4 yıllık üniversite mezunuyuz. Sürekli söylentiler yapılıyor kadroya gecmemizle ilgili ama hiç bi faaliyet yok. Bu gidişle de olmayacak gibi gözüküyor. Biz arada ezilirken firmalar bizim üzerimizden milyarlar kazanıyor. Hiç bir hakka sahip değiliz.Ve yanımızda çalışan diğer memurlar tarafından çoğu zaman itilip kakılıyoruz. Sürekli bir ayrımcılık söz konusu. Sadece insanca çalışma şartları istiyoruz. Emeğimizin karşılığı kadroya geçmekse kadro istiyoruz. Sesimizi duysunlar artık kadro diye söylentiler değil işe yarar çözümler bekliyoruz.

Yorumu oyla      18      3  
taşeron köle 55 16 Ağustos 2011 Salı 00:14

iyi güzelde sayın basın mensubu arkadaşlarım seçimden önce chp ve mhp taşeron işçilere kadro vereceğiz diye bizlere umut vermedilermi.verdiler tabiki.fakat bugünlerde taşeron işçilere kadro verilecek diye hepimiz umutlanmışken hükümete destek olmak (taşeron işçilere kadro verilmesi için) niye basın önünde bizlere destek vermiyorlar.hadi meclisimiz şuan tatilde buna birşey demiyoruz.en azından ulusal basında haber kanallarında seslerini niye yükseltmiyorlar.siz saygıdeğer basın mensubu kardeşlerimden tek ricam bizlerle ilgili sayın chp lideri kemal kılıçtaroğluna ve sayın devlet bahçeliye bizlere destek olması için lütfen sesimizi duyurun .hükümet az bir destek görmüş olsa muhalefetten bu iş olacak en ufak bir şüphem yok.10 yıldır taşeron işçi olarak çalışıyorum hastanede bilgi işlem görevlisi olarak.hakkımızı yiyen şu kanemici vampir taşeron patronlardan devletimiz kurtarsın bizleri.ALLAH rızası için duyurun sesimizi.şimdiden ilginize çok tekekkür eder saygılarımı sunarım

Yorumu oyla      16      3  
OYA 15 Ağustos 2011 Pazartesi 08:52

KİMSE KİMSENİN EKMEĞİNİ VERMİYOR ÇALIŞIP KENDİ ALIN TERİMİZLE HELALİYLE PARA KAZANIYORUZ VE BU HERBABA YİĞİDİN HARCI DEĞİL.ARKADAŞLAR ALLAHTAN İSTEYELİM ELBET BİR GÜN SON BULUR BU HAKSIZLIKLAR...

Yorumu oyla      15      9  
11 Ağustos 2011 Perşembe 13:00

hak adalet müslümanlık diye oyverdiğimiz kişiler bunları yapıyor elimiz kırılaydı yine kandırıldık ağustos oldu ses yok . yapılanları tek tek saysak 10 kalem bu naıl bir dünya hakkımı helal etmiyorum

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Acısını yaşatmadılar'
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Erman ...
Tüm engelleri aştınız
Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras; kamp yapan sporcuları ...
Libya'daki Türk işçiler Antalya'da
LİBYA'da inşaatlar yapan Türk firması Rönesans'ın kiraladığı özel uçakla ...
 
Sular yükseldi
Antalya'nın Manavgat ilçesinde iki gün boyunca etkisini gösteren yağışlar, ...
Erzurumlulardan tepki
Antalya’da yaşamlarını sürdüren Erzurumlular, TCDD dergisinde yayınlanan ...
Heyecan yaratan sergi
Gemi imalat sektöründen emekli olduktan sonra tarihsel resimler yapmaya ...
 
SGK'da kahvaltı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol, Emniyet Müdürü ...
Yeşil yandığında kuş sesi ötecek
Trafikte yayaların önceliği ve güvenliği için Antalya'da, Avrupa Birliği ...
Serada kurs
Antalya'nın Alanya ilçesinde 7 köylü kadına, 'Ana- Kız Okuldayız' kampanyası ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva