Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
25 Nisan 2015 Cumartesi - 13:29

Tatil için geldiği Antalya’da kanseri yendi

RUSYA’da kan kanseri türlerinden olan lenfomaya yakalanan 35 yaşındaki Mariia Voytko, tatil için geldiği Memorial Sağlık Grubu'nun Antalya'daki Medstar Kanser Merkezi'nde sağlığına kavuştu.

Tatil için geldiği Antalya’da kanseri yendi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Eşi Oleg Kilevski ile birlikte Antalya’ya sık sık tatile gelen Mariia Voykto, 1 yıl önce kanser olduğunu öğrendi. 10 ve 13 yaşında 2 çocuk annesi olan Mariia Voytko, Antalya’da tatil yaptığı dönemlerde başarılı tedavi yöntemleri uygulayan Memorial Sağlık Grubu’na gelerek, tedavi sürecini başlattı. Mariia Voykto, "Eşim Oleg ile birlikte, Memorial Sağlık Grubu Antalya Medstar Kanser Merkezi’ne geldiğimizde, kafamızda onlarca soru işareti vardı. Ancak doktorumuz Prof. Dr. İhsan Karadoğan ile yüz yüze geldiğimizde bu sorular teker teker yok olduğu gibi içimizdeki belirsizlik yerini güven duygusuna bıraktı” dedi.

Türkiye’ye adım attıktan sadece 9 gün sonra ilk kemoterapisini almaya başladığını belirten Mariia Voytko, kısa sürede tedaviye cevap aldıklarını ifade etti. Mariia Voytko’nun dünyaca ünlü heykeltıraş eşi Oleg Kilevski, Mardan Palace Otel’de düzenlenen törenle eşini sağlığına kavuşturan Memorial Sağlık Grubu’na ‘Hayat Ağacı’ adını verdiği heykeli armağan etti. Törene, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Rus Konsolosu Alexander Tolstopyatenko ve İl Kültür Müdürü İbrahim Acar katıldı. Hastane yönetimi heykeli Antalya kentine armağan ettiklerini söyledi.

Oleg Kilevski, “Memorial Sağlık Grubu’nda çalışan doktorların adeta bir heykeltıraş hassasiyeti ile hastalarına yaklaşmaları beni etkiledi. ‘Hayat Ağacı’ adını taşıyan bu sanat eserinin Rus-Türk dostluğunun da bir işareti olarak kalmasını umut ediyorum” diye konuştu.

Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ise ülkemizde her yıl 200 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu hatırlattı. Antalya’da 4 bin kişiye kanser tanısı konulduğuna vurgu yapan Özdoğan, "Hastane olarak tüm kanser türlerini kapsayacak bir organizasyon oluşturduk. Kurulduğumuz günden bu yana 13 bin kanser hastasını karşıladık. Birçoğuna şifa dağıttık. Mevcut tıbbın tüm imkanlarını hastalarımız için kullandık. 3 yılda 250 kemik iliği nakli gerçekleştirdik. Kanser tedavisinde başarımız her geçen gün artıyor. Bizler yaptığımız organizasyonlarla çocuk sahibi olamama riskini azaltarak, sanat etkinliklerimizle onların yaşama sevincine ortak olduk” dedi.

Oleg Kilevski’nin kendileri için yaptığı ‘Yaşam Ağacı’ heykelinin sadece kendilerine özel bir hediye olmadığını sözlerine ekleyen Özdoğan, “Hediyenin Antalya’nın olmasını istedik. Bu hediye 10 yıllık mücadelemizin bir göstergesi. Tüm dünyaya ışık olacak bir ateşi Antalya’da yaktık" ifadelerini kullandı.

Mariia Voytko’nun Hodgkin lenfoma tedavisini gerçekleştiren Memorial Sağlık Grubu Medstar Antalya Kanser Merkezi Hematoloji ve Hücresel Tedaviler Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Karadoğan ise şunları söyledi: "Mariia Voytko’nun yaşı ve lenfomaya eşlik eden hastalıklarının olmaması onun için önemli bir avantajdı. Uyguladığımız tedaviye ve ilaçlara çok iyi yanıt verdi. Önemli olan, süreç boyunca hastalıktan kaynaklı herhangi bir komplikasyon yaşanmamasıydı. Başarılı bir tedaviden sonra uzun süredir ‘tam remisyon’ dediğimiz tam iyileşme halinde takiplerine devam ediyoruz. Hodgkin lenfoma hastalarının en önemli sorunlarından biri, tedaviye ne kadar iyi yanıt vermiş olursa olsun bir dönem sonra hastalığın tekrarlamasının mümkün olabileceğidir. Hastalığın nüksetmesi durumunda daha ileri tedavi yöntemlerinden kemik iliği nakli gündeme geliyor. Başarılı bir kök hücre nakli yapabilmek için hastanın kendi kök hücrelerinin kullanılması gerekiyor. Tabi birçok kez tedavi aldıkları zaman bazen yeterli sayıda ve yeterli kalitede kök hücre toplamak mümkün olamayabiliyor. Bu yüzden özellikle yüksek riskli bu hastalarda ilerde böyle bir durum karşısında kullanılmak üzere kök hücreleri saklayıp donduruyoruz."

Memorial Antalya Hastanesi Direktörü Dr. Sevim Şuekinci de aldıkları bu hayat ağacının kendileri için bir sembol olduğunu ve bunu tüm Antalya ile paylaşmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Şuekinci, alınan bu ödülün sağlık adına da bir sembol olacağını sözlerine ekledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Türk- Rus kardeşliğinin her geçen yıl büyüdüğünü belirterek, "20 yıl önce hayal bile edilemeyen noktalara gelmişsek bu gerçekten önemlidir. Mustafa Özdoğan hoca önüme ne proje getirirse bakmadan onay veririm. Sağlık turizminin başkenti Antalya’dır. Antalya’da her türlü imkan var. Bu imkanları insan gücümüzü kullanarak en iyi noktaya getirmek zorundayız. Kanser Okulu’na Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli desteği verdik. Biz sağlık projelerinin içinde olacağız. Paydaşı olacağız. Şehirler yaşayan organizmadır. Şehirlerin tarihlerinde şanslı dönemleri vardır. Antalya şanslı bir dönem yaşıyor. Bırakın Türkiye’yi dünya çapında hekimlerimiz var. Onların sağlık hizmeti veriyor olması bizim için büyük bir şanstır” dedi. Konuşmaların ardından ‘Hayat Ağacı’ heykeli törenle açıldı.



Süleyman EKİN/ ANTALYA, (DHA) -



 

 
CHP'li Budak OSB işçileriyle buluştu
 
Köse; “Biz hizmet partisiyiz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Elbeyli: Çay yemek borusu kanseri nedeni
ÜRK Göğüs Cerrahisi Derneği (TGCD) Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyi, yemek ...
Memorial'den Uz. Dr. Kundakçı: Vitamin doktor kontrolünde kullanılmalı
MEMORİAL Antalya Hastanesi Dahiliye Bölümü'nden Uz. Dr. Kemal Kundakçı ...
Organ bağışı için yelken açtılar
Organ bağışı konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen ...
 
Memorial'den kalp için yürüyüş ve yoga
MEMORİAL Antalya Hastanesi, 12- 19 Nisan Kalp Haftası etkinlikleri kapsamında, ...
Türkiye'de 5 bin 450 kişi hemofili hastası
ANTALYA'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Ulusal Hemofili Kongresi ve 17 Nisan ...
Ağrı piliyle ağrıdan kurtuldular
AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi algoloji (ağrı tedavisi) ...
 
Büyükşehir'den kalp sağlığı söyleşisi
Büyükşehir Belediyesi, Memorial Hastanesi işbirliği ile Kalp Haftası’nda ...
Müezzinoğlu: Sağlıkta sorunlar, dükkanı kapattığımız gün biter
SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sorunlardan yakınan özel hastane temsilcilerine, ...
Önce eşi, sonra oğlu hayata bağladı
ANTALYA'da Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde 11 yıl önce eşi ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva